Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019
Ο bartender Κωνσταντίνος Καζέλης από το bar Lost + Found Drinkery (World 50’s) της Κύπρου αναδείχθηκε νικητής του ελληνικού διαγωνισμού Art of Italicus Aperitivo Challenge 2019 με συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο, κατακτώντας τον τίτλο “Italicus Bar Artist of Greece 2019”.

Ο Κωνσταντίνος Καζέλης με το aperitivo cocktail του Cosimo, εντυπωσίασε τους κριτές, κατακτώντας την πρώτη θέση και παίρνοντας το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό τον Νοέμβριο, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε 13 χώρες και θα αναδείξει τον “World Bar Artist of the Year 2019”.
Ο διαγωνισμός του πολυβραβευμένου spirit, Italicus Rosolio di Bergamotto, διοργανώθηκε στην Αθήνα από την εταιρεία Granikal, που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του για Ελλάδα. Επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας του “Italicus Rosolio di Bergamotto” στην Κύπρο, είναι η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπέρασαν και φέτος κάθε προσδοκία, με τους Bartender από πολλά γνωστά bar της Ελλάδας και της Κύπρου, να εμπνέονται από την τέχνη και να δημιουργούν ευφάνταστα cocktails στυλ aperitivo, με βάση το Italicus. Η επιλογή των 10 φιναλίστ έγινε από επιτροπή της Italicus στο Λονδίνο. Ο τελικός της Ελλάδας στην Αθήνα, έγινε στο νέο bar – restaurant της Κάβας Νέκταρ στο κέντρο της Αθήνας. Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Global Ambassador του Italicus Luca Missaglia, ο co-founder της Three Cents Artisanal Beverages και γνωστός bartender Δημήτρης Νταφόπουλος και η ελληνίδα Brand Ambassador του Italicus Αγάπη Πετροπούλου.
Στην τελική τριάδα κατάφεραν ακόμη να διακριθούν η κα. Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το bar-restaurant Artisanal και ο Κωνσταντίνος Ζησόπουλος από το ξενοδοχείο Four Seasons της Αθήνας.
Αναλυτικά οι 10 finalist που διαγωνίστηκαν ήταν:
1. Χρήστος Πάνου, Ρέθυμνο, Livingroom lounge bar
2. Πέτρος Γκίζας, Αγιος Νικόλαος, Bajamar bar
3. Παντελής Τσιούλκας, Θεσσαλονίκη, Paraty & Loft bar
4. Aλέξανδρος Ψαράς, Θεσσαλονίκη, Pantheon bar
5. Δήμητρα Αντωνακοπούλου, Αθήνα, Artisanal bar
6. Κωνσταντίνος Καζέλης, Λευκωσία Κύπρος, Lost + Found drinker
7. Ιωάννης Μηλιώτης, Χίος, ΟΖ cocktail bar
8. Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Αθήνα, Taverna 37 by Four Seasons Astir Palace Hotel
9. Πέτρος Νερομηλιώτης, Αθήνα, Pere Ubu bar
10. Αγγελος Μπάφας, Θεσσαλονίκη, Μαμαλουκα bar
Η Τέχνη σε κάθε έκφραση της παραμένει το επίκεντρο του παγκόσμιου διαγωνισμό Art of Italicus Aperitivo Challenge. Το Italicus έχει κατακτήσει ήδη τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, όντας στην κορυφή των προτιμήσεων bartender και καταναλωτών, που αναζητούν την εκλεπτυσμένη γεύση του.

Σχετικά
Αυτό θα είναι το πιο "δυνατό" πάρτι της πρωτοχρονιάς!
Τo Egklimata Event κατεβαίνει για πρώτη φορά στη Λευκωσία και υπόσχεται το πιο ανεβαστικό πάρτι
Εσύ τι θα κάνεις την τελευταία μέρα του χρόνου;
Το Grecophilia πάντως θα κάνει πάρτι, το “The Last of 2025 Gathering”
Ένα αυθεντικό Old Skool RnB party που δεν πρέπει να χάσεις
To Old Skool RnB vo19 επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Bordello Bar επανέρχεται πλήρως ανανεωμένο με νέα φιλοσοφία διασκέδασης
Νέα, σύγχρονη διακόσμηση, προηγμένος φωτισμός και ηχοσυστήματα, που αναβαθμίζουν την εμπειρία της νυχτερινής διασκέδασης στη Λεμεσό
To Φλου The Spot είναι το νέο, δυναμικό spot που έκανε την εμφάνισή του στην πόλη
Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, θα πας για after-work drink και μουσική
"Μπουζούκια στην πίστα": Μετά από συνεχόμενες sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, έρχονται Κύπρο
Λαϊκή μουσική παράσταση με τους Βαγγελιώ Φασουλάκη, Γιώργη Μανωλάκη και Θοδωρή Σούκα, που δίνουν ραντεβού στη Λευκωσία
Η Νεολαία Αγίας Νάπας παρουσιάζει το πρώτο underground Christmas party
Μια διαφορετική, πιο cozy και απόλυτα γιορτινή εμπειρία, με μουσική, φαγητό και ποτό
Δύο μέρες γεμάτες μουσική, street food, markets και festive διάθεση στο κέντρο της Λευκωσίας
Το MESTINPOLI επιστρέφει και μπαίνει σε Christmas Edition
Η Λευκωσία ετοιμάζεται για ένα πάρτι με κινηματογραφικό χειμωνιάτικο montage
Grecophilia: The Gathering of AMANO - Where the City Breathes in Winter Light
Το Τζινς Μπαρ είναι το νέο talk of the town spot της πόλης
Ένα bar με ιστορία, χαρακτήρα και πολύ… denim DNA.
Τα θρυλικά “I Love Greek Sundays” πάρτι επιστρέφουν στη Λεμεσό
... και κάνουν πρεμιέρα με τον Vasili Koutonia