Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2019
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι το Κάστρο Πάφου θα ανοίξει κανονικά για το κοινό τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019. Το μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου είχε παραμείνει κλειστό στους επισκέπτες για περίοδο περίπου δυόμιση μηνών, για τις ανάγκες αναβάθμισης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασής του και της προσθήκης εξειδικευμένου φωτισμού με εναλλαγή χρωμάτων τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του.
Το έργο υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Η ορθή προβολή του Κάστρου Πάφου, το οποίο αποτελεί ορόσημο της πόλης, χώρο συγκέντρωσης και συνάθροισης του κοινού και το σκηνικό για τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, αποτελεί προτεραιότητα για το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Η υλοποίηση του εν λόγω έργου κρίνεται ότι θα συμβάλει στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της πόλης και στην περαιτέρω ανάδειξη του γραφικού λιμανιού της Κάτω Πάφου.
Το Κάστρο Πάφου αποτελεί το πρώτο Κάστρο που φωτίζεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και την προσθήκη εξειδικευμένου φωτισμού με εναλλαγή χρωμάτων και στα τέσσερα κάστρα της Κύπρου. Θα ακολουθήσουν τα Κάστρα της Λάρνακας, της Λεμεσού και του Κολοσσίου, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός της διετίας 2020-2021.
Σχετικά
Ένα σπάνιο ουράνιο υπερθέαμα θα καθηλώσει τον κόσμο στις 12 Αυγούστου
Mια ολική έκλειψη ηλίου θα δημιουργήσει ένα ουράνιο θέαμα στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, στις 12 Αυγούστου.
Στον Πρωταρά οι βάρκες μεταμορφώθηκαν σε βιβλιοθήκες κι έπιασαν θέση στις παραλίες
Oι βάρκες-όνειρο στον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας, έβαλαν πλώρη για τη γνώση.
Ο Πρωταράς φέτος έχει 18 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες
Πρώτη θέση παγκύπρια για τον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας στις Γαλάζιες Σημαίες 2026
Την πρώτη ανατολή της Ευρώπης θα την δεις στη χερσόνησο της «Ξησταριάς»
Αυτό θα είναι το απόλυτο μέρος για φωτογραφίες το φετινό καλοκαίρι
Καλοκαίρι γεμάτο προστασία και ξεγνοιασιά για όλη την οικογένεια με τη σειρά αντηλιακών Cien Sun
Κορυφαία ποιότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια κάτω από τον ήλιο των προϊόντων Cien Sun που είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της Lidl Κύπρου, με τιμές που ξεκινούν από μόλις 2,19€
Επίσημη τελετή εγκαινίων του Limassol Greens
Θέτοντας ένα νέο ορόσημο για τον τουρισμό, το lifestyle και το επενδυτικό τοπίο της Κύπρου
Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2026: Αρχίζει η ψηφοφορία - Μάθε τις υποψήφιες
Η ψηφοφορία ξεκινά στις 5 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 19 Ιουλίου 2026
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Ιούνιο: Από το Sweet Magnolias μέχρι το Outlast
Κάθε μήνας στο Netflix φέρνει νέες ιστορίες, δυνατές συγκινήσεις και απρόσμενες ανατροπές, κι ο Ιούνιος δεν αποτελεί εξαίρεση
Διαγωνισμός: Ζήσε το απόλυτο adults-only island escape στην Πάφο
Λάβε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε μία πολυτελή διαμονή για δύο στο Cali Resort and Spa - Design for Adults by Louis Hotels
Οι τελετές έναρξης του Μουντιάλ στο Σίγμα
Μεξικό, Καναδάς και ΗΠΑ καλωσορίζουν τον πλανήτη στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός