Πάμε Ταξίδι , Guide

Διαμονή σε 5 πολύ ρομαντικά νησιά της Ελλάδας

Ετοιμάσου για διακοπές στα πιο ονειρεμένα νησιά της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2019

Η ευτυχία, λένε, είναι να ζεις σαν τη πρώτη μέρα του μήνα του μέλιτος. Εμείς βρήκαμε τα 5 νησιά όπου θα σκηνοθετήσετε τις πρώτες στιγμές της νέας σας ζωής σαν ζευγάρι.

Από τις πρωτεύουσες της μεγάλης χλιδής, Σαντορίνη και Μύκονο μέχρι νησιά πιο low profile, που σας περιμένουν για τον πιο ιδιαίτερο μήνα του μέλιτος μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Σαντορίνη
Κατάλευκες γαμήλιες σουίτες, υπόσκαφα spa, infinity pools στο χείλος του γκρεμού, τραπέζια κρεμασμένα πάνω από το Αιγαίο, μεθυστικό Vinsanto και παραλίες στρωμένες με μαύρη άμμο. Κι όλα αυτά με φόντο το διάσημο κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα του
νησιού. Αυτό είναι το πιο περιζήτητο σκηνικό που σκηνοθετεί για εσάς το πιο ερωτικό νησί στον κόσμο. Στη Σαντορίνη θα αισθανθείτε εκείνο το ρίγος να διαπερνά το σώμα σας καθώς ο ήλιος βουτά στην θάλασσα στο πιο διάσημο τελετουργικό του
νησιού και ασυναίσθητα θα ψάξετε το χέρι του ανθρώπου που έχετε δίπλα σας. Το κόκκινο χρώμα από αυτό το παλιό ηφαίστειο βάφει τα πάντα. Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την Καλντέρα και από την Κόκκινη παραλία μέχρι το Ημεροβίγλι, οι εικόνες
χαράσσονται για πάντα στο μυαλό σας. Όπως και οι στιγμές: τότε που ακουμπήσατε στον ώμο του την ώρα που έδυε ο ήλιος, τότε που σας αγκάλιασε σφιχτά για πολλή ώρα προσπαθώντας να κρατήσει τις εικόνες και τα συναισθήματα για πάντα μέσα του, τότε που και οι δύο θα βγάλετε έναν αναστεναγμό ικανοποίησης με το Αιγαίο να απλώνεται στα πόδια σας.

Ρομαντικά καταφύγια
Astra Suites Με εκπληκτική πανοραμική θέα στην Καλντέρα, στο ηφαίστειο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, φιγουράρει μονίμως ανάμεσα στα πιο ρομαντικά ξενοδοχεία του κόσμου (τηλ.: 2860 23641, www.astrasuites.com).
Csky Μοναδικός συνδυασμός ρομαντισμού, καλαισθησίας και σοφιστικέ μεσογειακού feeling, στο πολυτελές CSky Hotel, το οποίο έχει χτιστεί σε τέλειο σημείο επάνω στους βράχους στο Ημεροβίγλι (τηλ.: 22860 21107, www.csky.gr).
Mystique Εδώ ξέρουν καλά πώς να διαφυλάξουν την πολύτιμη ιδιωτικότητά σας αφού δεν επιτρέπουν επισκέπτες σε κανέναν από τους χώρους του - συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου Charisma. Λαξευμένες μέσα στο βράχο, οι 18 σουίτες και βίλες ατενίζουν το Αιγαίο από τα πανοραμικά ιδιωτικά μπαλκόνια και τις αυλές τους (Οία, τηλ.: 228 6071114, www.mystique.gr).
Sun Rocks Απόλυτα ρομαντικό ξενοδοχείο μόνο για ζευγάρια, χτισμένο πάνω στους απόκρημνους ηφαιστειακούς βράχους, 300 μέτρα πάνω από τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου (ΦηράΦηροστεφάνι, τηλ.: 22860 71236, www.sunrocks.gr).

Μύκονος
Ο έρωτας, λένε, όταν περάσουν τα χρόνια, μετατρέπεται σε αγάπη. Τι βαρετό! Λίγοι, πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν τα guts να δώσουν το πρώτο φιλί σαν να 'ναι το τελευταίο και το τελευταίο σαν να 'ναι το πρώτο. Λίγοι, πολύ λίγοι τόποι μπορούν να σε κρατήσουν δέσμιο για πάντα. Χωρίς να κάνουν τίποτα. Απλά με το να υπάρχουν. Κι εκείνη υπάρχει εκεί, πλέει ανενόχλητη στο μέσο του Αιγαίου και δεν φοβάται καμία σύγκριση. Γιατί, χρόνο με το χρόνο, ανανεώνεται, σαν μια γυναίκα όμορφη από γεννησιμιού της, που δεν επαναπαύεται στη δόξα της, που “το ‘χει”. Από την εποχή των αστραφτερών ζευγαριών, του Ντασέν και της Μερκούρη, του Ωνάση και της Τζάκι μέχρι την παρέλαση των σημερινών rich & famous και από τις πριβέ ξαπλώστρες με “room service” στην Ψαρού μέχρι το σούσι του Nobu, ό,τι συμβαίνει εδώ θα εμφανιστεί στα άλλα μέρη μετά από χρόνια. H Μύκονος αποτελεί το απόλυτο σκηνικό του Αιγαιοπελαγίτικου μήνα του μέλιτος και του summertime lifestyle

