Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλά τα νέα για το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια 

Ξαναζωντανεύει το Βερεγγάρια

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2020

Καλά είναι τα νέα σε σχέση με το ιστορικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια για το οποίο φαίνεται να υπάρχει κάτι περισσότερο από επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με δημοσίευα του "Φιλελέυθερου", έχει κλειδώσει συμφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου Gordian Holdings με την εταιρεία Planet Vision και ξένους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν το ξενοδοχείο και να το αναστηλώσουν. Εμπλοκή στο όλο εγχείρημα θα έχει και η γνωστή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Sofitel η οποία διαθέτει brand που συνάδουν με το συγκεκριμένο τύπο ορεινού ξενοδοχείου.
 
Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers μέσω του πακέτου δανείων Helix, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές να τα πωλήσει μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Ενώ Gordian και επενδυτές τα έχουν βρει για την απόκτηση του ξενοδοχείου, καθυστέρηση φαίνεται να προκύπτει στην έγκριση διαφόρων προαπαιτούμενων από τα τμήματα Πολεοδομίας και Κτηματολογίου. Είναι ξεκάθαρο πάντως, πως τυχόν επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου θα δώσει μία άλλη πνοή στον Πρόδρομο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.  
 
Εν τω μεταξύ, το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, ειδικά μετά τις βροχές των τελευταίων βδομάδων. Εντούτοις, πολύς κόσμος το επισκέπτεται είτε νεαροί τα βράδια όπου κάνουν πάρτι, είτε άλλα πρόσωπα από περιέργεια. Η νυν ιδιοκτήτρια εταιρεία, έχει περιφράξει τον χώρο μεν, εντούτοις, η περίφραξη έχει μετακινηθεί ή ακόμα και κλαπεί. Πάντως, η Gordian, μέχρι να ολοκληρωθεί η απόκτηση του ξενοδοχείου από τους νέους ιδιοκτήτες, φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, επίκειται και συνάντηση με τον κοινοτάρχη της περιοχής και άλλους φορείς ώστε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
 
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Το ξενοδοχείο κτίστηκε πριν 80 χρόνια και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο – ξενώνας με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close