Θέατρο , News

"Νίπτει τας χείρας του" το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την ακύρωση των παραστάσεων με το άλογο

Με σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΠ αναφέρει τη θέση του σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την παράσταση "Ιούλιος Καίσαρας – Σπαράγματα"

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2019

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν δύο παραστάσεις από την Ιταλία του έργου "Ιούλιος Καίσαρας-Σπαράγματα" του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Ρομέο Καστελούτσι. Συμμετοχή στην παράσταση είχε και ένα άλογο το οποίο δημιούθργησε αντιδράσεις που οδήγησαν στην ακύρωση των παραστάσεων για τις δύο επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια. 

Σήμερα το Υπουργείο Παιδεία, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τη θέση του σχετικά με το συμβάν κατά την οποία λίγο-πολύ νίπτει τα χείρας του αφού σημειώνει ότι η απόφαση να ακυρωθεί η παράσταση δεν ήταν του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση των παραστάσεων «Ιούλιος Καίσαρας – Σπαράγματα» του Romeo Castellucci –στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ– επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι μετά τη διεξαγωγή των πρώτων δύο παραστάσεων της πιο πάνω παραγωγής, υπήρξε έντονη και πιεστική αντίδραση προς κάθε κατεύθυνση από πλευράς του Κόμματος για τα Ζώα, μετά από καταγγελία πολίτη προς το εν λόγω κόμμα και την Αστυνομία, γιατί, σύμφωνα με όσα υποστήριζε, το άλογο κακοποιείτο. Η αντίδραση αυτή οδήγησε τον ιδιοκτήτη του αλόγου να το αποσύρει από την παράσταση.

Μετά την εξέλιξη αυτή καταβλήθηκαν προσπάθειες από πλευράς του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ να εξευρεθεί λύση και να συνεχιστούν οι παραστάσεις, χωρίς τη συμμετοχή του αλόγου. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν, αφού επηρεαζόταν ουσιαστικά το έργο του διάσημου σκηνοθέτη.

Η απόφαση να ακυρωθεί η παράσταση δεν ήταν του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close