Ρομαντικά καταφύγια
Rocabella Art Hotel Απόλυτη γαλήνη και πολυτέλεια πάνω στην παραλία του Αγίου Στεφάνου με αρτιστίκ διάθεση (Άγιος Στέφανος, τηλ: 22890 28930, www.rocabella-hotel-mykonos.com).
Cavo Tagoo Από το πρώτο βήμα βρίσκεστε ήδη ενώπιον ενός λευκού καμβά, που ονειρεύεστε να τον χρωματίσετε με τα δικά του νησιώτικα όνειρα (τηλ.: 22890 20100, www.cavotagoo.gr).
Bill & Coo Μοιάζει περισσότερο με φωλιά χτισμένη πάνω από την παραλία της Μεγάλης Άμμου. Ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και του Αιγαίου, σε δροσερές γωνιές και ηλιοφώτιστους κήπους, ο χρόνος σταματάει και αρχίζει το όνειρο (τηλ.: 22890 26292-3-4, www.bill-coohotel.com).
Saint John Η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο σε απόλυτη αρμονία με το Αιγαίο και στο φόντο τη Δήλο, το νησί που γεννήθηκε για να στεγάσει τον έρωτά του ο Δίας με τη Λητώ (Άγιος Ιωάννης, τηλ.: 22890 28752, www.saintjohn.gr).
Kivotos Club Hotel Δύσκολα θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλo resort στο νησί των VIPs που να συνδυάζει τόσο άψογα την πολυτέλεια με την ρομαντική ατμόσφαιρα. Μαζί μας συμφωνούν και η Σακίρα με τον αγαπημένο της Ζεράρντ Πικέ που τo επέλεξαν ως το ιδανικό καταφύγιο (Ορνός, τηλ.: 22890 24094, www.kivotosclubhotel.com). 

Μήλος
“Milos is for lovers”. Αυτό λένε όσοι πατούν το πόδι τους στο νησί. Εδώ θα στηθεί και το δικό σας σκηνικό για το μήνα του μέλιτος. Χέρι χέρι θα περπατάτε ανάμεσα σε αυλές με ψηφιδωτά και πολύχρωμα γεράνια. Σε ένα από τα στενά γύρω από το παλιό βενετσιάνικο κάστρο της Πλάκας, εκεί όπου το βλέμμα φτάνει ως τα γύρω χωριά και εποπτεύει τον κόλπο του Αδάμαντα, θα κοντοσταθείτε και θα ψιθυρίσετε ο ένας στο αυτί του άλλου λόγια αιώνιας αγάπης ακριβώς την ώρα που δύει ο ήλιος. Για μια στιγμή ο χρόνος μοιάζει να παγώνει σε μια από τις πιο ανέπαφες πρωτεύουσες των Κυκλάδων, όπου τα αυτοκίνητα μένουν αυστηρά εκτός. Η Μήλος σας προσκαλεί σε σαφάρι παραλιών από το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακίνικο ως τη low profile παραλία του Γέροντα με την κατάμαυρη άμμο και τη θεόρατη φυσική πέτρινη καμάρα. Πρόκειται για ένα νησί-παλέτα, φτιαγμένο από λάβα, στάχτη, πολύτιμα πετρώματα και τη βαθιά γαλάζια θάλασσα να ερωτοτροπεί με όποιο τρόπο μπορεί με τη στεριά προσπαθώντας να κλέψει τη παράσταση 

Ρομαντικά καταφύγια
Salt Suites Απόλυτα ρομαντικό σκηνικό σε ένα resort που μοιάζει με ολόλευκο γλυπτό ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα (Πολλώνια, Πελεκούδα, τηλ.: 22870 41110, www.salt-milos.com).
Melian Hotel & Spa Πολυτελές boutique ξενοδοχείο σε απομονωμένη τοποθεσία σε ένα ειδυλλιακό κυκλαδίτικο σκηνικό. Ιδανική η honeymoon suite με εξωτερικό τζακούζι (Πολλώνια, τηλ.: 22870 41150, www.melian.gr).

