Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

30 cool ταράτσες και στέκια με θέα από ψηλά σε όλη την Κύπρο

Ανακαλύψαμε τα καλύτερα σημεία στην Κύπρο, για να απολαύσεις φαγητό και ποτό με θέα

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2019

Από ψηλά όλα μοιάζουν πιο ωραία! Γι’ αυτό και εμείς ανακαλύψαμε τα καλύτερα σημεία στην Κύπρο, για να απολαύσεις φαγητό και ποτό με θέα και να ταξιδέψεις, όπου σε πάει ο νους σου. Εξάλλου, τώρα είναι η καλύτερη εποχή! 
Θα ανέβουμε σε ταράτσες και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα μαζί με δροσερά κοκτέιλ ή θα βρεθούμε σε παραθαλάσσια στέκια και θα αγναντέψουμε το απέραντο γαλάζιο.

Το Check In Cyprus εντόπισε 30 πολύ ξεχωριστά μαγαζιά, ταράτσες αλλά και μπαράκια με θα από ψηλά για ξεχωριστές στιγμές αυτό το καλοκαίρι.  
 
Λευκωσία

Montparnasse Asian Fusion Restaurant
Το ασιατικό εστιατόριο Montparnasse, εκτός από ένα ολοκληρωμένο menu ανατολικών γεύσεων, διαθέτει υπέροχη θέα για να ευχαριστηθείς τη Λευκωσία από ψηλά. Η ευρύχωρη τραπεζαρία του αποπνέει ηρεμία και σε προσκαλεί να απολαύσεις το μεσημεριανό ή το δείπνο σου με πανοραμική θέα, που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι στην πόλη. 
(22357171) Ακροπόλεως 1, Έγκωμη. Δ-Κ 12.00-15.00 & 19.00-23.00.



10to10Hall
Κι αν θέλεις να διοργανώσεις κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό event με θέα, το 1010Hall έχει μια χαριτωμένη ταράτσα για κάθε είδους περίσταση – ακόμη και για παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Και φυσικά θα ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου με λαχταριστά snack και ροφήματα.
(22666460) Γράμμου 19 & Αριάδνης 24, Λευκωσία. Δ-Παρ 10.00-13.00 & 16.00-20.00 & Σ 10.00-13.00. 

Λεμεσός



Άγιος Επίκτητος
Από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσεις τη Λεμεσό από ψηλά, η ταβέρνα του Αγίου Επίκτητου στο Αρμενοχώρι αποτελεί ένα ήσυχο καταφύγιο. Εκλεκτοί μεζέδες, ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο και εγκάρδια εξυπηρέτηση, για να απολαύσεις τη βραδινή σου έξοδο στο έπακρο. 
(99346529) Αμμοχώστου 18, Αρμενοχώρι. Δ-Κ 19.00-01.00.

Barbacoa BBQ
Στη γειτονιά του Κάστρου το παραδοσιακό, αμερικανικό barbecue house, Barbacoa BBQ, κέρδισε τον ουρανίσκο μας με τα εξαιρετικά καπνιστικά κρεατικά και τα ζουμερά burger του. Η θέα στην παλιά πόλη είναι το ιδανικό σκηνικό για βραδιές στην πόλη. Από τον Σεπτέμβρη μία νέα γευστική πρόταση έρχεται από τη Λατινική Αμερική, που θα ανοίξει περισσότερο την όρεξή σου. Ο λόγος για τις σπιτικές tortillas φτιαγμένες με special αλεύρι από το Μεξικό, καθώς και τα σπιτικά tacos, τα οποία θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις αποκλειστικά στον χώρο του rooftop συντροφιά με artisanal μπύρες από όλο τον κόσμο.
On Top: Τα cocktails του που φτιάχνονται αποκλειστικά με premium ποτά, όπως το ρούμι Diplomatico, καθώς και η Μαργαρίτα με το homemade καπνιστό αλάτι θα γίνει must. Στη λίστα του θα βρεις επίσης το Blue Floral, το Peach Me, το Whiskey Sour και φυσικά το Mojito, ενώ έχε το νου σου για τις νέες προσθήκες στη λίστα. 
(25105999) Γενεθλίου Μιτέλλα 42. Πεμ-Κ 18.30-01.00.

Κάλυμνος
Με θέα τη βραχώδη Ακτή του Κυβερνήτη η ψαροταβέρνα Κάλυμνος διαθέτει ένα όμορφο bar στο εξωτερικό του κήπου της, που προσφέρεται για ονειροπολήσεις. Μπορείς να καθίσεις στο bar ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια του και να απολαύσεις τον ήλιο, αλλά και την θέα στο άπειρο γαλάζιο.
(25632878) Ποσειδώνος 2, Ακτή Κυβερνήτη. Δ-Κ 08.00-17.00.

