Εκδρομές να πας , Guide

10 καταλύματα στο χωριό ιδανικά για τις μέρες της Άνοιξης

Ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην κυπριακή ύπαιθρο και διαμονή σε πανέμορφα αγροτουριστικά καταλύματα σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2019

Ο καιρός αλλάζει και η άνοιξη έχει δημιουργήσει πανέμορφες εικόνες σε κάθε γωνιά της Κύπρου. Μία περίοδος ιδανική για εκδρομές και εξορμήσεις στο βουνό, ξεκούραση και χαλάρωση σε μικρά χωριουδάκια με διαμονή σε όμορφα, περιποιημένα αγροτουριστικά καταλύματα. Το Check In Cyprus έψαξε και βρήκε 10 πανέμορφα αγροτουριστικά καταλύματα στα χωριά για να περάσεις όμορφες στιγμές χαλάρωσης στο βουνό. Από τον Κάθηκα και τη Λόφου μέχρι τα γραφικά Λεύκαρα και την πανέμορφη Βάβλα στην επαρχία Λάρνακας. 

Πάνω Λεύκαρα
Kozakos Luxury Houses

Αν ψάχνεις για το ιδανικό μέρος που θα σου προσφέρει την τέλεια απόδραση, μακριά από τη φασαρία της πόλης, πολύ κοντά όμως στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, τότε δεν έχεις παρά να κλείσεις άμεσα δωμάτιο στα Kozakos Luxury Houses. Τα πλήρως ανακαινισμένα luxury houses, που μοιάζουν με παλιό κάστρο βγαλμένο από παραμύθι, χρονολογούνται ως κτίρια από το 1918 και βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του χωριού. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις άριστες υπηρεσίες, σε χώρους πλήρως εξοπλισμένους, ένα φιλόξενο, ζεστό περιβάλλον και μια πανέμορφη θέα, που συνδυάζει τη φύση της γύρω περιοχής, την κοιλάδα της Λάρνακας που καταλήγει στη θάλασσα και το Σταυροβούνι. Χαλάρωσε απολαμβάνοντας το πρόγευμά σου στην εσωτερική αυλή με τα παραδοσιακά στοιχεία και τα πανέμορφα λουλούδια. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, γέμισμα των μπαταριών σας και… γιατί όχι…και για περιπέτεια σε αυτό το παραμυθένιο μέρος που μοιάζει με κάστρο!
Πληρ. 99676704.



Λόφου
Agrovino Lofou

Το Agrovino Lofou είναι ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο κτήριο του 1794, που βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Λόφου. Προσφέρει μονάδες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και αίθριο ή μπαλκόνι. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους μια κοινόχρηστη βεράντα. Όλες οι μονάδες στο Agrovino είναι κομψά διακοσμημένες σε γήινες αποχρώσεις και ξύλινη επίπλωση σε ζεστά χρώματα. Περιλαμβάνουν άρτια εξοπλισμένη κουζίνα ή μικρή κουζίνα, ενώ κάποιες διαθέτουν τζάκι στο σαλόνι. Σε όλα τα στούντιο θα βρείτε επίσης τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Το εστιατόριο του ξενοδόχου, που σερβίρει μπουφέ πρωινού και παραδοσιακή τοπική κουζίνα με φρέσκα προϊόντα, απέχει μόλις 5μ. από το κατάλυμα.
Πληρ. 25470202.



Βάβλα
Vavla Rustic Retreat

Το βραβευμένο αγροτουριστικό κατάλυμα Vavla Rustic Retreat στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο διατηρητέο χωριό Βάβλα. Προσφέρει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, κανονική ή μικρή κουζίνα και θέα στην πλακόστρωτη εσωτερική αυλή. Τα κλιματιζόμενα στούντιο και διαμερίσματα διαθέτουν πέτρινους τοίχους και έπιπλα αντίκες. Όλα έχουν σαλόνι με δορυφορική τηλεόραση LCD και τραπεζαρία. Περιλαμβάνουν επίσης ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγείο, συσκευή για καφέ και φούρνο μικροκυμάτων. Κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό, μπορείτε να επισκεφθείτε το περιβόλι της οικογένειας, το οποίο απέχει 1χλμ. από το κατάλυμα και να μαζέψετε εποχικά φρούτα ή να συμμετάσχετε σε αγροτικές δραστηριότητες και στη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου. Σερβίρεται πρωινό με επιπλέον χρέωση σε ένα κοντινό εστιατόριο, σε απόσταση μόλις 2 λεπτών με τα πόδια.
Πληρ. 96 865404.



Καλοπαναγιώτης 
Maison Elena

Βρίσκεται στον κύριο δρόμο του Καλοπαναγιώτη. Το σπίτι της Έλενας είναι ένα μείγμα μοντέρνας και παραδοσιακής αισθητικής με πέτρινους και καλυμμένους τοίχους, σύγχρονη και κλασική επίπλωση. Απαρτίζεται από 1 στούντιο και 1 διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, όλα εφοδιασμένα με κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, τηλεόραση, Wi-Fi, σεσουάρ μαλλιών, θέρμανση, παιδικό κρεβάτι, μπαλκόνια, βεράντα και άλλα.
Πληροφορίες: 70006062.



Ασκάς
Ευγενίας House

Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο αγροτουριστικό στα στενά δρομάκια του Ασκά. Το όλο κτίριο είναι πέτρινο, γραφικό και συμπεριλαμβάνει 4 άνετα στούντιο με ξύλινα μπαλκόνια. Κάθε στούντιο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 2-4 άτομα, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά μέχρι και 6 άτομα. Έχουν κεντρική θέρμανση και σύστημα κλιματισμού, Wi-Fi, το κάθε ένα τη δική του κουζινούλα, τουαλέτα, ντουζιέρα και τζάκι.
Πληροφορίες: 22642344.