Φολέγανδρος
Μοιάζει με βράχο ριγμένο στο πέλαγος που θα σας προσφέρει την πλήρη απομόνωση για τον πιο ρομαντικό μήνα του μέλιτος. Ούτως ή άλλως η Φολέγανδρος ποτέ δεν διεκδίκησε τον τίτλο του μαζικού mainstream προορισμού από τα rich and famous
γειτονικά της Κυκλαδονήσια. Είναι μια άψογη αρχιτεκτονική μακέτα, μια κατάλευκη καστροπολιτεία και έχει ίσως την πιο ιδιαίτερη 25/6/2019 Fly me to the (honey)moon στα 15 πιο ρομαντικά ελληνικά νησιά www.arttravel.gr/arttravel-best_best-stories/article/16752/fly-me-to-the-honey-moon-sta-15-pio-romantika-ellhnika-nhsia 12/21 Χώρα των Κυκλάδων. Μικρά στενάκια, λιλιπούτειες αυλές, γλάστρες με γεράνια και ασβεστωμένα πεζούλια συμπληρώνουν το παζλ της πιο γοητευτικής των Κυκλάδων. Η Χώρα της απλώνεται σαν λευκή αγκαλιά, έτοιμη να μας κλείσει μέσα της για πάντα. Άργησε πολύ να γνωρίσει τον τουρισμό, κι όταν το έκανε, το έκανε με στιλ και με προσοχή μην τσαλακώσει το προφίλ της

Ρομαντικά καταφύγια
Themonies Luxury Suites Η μικρή γειτονιά από θεμωνιές του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε για να μετατραπεί σε ένα συγκρότημα από πολυτελείς σουίτες και μια ανεξάρτητη βίλα στις παρυφές της Χώρας (τηλ.: 22860 41517, www.themonies.gr).
Anemi Hotel Πολυτέλεια πέντε αστέρων και minimal αισθητική, όπως αρμόζει στο κυκλαδίτικο τοπίο. Φωλιασμένο στο μικρό λιμάνι του νησιού, το συγκρότημα αποτελείται από δώδεκα διώροφα κτίρια με υπέροχη θέα στον Καραβοστάση και το Αιγαίο (Καραβοστάσης, τηλ. 22860 41610, www.anemihotels.com).
Chora Resort Η πισίνα των 500 τμ. βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος και λειτουργεί σαν τεράστιος καθρέφτης του resort. Hot spot το pool bar Thalassa για δροσιστικά κοκτέιλ (Χώρα, τηλ.: 22860 41590, choraresort.com).

Σκιάθος
Δεν είναι καινούρια η αγάπη των Ελλήνων και ξένων honeymooners για τη Σκιάθο. Ο μύθος θέλει ακόμα και τους Beatles να έχουν επισκεφθεί το νησί και να ζητάνε επιμόνως να αγοράσουν το Τσουγκριά, το μικρό καταπράσινο νησάκι με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου που βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Σκιάθου. Νέος μύθος επιμένει πως πολλοί γνωστοί Έλληνες εφοπλιστές διεκδικούν σήμερα το ίδιο νησάκι για να το κάνουν ιδιωτικό τους παράδεισο. Μπορεί να μην τα έχουνε καταφέρει, αλλά τα πελώρια πολυτελή γιοτ τους δένουν στη μαρίνα της Σκιάθου κάθε καλοκαίρι. Πριν μερικά χρόνια ήρθε το Mamma Mia. Σκηνικά, φλας, κάμερες και το διάσημο cast να περιδιαβαίνει στα σοκάκια και να φωτογραφίζεται με τους ντόπιους μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα. Και όλο αυτό να κάνει το γύρο του κόσμου. Δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνει η Σκιάθος ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για γαμήλιες τελετές και μήνα του μέλιτος. Άγγλοι, Αμερικάνοι και Σκανδιναβοί κλείνουν πακέτα για να περπατήσουν στα βήματα των πρωταγωνιστών της ταινίας. 

Ρομαντικά καταφύγια
Aegean Suites Μέλος των Small Luxury Hotels of the World, αποτελείται αποκλειστικά από μόλις 20 σουίτες και αποτελεί ένα κρυφό ησυχαστήριο με την πολυτέλεια ιδιωτικής κατοικίας (Μεγάλη Άμμος, τηλ.: 24270 24066-69, www.aegeansuites.com).
Skiathos Princess Πολυτέλεια πέντε αστέρων μέσα σε ολάνθιστους κήπους, μπροστά στην αμμώδη παραλία της Αγίας Παρασκευής (τηλ.: 24270 49731, www.skiathosprincess.com).
Kassandra Bay Χτισμένο στον κόλπο του Βασιλιά διαθέτει 94 δωμάτια και σουίτες, όλα με ιδιωτική βεράντα με μαγευτική θέα στη θάλασσα, στο πανέμορφο νησάκι της Τσουγκριάς και την πόλη (Κουκουναριές, τηλ.: 24270 24201, www.kassandrabay.com).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close