Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2019
Σε κλοιό «βαρυχειμωνιάς» μπαίνει η Κύπρος αυτή την εβδομάδα, με διαδοχικές διαταραχές να «χτυπούν» την περιοχή.
Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής μέρας (Δευτέρα 09/12), με το σκηνικό να φαίνεται ότι συνεχίζεται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Φίλιππος Τύμβιος, ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες σήμερα κινήθηκαν πολύ χαμηλότερα από την εποχή.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώνονται βροχοπτώσεις με μικρό ενδεχόμενο καταιγίδας στα παράλια.
Οι επόμενες ημέρες θα χαρακτηρίζονται από μικρές διαταραχές, με τοπικά φαινόμενα την Τρίτη, ωστόσο από το απόγευμα της Τετάρτης βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή, θα δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα.
Την Πέμπτη, όπως ανέφερε, φαίνεται ότι θα σημειωθούν υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.
Σήμερα, όπως προαναφέραμε, έπεσαν και τα πρώτα χιόνια από την Πλατεία Τροόδους μέχρι και τον Όλυμπο.
Όπως ανέφερε ο Ηρόδοτος Παναγίδης, Σταθμάρχης Τροόδους, η χιονόπτωση ήταν πολύ ελαφριά.
Αναλυτικά ο καιρός:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Πέμπτη αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια, τα ανατολικά ή και σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα μέχρι νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές.
Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.
Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού
Σχετικά
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Κίτρινη προειδοποίηση:Έντονα καιρικά φαινόμενα χτυπούν τα ξημερώματα την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πού απαγορεύεται η στάθμευση
Οι αυριανές ρυθμίσεις
Το Minthis επενδύει €6 εκατ. στην αναβάθμιση του γηπέδου γκολφ και του Clubhouse
Εμπλουτίζει την εμπειρία για μέλη και επισκέπτες
5+1 εκδρομές εντός για την αργία της 28ης Οκτωβρίου
Εκμεταλλεύσου την ημέρα που δεν έχεις δουλειά για μία εξόρμηση στην ορεινή Κύπρο
Διακoπές στο Σαράγεβο, τα Σκόπια, τα Τίρανα: Οι φθηνότεροι χειμερινοί προορισμοί για Airbnb
Tα Βαλκάνια πρωταγωνιστούν στον κατάλογο πιο οικονομικών προορισμών της πλατφόρμας ΑirDNA
Christmas markets: Τι budget χρειάζεσαι για μια απόδραση σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις;
Από την Κρακοβία μέχρι τη Βιέννη, υπολογίζουμε τα έξοδα για τρεις διανυκτερεύσεις και εξηγούμε πού μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, χωρίς να χάσεις τη γιορτινή εμπειρία.
Ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος του Λονδίνου είναι πλέον πεζόδρομος
Λίγο πριν από την εορταστική περίοδο, αυτοκίνητα, λεωφορεία και ποδήλατα απαγορεύονται σε σχεδόν ένα χιλιόμετρο της Oxford Street.
Όλα τα βραβεία του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής για το 2025
Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου,
Η Loro Piana παρουσιάζει τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2026–2027 στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Ένα ταξίδι εκλεπτυσμένων υφών, διαχρονικής κομψότητας και ιταλικής δεξιοτεχνίας στη boutique Loro Piana στο Retail Village του Parklane