Ποταμίτισσα, Λευκωσία
Ambelikos Traditional Agrohotel

Αν επιλέξεις να επισκεφτείς το μικρό χωριό Ποταμίτισσα της Πιτσιλιάς, το Ambelikos Traditional Agrohotel είναι σίγουρα ο ιδανικότερο μέρος για τη διαμονή σου. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου, είναι διακοσμημένα παραδοσιακά, προσφέροντας ζεστή φιλοξενία, ενώ η τηλεόραση, το δωρεάν Wi-Fi, το τζάκι, το ντους ή η μπανιέρα-υδρομασάζ και το μπαλκόνι με θέα στο βουνό θα σου δώσουν αρκετούς λόγους για να μη θέλεις να βγεις καθόλου από το ξενοδοχείο. Αν όμως αποφασίσεις να αποδράσεις, το χωριό προσφέρεται για δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία και η πεζοπορία. Το Ambelikos Traditional Agrohotel διαθέτει επίσης, εστιατόριο, κοινόχρηστο lounge και χώρο αποθήκευσης αποσκευών.
(25522211, 99877589)



Πεδουλάς 
Το σπίτι της Στασούς

Αυτός ο αγροτουριστικός ξενώνας που ανακαλύψαμε σήμερα, αυτό μας υπόσχεται! Ο λόγος για «Το σπίτι της Στασούς», όπως ονομάζεται το κουκλίστικο αγροτουριστικό που εντοπίσαμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μαραθάσας, τον Πεδουλά. Ένα σπίτι κτισμένο από το 1933 από πέτρα και ξύλο, αλλά και πολλή αγάπη, στο οποίο κατοικούσαν οι γονείς της σημερινής ιδιοκτήτριας (εξ ου και το Στασού στην ονομασία), η οποία φρόντισε να το ανακαινίσει, με ιδιαίτερη φροντίδα, για να φιλοξενήσει όποιον επιζητά ηρεμία μέσα στη φύση. Ένα αναπαλαιωμένο σπίτι λοιπόν που προσφέρει ένα άνετο δωμάτιο (με διπλό κρεβάτι κι ένα ντιβάνι), ιδανικό να φιλοξενήσει εσένα και το ταίρι σου, με ξύλινα διακοσμητικά και ατμοσφαιρικό φωτισμό, εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό και τζάκι για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Στη βεράντα θα απολαύσεις το πρωινό σου, το απογευματινό καφεδάκι και τα φρούτα σου, που μπορείς να μαζέψεις από το περιβόλι των ιδιοκτητών που βρίσκεται λίγο παρακάτω. Για παράδειγμα αυτήν την εποχή μπορείς να βρεις λαχταριστά σύκα! Κλείσε άμεσα λοιπόν τη διαμονή σου και απόλαυσε το σκηνικό!
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99804012.



Kάθηκας 
Loxandra Inn

Το Loxandra Inn είναι ένα οικολογικό κατάλυμα, με άδεια αγροτουρισμού. Προσφέρει ρουστίκ διαμερίσματα και όμορφο κήπο στον Κάθικα. Το πανδοχείο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο internet. Οι παραλίες Λατσί και Coral Bay απέχουν 10 λεπτά οδικώς. Όλα τα ευρύχωρα διαμερίσματα στο Loxandra Inn έχουν παραδοσιακά ξύλινα δοκάρια, τζάκι και άνετο lounge. Περιλαμβάνουν άρτια εξοπλισμένη κουζίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις πλυντηρίων ή να χαλαρώσετε στον κήπο του Loxandra με ένα ποτήρι σπιτικό κρασί παραγωγής του πανδοχείου. Το Loxandra Inn προσφέρει ποδήλατα για να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή. Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση.
Πληρ. 70005554.


Πάνω Ακουρδάλια, επαρχία Πάφου
Το σπίτι της Χλόης

Το Chloe's House βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία στο χωριό Πάνω Ακουρδάλια της Πάφου. Όλες οι μονάδες στο Chloe's είναι απλά διακοσμημένες με ξύλινα έπιπλα σε ζεστές αποχρώσεις. Περιλαμβάνουν όλες άρτια εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και ηλεκτρικό βραστήρα. Παρέχουν επίσης καθιστικό και τηλεόραση με DVD player. Ορισμένες μονάδες είναι εξοπλισμένες σιδερένια κρεβάτια με ουρανό. Το καλύτερο ωστόσο σημείο για να απολαύσεις τις διακοπές σου είναι δίπλα στην εξωτερική της πισίνα!
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 26952268.



Δερύνεια 
Shongas Inn

Το Shongas Inn (23828292) είναι ένα παλιό κυπριακό αρχοντικό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στη Δερύνεια, σε απόσταση 9χλμ. από τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα. Το κτίσμα έχει αναπαλαιωθεί και ανακαινιστεί και λειτουργεί πλέον ως ένα μικρό ξενοδοχείο με κήπο και ηλιόλουστη βεράντα για να περάσεις ευχάριστες χαλαρές στιγμές.  Όλα τα δωμάτια του Shongas Inn διαθέτουν κλιματισμό και τηλεόραση επίπεδης οθόνης με καλωδιακά κανάλια. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν καθιστικό. Το Shongas Inn διαθέτει 5 υπνοδωμάτια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 3 και 4 άτομα.
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 23828292.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close