Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019
Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 15:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, με την οικογένειά του να παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».
Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών σόκαρε και γέμισε με θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Από το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, οπότε έγινε γνωστός ο θάνατός του, ραδιόφωνο, τηλεόραση και κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού, αλλά και από μηνύματα συντριβής για τον ξαφνικό χαμό του.
Ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και πλήθος απλού κόσμου εξέφρασαν μέσα από τις αναρτήσεις τους τη θλίψη για την απώλεια του καλλιτέχνη που σφράγισε με τα τραγούδια του όχι μόνο τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και αμέτρητες προσωπικές στιγμές.
Από τις πιο συγκινητικές αναρτήσεις ήταν εκείνη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη του, Νίκου Πορτοκάλογλου, που μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα έδιναν μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram από την τελευταία κοινή τους συναυλία πριν λίγες μέρες στον Βόλο, μαζί με στίχους από το τραγούδι «Ψέματα».
Όπως είχε πει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυο καλλιτέχνες θα συνεργάζονταν την επόμενη σεζόν σε μια νέα παράσταση: «Ένας μουσικός-νοσταλγικός και χιουμοριστικός-διάλογος μεταξύ μας, που θα αναφέρεται στα τραγούδια που μας μεγάλωσαν. Από λαϊκά μέχρι ροκ εν ρολ και από ιταλικά μέχρι δημοτικά. Ο τίτλος: Jukebox».
Σχετικά
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Ο δημοφιλής τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Γιάννης Βαρδή, Έλενα Αναγιωτού και Άκης Δείξιμος σε μία μεγάλη μουσική συνάντηση
Τρεις ξεχωριστές φωνές, μία μεγάλη μουσική συνάντηση
Δύο συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους, σε δύο εκκλησίες μνημεία της Unesco
«Άδουσα εικών»: Μουσική περιήγηση σε Ναούς - Μνημεία της UNESCO -
Μια ξεχωριστή συναυλία με τον εξαίρετο πιανίστα και συνθέτη, Σταύρο Λάντσια
Λυρικές συνθέσεις του πιανίστα Σταύρου Λάντσια και απρόσμενες διασκευές των Led Zeppelin, The Doors, L. V. Beethoven και Ennio Morricone
Josephine, Κώστας Μακεδόνας και Locomondo σε τρεις μεγάλες (δωρεάν) συναυλίες στην Αγία Νάπα
Η Αγία Νάπα στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη της Μεσογείου
Το Dimitris Miaris Quintet τιμά τον θρυλικό Bud Powell στην Αξιοθέα
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο του bebop και στη διαχρονική μουσική κληρονομιά του, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τον δημιουργικό διάλογο πέντε μουσικών της τζαζ σκηνής
Μια μουσική «Αγκαλιά» στο Αρχοντικό της Αξιοθέας
Οι κορυφαίοι Γάλλοι μουσικοί Vincent Peirani και Émile Parisien συναντούν την τζαζ με το τανγκό στη συναυλία «Abrazo» στη Λευκωσία
Οι εμβληματικές «Σπουδές» του Philip Glass ζωντανεύουν στη Λευκωσία
Ο διακεκριμένος Κύπριος πιανίστας Ράμι Σαριεντίν παρουσιάζει τις δέκα συνθέσεις του πρώτου βιβλίου των «Etudes» σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου
Η Antigoni επιστρέφει στην Κύπρο για ένα μοναδικό live στη Λευκωσία
Η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2026 φέρνει την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της στο Garden Day & Night
4 συναρπαστικές συναυλίες στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος
Από τις 2-14 Οκτωβρίου το The Shoe Factory στη Λευκωσία θα φιλοξενήσει τέσσερις μοναδικές και άκρως πολυκύμαντες συναυλίες
Οι Notes Live επιστρέφουν με έναν κορυφαίο Έλληνα καλλιτέχνη
Ένα μεγάλο όνομα ταξιδεύει στην Κύπρο την νέα σεζόν