Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2020
Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαιδη.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive, το χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά προς Κύπρο, όπου και θα δώσει βροχές αλλά και ελαφριά χιονόπτωση.
Την Πέμπτη αναμένεται τα φαινόμενα να επηρεάσουν περισσότερες περιοχές.
Τόνισε ότι δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, όπως σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Αναλυτικά ο καιρός:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση, καθώς και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Το απόγευμα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, ενώ αρχικά, στα δυτικά, θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικα΄παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά το πρωί θα υπάρχει παγετός.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση.
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 84 εκατοστά.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες