Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019
Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή».
«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά.
Για τη σκηνική μεταφορά του παραμυθιού, οι τρεις ηθοποιοί με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς, που θα εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουν αυτά των μηνυμάτων δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.
Η παράσταση είναι επιχορηγημένη από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Γενική επιμέλεια/ κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου
Διασκευή: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού
Φωτισμοί: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου
Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου
Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 3 μμ, Κυριακή στις 11 πμ.
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203
Γενική είσοδος: 8 ευρώ
-
Θέατρο Ένα Λευκωσία
12 Οκτωβρίου - 13 Οκτωβρίου 2019
Σχετικά
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.