Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2019
Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο ημιτελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με την Κύπρο να ανοίγει τις ζωντανές μεταδόσεις του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού του πλανήτη.
Η Κύπρος και το ΡΙΚ στη φετινή Γιουροβίζιον επέλεξαν τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό και αυτή ήταν η Τάτμα. Η ανακοίνωση του ονόματος της Τάμτα αλλά και την ομάδας παραγωγή τόσο του τραγουδιού όσο και της σκηνική μας παρουσίας αναπτέρωσαν το ηθικό μας.
Ο περσινός θρίαμβος με την Ελένη Φουρέιρα λειτούργησε μέχρι ενός σημείου θετικά για τη φετινή μας συμμετοχή με του φαν του διαγωνισμού να περιμένουν με αγωνία το τραγούδι της Κύπρου που πέρσι βρέθηκε μία ανάσα από την κορυφή. Η περσινή συμμετοχή της Κύπρου ήταν η Ελένη Φουρέιρα και το γκελ που έκανε στο κοινό και τα εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τόσο τον ημιτελικό όσο και τον τελικό.
Φέτος, τα πράγματα δεν ακολούθησαν την περσινή πορεία της Κύπρου με τα γραφεία στοιχημάτων να ρίχνουν την Κύπρο εκτός δεκάδας στον μεγάλο τελικό. Τις τελευταίες ημέρες και μετά από τη δεύτερη πρόβα της κυπριακής συμμετοχής φάνηκε πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Ένα σοβαρό πρόβλημα στον ήχο, η μεγάλη προσδοκία από την Τάμτα και ένα όχι και τόσο εντυπωσιακό χορευτικό απογοήτευσαν του φαν του διαγωνισμού και έφεραν την Κύπρο με χαμηλές επιδόσεις.

Ο πρώτο ημιτελικός
Όσον αφορά στον πρώτο ημιτελικό τα πράγματα είναι ευοίωνα για την Κύπρο με τα προγνωστικά και τις αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων να μας ανεβάζουν στη δεύτερη θέση ενώ για αρκετές εβδομάδες βρισκόμασταν στην κορυφή.
Φαίνεται πως ο ημιτελικός και το πέρασμα της χώρας μας στον τελικό θα είναι μία εύκολη υπόθεση όμως στη Γιουροβίζιον δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα αφού όλα είναι πιθανά και όλα ανατρέπονται, πράγμα που το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Ο πρώτο ημιτελικός είναι αναμφίβολα πιο εύκολος από τον δεύτερο στον οποίο ανταγωνίζονται μεταξύ τους πολλά από τα μεγάλα φαβορί όπως η Ολλανδία, η Σουηδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία, η Ελβετία αλλά και η Μάλτα.
Στον πρώτο ημιτελικό η Κύπρος όπως φαίνεται θα ανταγωνιστεί με την Ελλάδα που τα στοιχήματα την θέλουν στην πρώτη θέση, την Αυστραλία που ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα πάρα πολύ και την Ισλανδία. Αυτές είναι φέτος οι ‘δυνατές’ συμμετοχές του πρώτου ημιτελικού. Παράλληλα, όμως, στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίζονται η Ελλάδα που πάντα ψηφίζει την Κύπρο και η γενέτειρα της Τάμτα Γεωργία που σίγουρα θα ψηφίσει την συμπατριώτισσά της που είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στη χώρα της.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες που διαγωνίζονται δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά αφού δεν μας ψηφίζουν παραδοσιακά στο διαγωνισμό. Αν και είμαστε έτοιμοι για όλα εντούτοις πιστεύουμε πως η Κύπρος και το Replay θα περάσουν στον τελικό του Σάββατου όπου εκεί τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ δύσκολα για την Κύπρο.
Α' Ημιτελικός, Τρίτη 14 Μαΐου
Κύπρος
Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Πολωνία
Σλοβενία
Τσεχία
Ουγγαρία
Λευκορωσία
Σερβία
Βέλγιο
Γεωργία
Αυστραλία
Ισλανδία
Εσθονία
Πορτογαλία
Ελλάδα
Άγιος Μαρίνος
Τα προγνωστικά για τον πρώτο ημιτελικό

Σχετικά
O Aνδρόνικος συναντά τη Ματθίλδη Μαγγίρα στη Λευκωσία
Μια συνάντηση γεμάτη κέφι, συναίσθημα και εκπλήξεις που δεν πρέπει να χάσετε!
Άννα Βίσση: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά 5 συλλεκτικά βινύλια στα χρώματα του ουράνιου τόξου
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αισθητική πρόταση που συγκεντρώνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της
Η Βάκια Σταύρου με "Νύχτες από βελούδο" στο Κτήριον 53
Με τη συνοδεία της κλασικής κιθάρας του Άγγελου Χεϊπέλογλου
Η Κύπρια καλλιτέχνιδα Della ανάμεσα στους νικητές στα κορυφαία μουσικά βραβεία της Ευρώπης
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Βραβείων Music Moves Europe 2026
Με Γιασεμιά και Ρόδα από την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Μια μουσική διαδρομή που ενώνει τη σύγχρονη κυπριακή δημιουργία με διαχρονικά έπη της παράδοσης.
Grammy: Ο Τρέβορ Νόα οικοδεσπότης της τελετής απονομής για έκτη και «τελευταία» φορά
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι δύο μεγαλύτερες ποπ σταρ, Beyoncé και Taylor Swift, δεν έλαβαν υποψηφιότητα για τα Grammy 2026. Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στην Crypto.com Arena του Λος Άντζελες η τελετή απονομής.
Ελληνικός Τελικός Eurovision 2026: Οι ημερομηνίες και οι παρουσιαστές
Τα τρία shows του «Sing for Greece – Εθνικός Τελικός 2026» θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ1, καθώς και από το ERTFLIX
Ρεσιτάλ του πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου στην Πάφο
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει δύο προσωπικά άλμπουμ αφιερωμένα στο ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο
Eurovision 2026: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια σε χρόνο ρεκόρ - Δεν πέρασε ούτε ένα τέταρτο της ώρας
Σε μια ώρα εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια
Oι Onirama διαλύθηκαν μετά από 25 χρόνια
Ο Θοδωρής Μαραντίνης αποκάλυψε ότι το group πλέον δεν υφίσταται και θα πορευθεί μόνος του.
Η Conchita Wurst ανακοινώνει την αποχώρησή της από οτιδήποτε σχετίζεται με τη Eurovision
Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι δεν θα δούμε την Conchita Wurst στη Βιέννη σε οποιαδήποτε επίσημη δραστηριότητα