Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ιούνιος 2019: Οι 10 καλύτερες στιγμές του πρώτου μήνα του καλοκαιριού

Τα καλύτερα πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις τον Ιούνιο στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2019

Το καλοκαίρι άρχισε και ο πρώτο μήνας του καλοκαιριού, ο Ιούνιος μας επιφυλάσσει πολλές όμορφες και ενδιαφέρουσες στιγμές με πολλές εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσουμε. Ο Ιούνιος μας βάζει στο κλίμα των διακοπών, ήδη ξεκινούν τα πρώτα μπάνια και οι βουτιές στη θάλασσα και εμείς ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα με όλα όσα θα κάνουμε. Ανοιχτά καλοκαιρινά θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλες πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κύπρο. 
Το Check In Cyprus επιλέγει τη χρυσή δεκάδα των καλύτερων εκδηλώσεων του πρώτου μήνα του καλοκαιριού και του προτείνει τις 10 καλύτερες εκδηλώσεις του Ιούνη. 

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ 2019 
Ανήμερα του Κατακλυσμού (φέτος στις 17 Ιουνίου) οι παραλιακές πόλεις έχουν την τιμητική τους και καλωσορίζουν επισκέπτες και κατοίκους με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε την Ελένη Φουρέιρα (Κ 16 Ιουν, Δημοτική Πλατεία Κατακλυσμού) ως το μεγάλο όνομα που θα εμφανιστεί στη μεγάλη συναυλία με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού στον Πρωταρά.

Από την άλλη, στην Αγία Νάπα ετοιμάζουν μια τετραήμερη, γιορτή στο πλαίσιο της οποίας θα λάβουν χώρα η Γιορτή του Κατακλυσμού, του Ψαριού και το 7o Φεστιβάλ Ψαριού. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χερσαίο χώρο του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας (Παρ 14-Δ 17 Ιουν) από τον Δήμο Αγίας Νάπας. Από το φετινό του πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πάριος (Σ 15 Ιουν), ο οποίος μαζί με την ορχήστρα του ταξιδέψει το κοινό με τραγούδια-επιτυχίες που σφράγισαν την πολύχρονη καριέρα του, όπως επίσης η συναυλία του πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα τραγουδιστή Μάκη Δημάκη (Κ 16 Ιουν). 

Η Λάρνακα είναι πόλη η άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Κατακλυσμό και γιορτάζει με ένα πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από την Παρασκευή 14 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 19 Ιουνίου. 
Οι καλλιτέχνες που θα βρεθούν φέτος στη Λάρνακα είναι: 
Παρασκευή 14 Ιουνίου – Έναρξη Κατακλυσμού 
Μιχάλης Χατζημιχαήλ-Άντρη Καραντώνη με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια από την Κύπρο και την Ελλάδα 
Σάββατο 15 Ιουνίου 
Κυπριακό Μουσικό Σχήμα με τον Δημήτρη Φανή 
Συναυλία με τον Σταν 
Κυριακή 16 Ιουνίου 
Συναυλία με τους: Κατερίνα Κούκα, Στέλιο Διονυσίου, Στέλλα Γεωργιάδου και Κώστα Χατζηχριστοδούλου 
Δευτέρα 17 Ιουνίου 
Μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Μακρόπουλο 
Τρίτη 18 Ιουνίου 
Συναυλία με Κύπριου καλλιτέχνες όπως το παραδοσιακό συγκρότημα Αιγιοπελαγίτικα και το μουσικό σχήματα του Χρίστου Φιλίππου μαζί με χορευτικά όπως και κάθε μέρα των εορτασμών. 
Τετάρτη 19 Ιουνίου 
Συναυλία με το κυπριακό μουσικό σχήμα Triple Love και No Hugs ενώ οι εορτασμοί θα κλείσουμε με συναυλία από τον Γιώργο Σαμπάνη.


Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ
Μια κωμωδία γεμάτη υπέροχα τραγούδια, σπαρταριστές παρεξηγήσεις, ερωτικά παιχνίδια και συνεχείς ανατροπές είναι η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΘΟΚ, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο. Η πιο αγαπημένη μουσική κωμωδία της ελληνικής σκηνής, που βασίζει την ιστορία της σε μια σπαρταριστή γαλλική φάρσα, μας ταξιδεύει στην Ελλάδα των αρχών του 20ού αιώνα. Μια παραγωγή στην οποία η ζωντανή μουσική, τα ευφάνταστα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια γίνονται το όχημα για ένα ταξίδι σε εποχές αθωότητας και ανεμελιάς. Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου. Παίζουν: Έλλη Αλωνεύτου, Χάρης Αττώνης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Μάρκος Καλλής, Στέλιος Καλλιστράτης, Μάρκος Κλεοβούλου, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Αλέξανδρος Παρίσης, Φανή Παρλή, Τζίνα Πούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη.
>> Παρ 21 & Σ 22 Ιουν | Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία. / Πεμ 27 & Παρ 28 Ιουν | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. 21.00. Πληρ. 77772717.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΛΥΤΖΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΛΑΝΙ
Μια γιορτή γεμάτη γλυκά και παράδοση, που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών Κοιλανίου. Φέτος η γιορτή προγραμματίζεται για την Κυριακή 30 Ιουνίου και οι νοικοκυρές του χωριού μάς επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όλοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, τα οποία φτιάχνονται με ιδιαίτερη φροντίδα και κατά την παράδοση από τις γυναίκες του χωριού, ενώ τα μουσεία και τα οινοποιεία του χωριού είναι ανοιχτά για το κοινό. Και φυσικά δωρεάν γλυτζιστό! Kαι σε περίπτωση που δεν ξέρεις, μάθε ότι τα Γλυτζιστά ονομάζονταν τα γλυκίσματα που έφτιαχναν οι νοικοκυρές στα σπίτια τους και είχαν το σχήμα του ρόμβου και παρασκευάζονταν με λεπτό μακρόστενο φύλλο που παραγεμιζόταν με αμύγδαλα κοπανισμένα, κανέλα και ζάχαρη. Μετά το τηγάνισμα τα έριχναν σε σιρόπι (Κυπρή και Πρωτόπαπα 2003, 254-255).
>> Κ 30 Ιουν, Κοιλάνι επ. Λεμεσού. 


1o COFFEE WEEK ΣΤΟ FOUR SEASONS 
Το 1ο Nespresso Coffee Week στην Κύπρο ανοίγει τις πύλες του από τις 3 μέχρι τις 9 Iουνίου στο Colors Cafe του Four Seasons Hotel, έτοιμο να υποδεχτεί τους εραστές του καλού καφέ! Tην Εβδομάδα Καφέ υπογραφεί η Nespresso, η κορυφαία εταιρεία καφέ που διατηρεί συνεργασίες με τα καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως, η οποία μας υπόσχεται 7 μέρες γεμάτες μοναδικές γεύσεις και αρώματα καφέ. Τιμώντας μία συνεργασία που μετρά 10 χρόνια, η Nespresso και το ξενοδοχείο Four Seasons δημιουργούν για μία εβδομάδα ένα συλλεκτικό μενού συνταγών καφέ που θα προσφέρονται στο Colors Cafe του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου, οι ένοικοι και επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στο Colors Cafe τη μόνιμη σειρά Εκλεκτών Ποικιλιών της Nespresso μέσα από πρωτότυπες ζεστές και κρύες συνταγές καφέ και απολαυστικά Nespresso - based cocktails που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη διοργάνωση. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καφέ, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου ένα ξεχωριστό δείπνο με άρωμα καφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Vivaldi by Mavrommatis, όπου το κοινό θα απολαύσει πιάτα υψηλής γαστρονομίας με πρωταγωνιστή τον καφέ Nespresso.
>> Δ 3 – Κ 9 Ιουν, ξενοδοχείο Four Seasons Λεμεσός. Πληρ. 25858000.



BURGER WEEK ΣΤΟ MOONDOG'S
To Moondog's Bar & Grill στη Λευκωσία, το βραβευμένο ως Best Beer by KEO Beer των Eating Awards, διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μια εβδομάδα γεμάτη γευστικά burger και μας προσκαλεί να τα απολαύσουμε! 35 επικά, ζουμερά burger, ανάμεσά τους τα Enter Sandman, Unforgiven, Nothing Else Matters κ.ά., 200+ διαφορετικές μπίρες μαζί με live bands συνθέτουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει δυναμικά το καλοκαίρι σου. Πέρα από burger και μπίρες, θα έχει και live μουσική από τους The Zilla Project (3 Ιουν), Ruby..Who? (4 Ιουν), The Boots (5 Ιουν), Funk Up Project (6 Ιουν), Fuse-Acoustic (7 Ιουν), Sands Of Time-Acoustic (8 Ιουν) και τους Theo & Alex (9 Ιουν). Όπως κάθε χρόνο, Burger Week χωρίς ταξίδι δεν γίνεται! Έτσι κατά τη διάρκεια του 5ου Burger Week, το Moondog's θα κληρώσει δύο διπλά αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δύο διπλά εισιτήρια εισόδου στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου (Olympiastadion Berlin). Οι τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live τους Metallica μαζί με τον κολλητό, την κολλητή ή το ταίρι τους.
>> Δ 3-Κ 9 Ιουν, Moondog's Bar & Grill, Λευκωσία. Πληρ. 70006300, www.moondogs.com.cy.


ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΣΤΟ NAVA 
Το απόλυτο καλοκαιρινό μαγαζί της ελεύθερης Αμμοχώστου, το Nava Seaside, άνοιξε προτείνοντας και πάλι ένα δυνατό live πρόγραμμα για όλο το καλοκαίρι, με μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα (δες Preview Μουσική). Η αυλαία ανοίγει με τον απόλυτο σταρ Σάκη Ρουβά, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας μέρες του καλοκαιριού προσγειώνεται στον Πρωταρά και στο Nava.
>> Σαβ 8 Ιουν, Nava Seaside, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Πληρ. 22777744.


ΠΡΕΜΙΕΡΑ TOY STORY 4 
Ο Woody και η υπόλοιπη παρέα των παιχνιδιών επιστρέφουν σε μια ολοκαίνουρια περιπέτεια στο 'Toy Story 4' και υποδέχονται καινούριους φίλους στο δωμάτιο της Bonnie, συμπεριλαμβανομένου του Forky, ενός απρόθυμου... πιρουνιού, που επιμένει πως δεν είναι παιχνίδι και δεν ανήκει στο δωμάτιο της Bonnie. Δυστυχώς, κάθε φορά που προσπαθεί να δραπετεύσει, κάποιος τον γυρίζει πίσω στο δωμάτιο και ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Η περιπέτεια ξεκινά, όταν ο Forky δραπετεύει και ο Woody αναλαμβάνει να τον εντοπίσει και να τον επιστρέψει, ώστε να μην πληγωθεί η Bonnie. Στην παρακινδυνευμένη εξόρμησή του συναντά μετά από καιρό την αγαπημένη του Bo Peep, η οποία του παρουσιάζει έναν δελεαστικό κόσμο, όπου τα παιχνίδια μπορούν να ζήσουν ελεύθερα. Στο νέο κεφάλαιο του δημοφιλούς franchise κινουμένων σχεδίων, συναντάμε παλιούς γνώριμους, αλλά και ολοκαίνουριους χαρακτήρες, με διάσημους ηθοποιούς, όπως Keanu Reeves, Patricia Arquette και Tom Hanks, να δανείζουν τις φωνές τους στα αγαπημένα μας παιχνίδια.
>> Πρεμιέρα Πέμ 20 Ιουν (89’) | Σκηνοθέτης: Josh Cooley Πρωταγωνιστές: Christina Hendricks, Patricia Arquette, Keanu Reeves


SUPER MUSIC AWARDS 2019
 Τα Super Music Awards with Pringles έρχονται για ακόμα μια φορά, τόσο για να βραβεύσουν όλους όσοι ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που πέρασε όσο και για να προσφέρουν ένα δυνατό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τα πιο ηχηρά ονόματα, σε όσους θα βρεθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθεί για ενίσχυση του Συνδέσμου Φίλων Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.
>> Τετ 12 Ιουν, Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super Music Awards 2019: τα μεγάλα ονόματα που θα δούμε στη σκηνή


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΟΘΕΑΣ 
Το Αρχοντικό Αξιοθέας ανοίγει τις πύλες του και πάλι για να υποδεχτεί παλιούς και νέους φίλους του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, με την καταξιωμένη παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) «Το Άσμα του Γιοφυριού», και θα συνεχίσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Το πρόγραμμα του πρώτου μέρους του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 13 μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που θα δώσουν στο κοινό της Αξιοθέας την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακή μουσική από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, προπολεμικό ρεμπέτικο, αγαπημένα τραγούδια του κόσμου με αναφορές στη Λατινική Αμερική, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, αξέχαστες επιτυχίες του Τζορτζ Γκέρσουιν, καθώς και νέες συνθέσεις καθιερωμένων και ανερχόμενων Κυπρίων μουσικών.
Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ
>> Παρ 7 Ιουν-Δ 15 Ιουλ, αρχοντικό οδού Αξιοθέας, Παλιά Λευκωσία. Πληρ. 22894531.


NICOSIA BEACH PARTY VOL.2 
Tι; Δεν έχει θάλασσα η Λευκωσία; Και που είναι το πρόβλημα; Αυτό δεν εμποδίζει την ομάδα της Wonder Be να διοργανώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα από τα πιο πετυχημένα πρωτευουσιάνικα πάρτι του καλοκαιριού. Μετά την επιτυχία του περσινού Nicosia Beach Party, φέτος, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στο τέρμα της Λήδρας, στην περιοχή της Φανερωμένης, δημιουργείται σκηνικό παραλίας με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αιώρες και ό,τι συνθέτει ένα εξωτικό σκηνικό. Το μουσικό κομμάτι θα αναλάβουν αγαπημένοι dj κι αν πας, θα ‘κουνηθείς’ σε uptempo κομμάτια, τόσο της mainstream όσο και της ρετρό μουσικής. Να ξέρεις ότι με την παρουσία σου βοηθάς σε καλό σκοπό, σού τα έσοδα θα διατεθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την ανεύρεση δοτών μυελού των οστών. 
>> Κ 9 Ιουν, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη, Λευκωσία.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close