Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενώ αργότερα θα τραπούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά και παροδικά τοπικά στα βόρεια και νότια παράλια, μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι, αρχικά, μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και ενδεχόμενο να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν, από το μεσημέρι και μετά, κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά τοπικά στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια παράλια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί γενικά ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και βόρεια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να εξασθενίζουν σταδιακά σε ασθενείς μέχρι μέτριους, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη ενώ αργότερα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 72 εκατοστά.
Σχετικά
«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με Έμα Κόριν και Τζακ Λόουντεν
Η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μυθιστορήματος της Όστεν, που εκδόθηκε το 1813.
Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 3ο Cybersecurity for ALL Festival
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, δράσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, επιδείξεις και βιωματικές εμπειρίες
Αυτή η κυπριακή πόλη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για city break στην Ευρώπη
Το συνολικό ημερήσιο κόστος για έναν επισκέπτη
6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης -Πύργοι, μεσαιωνικά τείχη και υπέροχη αρχιτεκτονική
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους.
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Κίτρινη προειδοποίηση:Έντονα καιρικά φαινόμενα χτυπούν τα ξημερώματα την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πού απαγορεύεται η στάθμευση
Οι αυριανές ρυθμίσεις
Το Minthis επενδύει €6 εκατ. στην αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ και του Clubhouse
Εμπλουτίζει την εμπειρία για μέλη και επισκέπτες
5+1 εκδρομές εντός για την αργία της 28ης Οκτωβρίου
Εκμεταλλεύσου την ημέρα που δεν έχεις δουλειά για μία εξόρμηση στην ορεινή Κύπρο
Διακoπές στο Σαράγεβο, τα Σκόπια, τα Τίρανα: Οι φθηνότεροι χειμερινοί προορισμοί για Airbnb
Tα Βαλκάνια πρωταγωνιστούν στον κατάλογο πιο οικονομικών προορισμών της πλατφόρμας ΑirDNA