Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2013
Ο James Wan (ο άνθρωπος που ξεκίνησε το franchise του “Saw” και σκηνοθέτησε το “Insidious”) επιστρέφει με ένα σοκαριστικό φιλμ μεταφυσικού περιεχομένου – βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ήδη ως την “ταινία τρόμου της χρονιάς”. Αίμα δεν πρόκειται να δεις. Εφιάλτες όμως το βράδυ θα δεις σίγουρα πολλούς! Με σκηνές που θα σου θυμίσουν σε αρκετές στιγμές το “Paranormal Activity”, η ιστορία του “The Conjuring” διαδραματίζεται το 1971, όταν οι δύο παγκοσμίου φήμης ερευνητές Lorraine και ο Ed Warren (Vera Farmiga και Patrick Wilson) γνωστοί κυρίως μέσα από την υπόθεση του “Amityville” (πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα με την ιστορία να στηρίζεται στα προσωπικά τους αρχεία), καλούνται να βοηθήσουν την πολύτεκνη οικογένεια των Perron που ταλαιπωρούνται από μια σκοτεινή μεταφυσική παρουσία στο -σκιακτικό- αγρόκτημα που μόλις έχουν αγοράσει στο Harrisville του New Hampshire. Ούτε το καημένο το τετράποδο τους να φανταστείς δεν λέει να μπει μέσα! Όταν θα ανακαλύψουν τη δαιμονική οντότητα μιας κακιάς μάγισσας που απαγχονίστηκε, οι δύο ερευνητές θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ. Από ερμηνευτικής άποψης η ταινία σκίζει. Η Lili Taylor θα σε πείσει και με το παραπάνω στον ρόλο της κατατρομαγμένης μαμάς Carolyn (μα με ποια λογική κατεβαίνεις μόνη σου μέσα στα άγρια χαράματα στο υπόγειο μου λες;), ενώ ο James Wan φαίνεται να ικανοποιεί στο μέγιστο τους απαιτητικούς φαν των horror films που έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια από τα στερεότυπα που διέπουν το συγκεκριμένο είδος, σκηνοθετώντας τις σκηνές με μεγάλη λεπτομέρεια προκειμένου να προκαλέσει το αίσθημα του τρόμου στο κοινό. Με 90 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις σε σύνολο δώδεκα ημερών στις ΗΠΑ και απρόσμενα καλές κριτικές σε διεθνές επίπεδο, το “The Conjuring” είναι σίγουρα η μεγάλη έκπληξη της κινηματογραφικής χρονιάς που διανύουμε.
-
Ρίο 1-7 Πάφος
27 Σεπτεμβρίου - 03 Οκτωβρίου 2013
Σχετικά
Τρέιλερ «Leviticus»: Η queer horror ταινία της χρονιάς έρχεται το καλοκαίρι
Η ταινία τρόμου του Έιντριαν Τσιαρέλα ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Σάντανς και κυκλοφορεί στις αίθουσες το καλοκαίρι από τη ΝΕΟΝ
Οι κριτικοί κατακεραυνώνουν την ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσα στα βιογραφικά φιλμ με τη χειρότερη βαθμολογία
Απλοϊκή, άτολμη και γεμάτη κραυγαλέες παραλείψεις, γράφουν για το Michael
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ
Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά και Νεαρά Άτομα: Οι νικητές
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2026
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου
Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
Σοφοκλής: Κυπριακή ταινία που αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο YouTube ανήμερα της επετείου του ανοίγματος των οδοφραγμάτων του νησιού το 2003
Τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες στις αίθουσες – Ξεχωρίζει το "Michael" για τον Βασιλιά της ποπ
Από τη συγκλονιστική βιογραφία του Michael Jackson μέχρι δράση, animation και ευρωπαϊκό σινεμά, οι νέες ταινίες καλύπτουν κάθε γούστο
Με αρκετή μαγεία με δόσεις νοσταλγίας έρχεται το πρώτο τρέιλερ του «Practical Magic 2»
Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, οι αδελφές Οουενς επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, φέρνοντας μαζί τους μια νέα ιστορία γεμάτη μυστήριο, συναίσθημα και ακαταμάχητη κινηματογραφική μαγεία.
Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε για τον πάπα Φραγκίσκο κάνει πρεμιέρα στο Βατικανό
Η ταινία θα προβληθεί για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του ποντίφικα
Το θρυλικό «Scary Movie» επιστρέφει με μία έκτη ταινία
Οι αδελφοί Γουέιανς και η Άννα Φάρις παρουσίασαν στο CinemaCon νέο υλικό από την έκτη ταινία της σειράς, γεμάτο αιχμηρή σάτιρα για τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής