Μουσική , Music News

Eurovision 2019: Περνάει ή όχι η Κύπρος στον τελικό;

Απόψε η Τάτμα και το τραγούδι Replay ρίχνονται στη μάχη του πρώτου ημιτελικού του διαγωνισμού

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2019

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο ημιτελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με την Κύπρο να ανοίγει τις ζωντανές μεταδόσεις του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού του πλανήτη. 
Η Κύπρος και το ΡΙΚ στη φετινή Γιουροβίζιον επέλεξαν τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό και αυτή ήταν η Τάτμα. Η ανακοίνωση του ονόματος της Τάμτα αλλά και την ομάδας παραγωγή τόσο του τραγουδιού όσο και της σκηνική μας παρουσίας αναπτέρωσαν το ηθικό μας.

 

Ο περσινός θρίαμβος με την Ελένη Φουρέιρα λειτούργησε μέχρι ενός σημείου θετικά για τη φετινή μας συμμετοχή με του φαν του διαγωνισμού να περιμένουν με αγωνία το τραγούδι της Κύπρου που πέρσι βρέθηκε μία ανάσα από την κορυφή. Η περσινή συμμετοχή της Κύπρου ήταν η Ελένη Φουρέιρα και το γκελ που έκανε στο κοινό και τα εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό. 
Φέτος, τα πράγματα δεν ακολούθησαν την περσινή πορεία της Κύπρου με τα γραφεία στοιχημάτων να ρίχνουν την Κύπρο εκτός δεκάδας στον μεγάλο τελικό. Τις τελευταίες ημέρες και μετά από τη δεύτερη πρόβα της κυπριακής συμμετοχής φάνηκε πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Ένα σοβαρό πρόβλημα στον ήχο, η μεγάλη προσδοκία από την Τάμτα και ένα όχι και τόσο εντυπωσιακό χορευτικό απογοήτευσαν του φαν του διαγωνισμού και έφεραν την Κύπρο με χαμηλές επιδόσεις. 



Ο πρώτο ημιτελικός 
Όσον αφορά στον πρώτο ημιτελικό τα πράγματα είναι ευοίωνα για την Κύπρο με τα προγνωστικά και τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων να μας ανεβάζουν στη δεύτερη θέση ενώ για αρκετές εβδομάδες βρισκόμασταν στην κορυφή. 
Φαίνεται πως ο ημιτελικός και το πέρασμα της χώρας μας στον τελικό θα είναι μία εύκολη υπόθεση όμως στη Γιουροβίζιον δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα αφού όλα είναι πιθανά και όλα ανατρέπονται, πράγμα που το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν. 

Ο πρώτο ημιτελικός είναι αναμφίβολα πιο εύκολος από τον δεύτερο στον οποίο ανταγωνίζονται μεταξύ τους πολλά από τα μεγάλα φαβορί όπως η Ολλανδία, η Σουηδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία, η Ελβετία αλλά και η Μάλτα. 
Στον πρώτο ημιτελικό η Κύπρος όπως φαίνεται θα ανταγωνιστεί με την Ελλάδα που τα στοιχήματα την θέλουν στην πρώτη θέση, την Αυστραλία που ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα πάρα πολύ και την Ισλανδία. Αυτές είναι φέτος οι ‘δυνατές’ συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού. Παράλληλα, όμως, στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίζονται η Ελλάδα που πάντα ψηφίζει την Κύπρο και η γενέτειρα της Τάμτα Γεωργία που σίγουρα θα ψηφίσει την συμπατριώτισσά της που είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στη χώρα της. 

Όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες που διαγωνίζονται δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά αφού δεν μας ψηφίζουν παραδοσιακά στο διαγωνισμό. Αν και είμαστε έτοιμοι για όλα εντούτοις πιστεύουμε πως η Κύπρος και το Replay θα περάσουν στον τελικό του Σάββατου όπου εκεί τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ δύσκολα για την Κύπρο. 

 

 


Α' Ημιτελικός, Τρίτη 14 Μαΐου 
Κύπρος 

Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Πολωνία
Σλοβενία
Τσεχία
Ουγγαρία
Λευκορωσία
Σερβία
Βέλγιο
Γεωργία
Αυστραλία
Ισλανδία
Εσθονία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Άγιος Μαρίνος

 

 

Τα προγνωστικά για τον πρώτο ημιτελικό  


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close