Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Παναγία της Ασίνου: Σημείο Γαλήνης

Σαν βρεθείς στην πόρτα του μικρού, γραφικού ξωκλησιού, ένα δέος και μια γαλήνη σε συνεπαίρνει και σε ταξιδεύει αλλού…

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2013

Στους άγριους και έντονους ρυθμούς που ζούμε, το να αναζητάς μικρές οάσεις ηρεμίας και χαράς, είναι επιβεβλημένο. Ανακάλυψε όμορφες διαδρομές, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους και το γαλάζιο του ουρανού, που θα σε αποφορτίσουν και θα σε γαληνέψουν, και γίνε άλλος άνθρωπος!

Η διαδρομή: Από τον κύριο δρόμο Λευκωσίας-Κακοπετριάς-Τροόδους, βρες την έξοδο προς Βυζακιά, που θα σε οδηγήσει στη διαδρομή προς την Παναγία της Ασίνου. Δεν υπολογίζεις, με την πρώτη, το πράσινο και την ομορφιά που σε περιμένει. Μέχρι να φτάσεις στο χωριό Νικητάρι, η πορεία σου είναι χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Με το που προχωράς, όμως, το σκηνικό αλλάζει, γίνεται πιο πράσινο, με πιο σκούρες αποχρώσεις και μ’ ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό αεράκι. Ψηλά δέντρα καλύπτουν και τις δυο πλαγιές του δρόμου και μια ηρεμία απλώνεται παντού. Καιρός να δώσεις σημασία στους ήχους και τις εικόνες που ξεπετάγονται μπροστά σου! Σε λίγο, φτάνεις στη φημισμένη Βυζαντινή εκκλησία της Ασίνου, που χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ,και έχει μερικά από τα καλύτερα δείγματα Βυζαντινών τοιχογραφιών στο νησί. Το όνομα Ασίνου βγαίνει από το Ελληνικό Ασίνη, που είναι μια αρχαία πόλη που φτιάχτηκε από μετανάστες Έλληνες που ήρθαν από την Ελληνική πόλη Αργολίδα τον 11ο αιώνα π.Χ. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 12ο μέχρι τον 17ο αιώνα. Αν το εκκλησάκι είναι κλειστό, μπορείς να ζητήσεις από τον παπά στο Νικητάρι να σε συνοδέψει, (99830329) πατέρας Κυριάκος.

Tip: Ανακάλυψε το Μονοπάτι Ασίνου- Αγίου Θεοδώρου, που αρχίζει από την εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου ή Φορβιώτισσας και είναι μήκους 5,6 χιλιομέτρων και περνά διαμέσου δασώδους βλάστησης. Ο δε Εκδρομικός Χώρος βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Ασίνου ή Φορβιώτισσας και είναι κατάλληλος για ημερήσιες εκδρομές, αφού διαθέτει πόσιμο νερό, ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, αποχωρητήρια καθώς και άλλες διευκολύνσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close