Παράταση παραστάσεων για έργο "Όλα τα υπέροχα πράγματα"

Η Θεατρική Ομάδα Persona ανακοινώνει επιπλέον παραστάσεις για την παράσταση «Όλα τα υπέροχα πράγματα» τωνDunkan MacMillan και Jonny Donahoe η οποία ήδη αγκαλιάστηκε ζεστά από τους θεατές εισπράττοντας υπέροχα και εγκωμιαστικά σχόλια.  Οι παραστάσεις στη Λευκωσία θα διαρκέσουν μέχρι 31 Μαΐου  (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) στη Λέσχη Βιβλίου «Υφαντουργείο», ενώ η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό στις 19 και 20 Μαΐου στο «Vinylio Wine Etc.». 

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει η δρ. Μαρία Κωνσταντίνου, τη σκηνοθεσία η Μαρίνα Βρόντη και επί σκηνής βρίσκεται η Χριστίνα Κωνσταντίνου με την ενεργή  συμμετοχή του κοινού, όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. 

 «Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν  στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.»

Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Η επιτυχία του και η σημαντικότητά του ως κείμενο συνίσταται στην αμεσότητα και το χιούμορ που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα  που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο:  την κατάθλιψη. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή  που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

Συγκινητικότατο, ξεκαρδιστικό… ίσως ένα από τα πιο αστεία έργα που θα δείτε ποτέ." ★★★★ The Guardian

"Αστείο, έξυπνο, απρόσμενα εμψυχωτικό." ★★★★ The Telegraph

"Υπερχειλίζει χαρά… πανέμορφο, συγκινητικό. Και πολύ αστείο." ★★★★ Time Out London

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ: 
Ένα επτάχρονο κορίτσι μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας της ξεκινάει να φτιάχνει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν γύρω της, προκειμένου να δώσει στη μητέρα της κίνητρο για να ζήσει. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει και η λίστα της αλλά και η κατάθλιψη της μητέρας της. Κι όταν το κορίτσι γίνεται γυναίκα, αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα στη μητέρα της. Τι θα κάνει άραγε; Θα το παλέψει; Θα παραιτηθεί; Θα σκίσει τη λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα ή θα την επεκτείνει τόσο μέχρι που να καλύψει κάθε σκιά, προκειμένου να ξαναβγεί στο φως;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Κωνσταντίνου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Μαρίνα Βρόντη
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Χριστίνα Κωνσταντίνου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Σεσίλια Τσελεπίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βέρθερος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Άννα- Μαρία Χαραλάμπους

Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μέχρι τις 31 Μάϊου (εκτός από τις 24 και 26 Απριλίου) στο ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕIΟ (Λευκώνος 67-71, Λευκωσία)
Παραστάσεις στη Λεμεσό: 19 και 20 Μαϊου στο Vinylio Wine Etc.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας και Κρατήσεων: 70000138
Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier

*Οι θεατές θα πρέπει να προσέρχονται στις 20:00
Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι περιοδείες σε άλλες πόλεις. Η παράσταση δύναται  επίσης να παρουσιαστεί σε δήμους και κοινότητες ανά την Κύπρο. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 70000138.

Λέσχη Βιβλίου Υφαντούργείο
Gmap: 
ΤΕΤ08 ΜAΙΟΣ
20.30.
Λεύκωνος 67-71, Λεύκωσία
Vinylio wine etc
Gmap: 
ΔΕΥ19 ΜAΙΟΣ
20.00
Αγκύρης 33

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28