Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτός είναι ο top προορισμός των Κυπρίων - Πού καταγράφεται αύξηση τιμών

Εσύ οργάνωσες τις διακοπές σου;

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2019

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά από την προηγούμενη βδομάδα, με την θερμοκρασία να φθάνει στα ύψη, και τους Κύπριους ήδη να οργανώνουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρώτη στις προτιμήσεις τους ως καλοκαιρινό προορισμό,  είναι η Ελλάδα και κυρίως τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα όσα σχολίασε ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Άκη Κελέπεσιης, στο Sigmalive.

Ψηλά στις προτιμήσεις τους, είναι η γειτονική Κρήτη, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ στη λίστα προτιμήσεων βρίσκονται και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Σε ερώτηση εάν, έχει επηρεάσει καθόλου το θλιβερό γεγονός της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων, ώστε οι κύπριοι να μην προτιμούν την Γαλλία ως προορισμό, ο κ. Κελέπεσιης, είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια τάση. Αντιθέτως, μετά το τέλος των τρομοκρατικών κτυπημάτων που δέχθηκε η Γαλλία τα προηγούμενα χρόνια, φέτος είναι μια καλή χρονιά και πολλοί είναι αυτοί που προτίμησαν το Παρίσι», ανέφερε ο κ. Κελέπεσιης.

Μια μικρή αύξηση στα αεροπορικά για Ελλάδα

Όσον αφορά τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για την φετινή χρονιά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΣΤΠΚ, σημείωσε  ότι οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με τις περσινές.

Σε ερώτηση εάν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη αύξηση στις τιμές εισιτηρίων σε συγκεκριμένους προορισμούς, σημείωσε πως, υπάρχει αύξηση στις τιμές για Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «λόγω του ότι έχει κλείσει μια από τις εταιρείες που πρόσφεραν πολύ φθηνά εισιτήρια συνήθως, προς την Ελλάδα και αυτή είναι η Gobalt, έχει παρατηρηθεί αύξηση στα εισιτήρια προς τα ελληνικά νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, η οποία αφορά αύξηση ύψους 5%».

Τόνισε επίσης, πως το γεγονός ότι υπήρξε μια εταιρεία, όπως την προαναφερθείσα, δημιουργεί την εντύπωση πως τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά πλέον, «όμως αυτό που συμβαίνει είναι πως οι τιμές βρίσκονται στα κανονικά και σύνηθες σε περιόδους αιχμής, όπως η καλοκαιρινή περίοδος» ,είπε.

Τέλος, σημειώνει πως οι τιμές για πακέτα προς ευρωπαϊκές χώρες είναι οι ίδιες, για παράδειγμα, ένα πακέτο που προσφέρει τα πάντα προς τη Βιέννη είναι στα 700 ευρώ.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close