Da Vinci Terrace Cocktail Bar
Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, το Da Vinci στεγάζεται σε ένα όμορφο αρχοντικό του 1712 και διαθέτει μία όμορφη ταράτσα που αναβιώνει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Επίλεξέ το για χαλαρές βραδιές με συνοδεία ναργιλέ, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού. Μαζί με το ποτό σου μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα platters ή κάτι από τις διεθνείς δημιουργίες του. 
On Top: Το all time classic Porn Star με βάση τη βότκα, το passion fruit και μερικές σταγόνες από σιρόπι ζάχαρης. 
(70006868) Γενεθλίου Μιτέλλα & Λουτρών 12, Λεμεσός. Δ-Κ 20.00-01.00.



Marina Roof bar
Το Marina Roof Bar είναι η ιδανική τοποθεσία για εσένα που θέλεις να χορέψεις κάτω από τα αστέρια σε Latin, RnB ή ελληνικούς, retro ρυθμούς. Διασκέδασε σε ένα από τα πιο ωραία σκηνικά του νησιού για parties συντροφιά με υπέροχα cocktails. 
On Top: Η γεύση της Μαργαρίτας θα συνοδέψει τέλεια τις Latin Τετάρτες σου, ενώ μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το καταπράσινο, γλυκό ελιξίριο Mediterranean Passion με gin, passion fruit πουρέ, λεμόνι, lime, λικέρ πεπονιού και blue curacao. 
(25051500) Μαρίνα Λεμεσού (πάνω από το TGI Friday’s). Τρ-Κ 19.00-02.00. 



Επίσης στη Λεμεσό…
Εκεί στο Παλιό Λιμάνι της πόλης θα βρεις στέκια με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα τα οποία κυριολεκτικά κολυμπούν μέσα στη θάλασσα. Πρόκειται για τα μεγάλα, υπερυψωμένα εστιατόρια στο Παλιό Λιμάνι που είναι πολύ εντυπωσιακά και πολυσύχναστα. Εκεί, λοιπόν θα πας στο βραβευμένο Pier One (25022375) για κοκτέιλ και φαγητό, στο επίσης βραβευμένο The Steak House (99988180) και ποιοτικό στεικ και στο διπλανό του Diamante Blu (25377378) που ανανέωσε πρόσφατα το μενού του. 

Ελ. Επ. Αμμοχώστου



Αιγιαλός

Το όνομα του έχει συνδεθεί με το νόστιμο ψάρι, όμως η ψαροταβέρνα Αιγιαλός, εκτός από εκλεκτά θαλασσινά διαθέτει και ένα όμορφο all-day n’ night lounge bar, για να περάσεις ανέμελες στιγμές αγναντεύοντας την παραλία από ψηλά. Με διακόσμηση από φύλλα φοινικιάς, καταπράσινο γρασίδι και αναπαυτικά καθίσματα, το beach bar του Αιγιαλού αποπνέει μία ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Απόλαυσε τον καφέ, τον χυμό ή το cocktail σου και μην παραλείψεις να διασκεδάσεις σε κάποιο από τα κυριακάτικα party του.
(99988600) Βρυσούδων 79, Παραλίμνι. Δ-Σ 11.00-21.30 & Κ 12.00-17.00.

Σπαρτιάτης
Αξίζει να επισκεφθείς το εστιατόριο Σπαρτιάτης, για να δοκιμάσεις κάποιο από τα επιλεγμένα κρασιά της κάβας του. Με θέα το γαλάζιο και το φυσικό τοπίο της παραλίας του Κόννου, μπορείς να περάσεις το απόγευμά σου στην ευρύχωρη, εξωτερική τραπεζαρία του Σπαρτιάτη και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα.
(23831386) Κόννου 79, Πρωταράς. Δ-Κ 11.30-22.30.

Cliff Bar 
Στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο υπάρχει ένα εξωτικό, ατμοσφαιρικό μπαρ για εσένα που αναζητάς ένα διαχρονικό στέκι με θέα. Το Cliff Bar του ξενοδοχείου Grecian Park με διαμόρφωση που θυμίζει καράβι ανοίγει πανιά και σε προσκαλεί να ζήσεις μία chill out εμπειρία με φόντο την καταπράσινη παραλία του Κόννου και συντροφιά υπέροχα signature cocktails.
(23844000) Grecian Park Hotel, Κόννου 81, Πρωταράς. Δ-Κ 13.00-01.00 & Σ 13.00-02.00.

