Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020
Με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά εξασθένιση των ανέμων, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κύπρο, μέχρι και την Παρασκευή κατά την οποία, όπως προβλέπεται, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος.
Σημείωσε ότι τα φαινόμενα αυτή τη στιγμή είναι καθολικής φύσεως και επηρεάζουν ολόκληρη την Κύπρο.
Χαρακτηριστικό του καιρού είναι η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. «Ο αέρας έχει εξασθενήσει και από τα 6-7-8 μποφόρ που είχαμε, σήμερα είμαστε στα 6 μέχρι 7. Ο άνεμος προοδευτικά μειώνεται», ανέφερε.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και απόψε, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ κατά διαστήματα θα πέφτουν χιόνια στο Τρόοδος και στα ορεινά σε υψόμετρο 1300 μέτρων.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 στα παράλια και 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 στα παράλια και -1 στα ψηλότερα ορεινά.
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον κ. Τύμβιο, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά.
Την Πέμπτη θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά.
«Την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε μια σύντομη διαταραχή που θα φέρει βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες», σημείωσε. Ο κ. Τύμβιος εξήγησε ότι «όταν λέμε έντονα καιρικά φαινόμενα αναφερόμαστε στα ποσά της βροχής κι όχι στην έντονη βροχόπτωση ούτε στον άνεμο».
Νέα κιτρινη προειδοποίση
Νέα κιτρινη προειδοποίση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, η οποία θα ισχύσει από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι και τις 22.00.

Σχετικά
«Καμίνι» και σήμερα η Κύπρος-Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για 40αρι
Σε ισχύ τίθεται σήμερα η νέα κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Το Pernera Beach Hotel γιόρτασε 50 χρόνια ιστορίας
Από ένα οικογενειακό περιβόλι σε σημείο αναφοράς της κυπριακής φιλοξενίας
Ακόμα ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό επιστρέφει και ετοιμάζεται να μας βάλει ξανά στο γιορτινό κλίμα
Όσα πρέπει να ξέρεις
Κυπριακές & Ελληνικές μετοχές τώρα διαθέσιμες στο Wealthyhood x BoC
Το Wealthyhood x BoC φέρνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μία σύγχρονη εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν πλέον να επενδύουν σε κυπριακές και ελληνικές μετοχές από μόλις €1, με τις χαμηλότερες προμήθειες της αγοράς.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που περιμένουμε κάθε χρόνο μόλις ανακοίνωσε την επιστροφή του!
Για 5η συνεχόμενη χρονιά… η μαγεία συνεχίζεται στο Φικάρδου
Όλα όσα θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix
Το περιεχόμενο από ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλα
Βρείτε τις επόμενες διακοπές σας σε 6 μαγευτικούς προορισμούς και 25 ξενοδοχεία και επαύλεις
Η νέα ιστοσελίδα της Louis Hotels σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις επόμενες διακοπές σας
«Ανάσα» από τα 40αρια με πτώση θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου για το 2026
Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα στις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια και τα αυτιά των ίδιων τους των κατοίκων