Fiji Polynesian 
Το γνωρίζεις σίγουρα για την εξωτική γαστρονομία του, που έχει άρωμα Πολυνησίας. Σίγουρα θα το αγαπήσεις και για τα cocktails του, τα οποία μπορείς να απολαύσεις με θέα το γαλάζιο της Αγίας Νάπας. Μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες. 
On Top: Το Aqu Aqu θα γίνει το αγαπημένο σου! Με βάση το ρούμι και σε συνδυασμό με brandy βερίκοκου, χυμό ανανά και φρέσκο δυόσμο θα σε ταξιδέψει νοερά στα γαλαζοπράσινα νερά των νησιών Φίτζι.
(23725925) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 23, Αγία Νάπα. Δ-Κ 17.30-23.30.



Sky Bar by Hard Rock Café Ayia Napa
Όταν ο ήλιος δύει, το Sky Bar, το rooftop του Hard Rock Café, αποτελεί μια ειδυλλιακή όαση. Αυτό το bar προσφέρεται για ανέμελες βραδιές παρέα με εξωτικά cocktail, ναργιλέ, παγωμένα ροφήματα χωρίς αλκοόλ και φυσικά η καλή μουσική.
On Top: Σου συστήνουμε την ολοκαίνουρια Southern Style Lemonade, μια δροσιστική, σπιτική λεμονάδα αναμεμειγμένη με πάγο, φρέσκα φύλλα μέντας και σιρόπι καρπουζιού. Σερβίρεται στο ποτήρι Hurricane, σήμα κατατεθέν του Hard Rock Café. Και το καλύτερο… με €8 επιπλέον μπορείς να αγοράσεις και το ποτήρι!
(23819888) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 13, Αγία Νάπα. Δ-Κ 12.00-24.00.

NapaView Sky Lounge 
Για θέα αφ’ υψηλού επίλεξε το διακριτικά μοντέρνο rooftop του νέου, talk of the town NapaView Sky Lounge. Θα το βρεις στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Napa Suites, εκεί όπου μπορείς να ζήσεις υπέροχες εμπειρίες δοκιμάζοντας κάποιο από τα παγωμένα cocktails του. Στα highlight η εξωτερική πισίνα υπερχείλισης, που υπάρχει στον χώρο και γίνεται ένα με το μπλε της θάλασσας. 
(23819100) Δημοκρατίας 29-31, Napa Suites,Αγία Νάπα. 



Panorama Roof Top Bar 
Chic επιλογή, το Panorama Roof Top Bar, στο ξενοδοχείο Asterias Beach Hotel, θα δώσει χρώμα στα απογεύματά σου. Με προσεγμένη διακόσμηση και cozy ατμόσφαιρα αυτό το rooftop συνδυάζει θέα 360 μοιρών, chill out μουσική και προσεγμένο service. 
(23201018) Asterias Beach Hotel, Αγία Νάπα. Δ-Κ 19.00-01.00.

Revo Revolving Lounge Bar
Μία εντυπωσιακή και πολύ ιδιαίτερη πρόταση για ποτό και κοκτέιλ έρχεται από τον Πρωταρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα περιστρεφόμενο lounge bar το οποίο βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, δηλαδή στην ταράτσα του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου του Πρωταρά, Protaras Plaza Hotel το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Πρωταρά. Το νέο μπαρ του Πρωταρά, το Revo Revolving Lounge Bar πέραν του ότι βρίσκεται σε ταράτσα, γεγονός που του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, παρουσιάζει ακόμα ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το Revo Revolving Lounge Bar είναι τοποθετημένο σε μία πλατφόρμα που το καθιστά περιστρεφόμενο αφού πραγματοποιεί στροφή 360 μοιρών ανά διαστήματα. Το μπαρ πέραν από την εκπληκτική θέα του Πρωταρά θα σερβίρει πρωτότυπες δημιουργίες μοριακής μιξολογίας μαζί με εκπληκτικά μείγματα ναργιλέ και απολαυστικές πιατέλες sushi που φέρουν την υπογραφή του γνωστού ιαπωνικού εστιατορίου της Κύπρου Sishi La το οποίο άνοιξε πρόσφατα στους χώρους του ξενοδοχείου.
(99082360) 


Roof Burger Bar
Στην κορυφή του ξενοδοχείου Grecian Sands, το καλαίσθητο Roof Burger Bar σερβίρει ζουμερά burger, τα οποία συνδυάζονται με μία εξαιρετική ποικιλία τοπικών, αλλά και διεθνών αποσταγμάτων. Είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για να ρεμβάσεις το μεσογειακό γαλάζιο της κοσμοπολίτικης Αγίας Νάπας.
(23721616) Κρύου Νερού 44, Αγία Νάπα. Δ-Κ 18.00-23.30.

Λάρνακα

Sky Bar, Radisson Blu Hotel 
Ένα ατμοσφαιρικό roof bar στον 16ο όροφο του ξενοδοχείου Radisson Blu συνδυάζει κομψότητα και αίγλη με θέα την υπέροχη Λάρνακα. Ένα περιβάλλον με υψηλή αισθητική, όμορφη διακόσμηση με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, άνετες καρέκλες και ωραίο επιβλητικό μπαρ. 
(24505800) Radisson Blu Hotel, Ατλαντίδων 2, Λάρνακα. Δ-Κ 19.00-23.00. 



The Belfry 
Ένας όμορφος χώρος δημιουργήθηκε μόλις πρόσφατα στην πόλη της Λάρνακας. Πρόκειται για το new entry της πόλης, το The Belfry το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Λαζάρου απέναντι από το ξενοδοχείο Λειβαδιώτης στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα φροντισμένο roof bar που σερβίρει καφέδες και ροφήματα από το πρωί και σύντομα θα προσφέρει και φαγητό με bistro επιλογές. Το μπαρ του μαγαζιού φτιάχνει δροσερά κοκτέιλ και σερβίρει οινοπνευματώδη ποτά. Ένας φωτεινός χώρος με πέτρα και μοντέρνα αισθητική. Ο Industrial σχεδιασμός σε συνδυασμό με το γουστόζικο στυλ και ο εντυπωσιακός χώρος (εντός και εκτός) αποτελούν σημείο αναφοράς για το neo hot spot της πόλης.
(99292721) Παύλου Βαλσαμάκη και Μεχμέτ Αλί 5, Λάρνακα. Δ-Κ 10.00-01.00. 

Sky Lounge Roof Bar 
Με φόντο το μπλε της Μεσογείου, το Sky Lounge Roof Bar του ξενοδοχείου E Hotel Spa & Resorts είναι ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος, ιδανικός για καλοκαιρινές νύχτες με θέα την ακτογραμμή της Λάρνακας. Όλα ξεκινούν την ώρα του ηλιοβασιλέματος στο bar του Sky Lounge Roof Bar, όπου συχνά διοργανώνονται θεματικές μουσικές βραδιές, οι οποίες ολοκληρώνονται αργά το βράδυ κάτω από το φως των αστεριών.
(24747000), Φάρου 1, E Hotel Spa & Resorts, Περβόλια. Δ-Κ 19.00-24.00. 

Πάφος

Αγορά Μεζεδοπωλείο
Και αν επέλεξες την Πάφο για τις εξορμήσεις σου, στην καρδιά της πόλης υπάρχει μία ταράτσα με γοητευτική θέα. Το μεζεδοπωλείο Αγορά αποτελεί σημείο αναφοράς στην πλατεία της πόλης και σταθμό για αυθεντικές κυπριακές γεύσεις.
(99611817) Πλατεία Κένεντυ 6. Τρ-Κ 19.00-22.00.

Oniro by the sea
Με φόντο το απαράμιλλο φυσικού κάλλους τοπίο της Πάφου και τις βραχώδεις σπηλιές της περιοχής, το Oniro by the Sea ξεπερνά τις προσδοκίες σου. Είναι ιδανικό για lunch ή βραδινό, μα θα σε μαγέψει αν βρεθείς εκεί νωρίς το απόγευμα, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα δοκιμάζοντας τα ανανεωμένα, signature cocktails του. 
(99372255) Οδός Γλυκού Νερού, Πάφος. Τρ-Κ 11.30-23.00.

Ταβέρνα Μελιτζιά 
Η τοποθεσία της είναι τόσο προνομιακή και η θέα που σου προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακή, που σε κερδίζει από την πρώτη σου κιόλας επίσκεψη! Απόλαυσε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, που τα αγναντεύεις από την άνετη βεράντα της σε συνδυασμό με την εξαίρετη κουζίνα που σερβίρει με πρωταγωνιστή τον πλούσιο μεζέ και το φημισμένο κλέφτικό της! Ο μεζές στη Μελιτζιά βασίζεται σε αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας κι έχει τις γεύσεις και την ποικιλία που αναζητάς.
(99574474) Γρίβα Διγενή 4, Τάλα, Πάφος. Δ-Σ 17.00-01.00.

Ouranos Lounge 
Στο ανανεωμένο Ouranos Lounge του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο θα νιώσεις μία διακριτική αίσθηση πολυτέλειας. Με θέα το λιμανάκι της Πάφου και το Μεσαιωνικό Κάστρο, αυτό το rooftop θα σε κερδίσει με το εκλεπτυσμένο γούστο του και τα ethnic ποτά του. 
On Top: Ελαφρύ σαν την καλοκαιρινή μας διάθεση, το Gin Herbes με μέντα, βασιλικό, φρέσκο λεμόνι και αφρό από μάνγκο από θα γίνει must. Θα το βρεις στη σειρά Indulgence.
(26885000) Annabelle Ηotel, Ποσειδώνος, Πάφος. 

The Dome Cocktail and Sushi Bar 
Ένα από τα πιο προσεγμένα bar στην περιοχή της Κάτω Πάφου, το The Dome Cocktail and Sushi Bar, θα γίνει αγαπημένη επιλογή για σένα και την παρέα σου. Ανάλαφρο στυλ, ζωηρές μουσικές επιλογές και υπέροχα ποτά θα συνοδεύσουν τα βράδια σου. Στα plus η θεματική λίστα cocktails εμπνευσμένη από το Μεξικό, που θα σε ταξιδέψει σε ένα μακρινό, γεμάτο χρώματα κόσμο. 
(70005787) Θεάς Αφροδίτης & Ποσειδώνος, Κάτω Πάφος. Δ-Κ 09.00-02.00. 



Muse
Εδώ η Πάφος απλώνεται στα πόδια σου και χάνεται μέσα στη θάλασσα και οι μύθοι γεννιούνται ξανά. Σερβίρει καλοφτιαγμένα γεύματα και κοκτέιλ αφιερωμένα στις 9 μούσες. Η Thalia η προστάτιδα της κωμωδίας, γίνεται ζιβανιά, αναμεμειγμένη με φρέσκο λάιμ και passion fruit και σου υπενθυμίζει πως το παραδοσιακό μας ποτό μπορεί να γίνει ένα απολαυστικό κοκτέιλ.
(26941951) Ανδρέα Ιωάννου, Μουσαλλάς. Δ-Κ 09.00-02.00.

Ταβέρνα Αγιος Γεώργιος
Μία οικογενειακή ταβέρνα στην Πέγεια σε ένα ύψωμα με υπέροχη θέα ιδανικό για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Εδώ θα φας φρέσκο ψάρι αλλά και πιάτα με κρέας και άλλες επιλογές. 
26621306, Άγιος Γεώργιος Πέγειας. Δ-Κυρ 12.00-23.00.


 

Val’s Place 
Ένας πολύ ιδιαίτερο και φιλόξενος χώρος με ωραία θεά, 150 μέτρα μακριά από την θάλασσα. Ξεκινά με καφέδες και πρωινό, συνεχίζει με νόστιμους κρεατομεζέδες, κεμπάπ και σαλάτες με λαχανικά ενώ σερβίρουν και πολύ καλό house wine. Μην προσπεράσεις τα εξαιρετικά smoothies με εποχιακά φρούτα και την σπιτική τους λεμονάδα με βασιλικό. Από εδώ το ηλιοβασίλεμα είναι ονειρικό. 
96779357 Πάνω Γιαλιά, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος. Δ-Κ 10.00-24.00.



Ακόμα… 
Αν ψάχνεις ένα σημείο, που θα σε μαγέψει με την πανοραμική του θέα, τότε το Panorama Lounge στο Πισσούρι (99798698) είναι ιδανικό. Η θέα του είναι πραγματικά εντυπωσιακή και εκτείνεται από την ανατολή μέχρι τη δύση. Στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας -που ήταν παλιά αστυνομικός σταθμός-, όπου οι ιδιοκτήτες του το μετέτρεψαν σε ένα πραγματικά όμορφο και ρομαντικό σημείο με μοντέρνα αισθητική. Στο Panorama θα πας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για να πιεις αρωματικό καφέ, να απολαύσεις waffles, γλυκά ή παγωτό, καθώς και για να δοκιμάσεις ένα από τα εντυπωσιακά του platter με τυριά και αλλαντικά. Για το βράδυ κράτα ένα τραπέζι στην άνετή του βεράντα, για να απολαύσεις τη δύση του ήλιου συντροφιά με ένα δροσιστικό cocktail από τη μεγάλη γκάμα που διαθέτει.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close