Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε παραλίες Λεμεσού

Το παραλιακό μέτωπο της πόλης εκτείνεται σε μια απόσταση μήκους 16 χιλιομέτρων! Μάθε τις 10 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της Λεμεσού, αλλά και της ευρύτερης επαρχίας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2013

Παραλία Δασούδι

Πριν από τη βουτιά Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να το χάσεις. Ακόμα και να μην ξέρεις πού είναι το Δασούδι (το βρίσκω και ελαφρώς αστείο), όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει. Άλλωστε, βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Λεμεσού. Καλύπτεται από δασώδη έκταση, έχει παιδική χαρά, εστιατόριο, γήπεδο πετοσφαίρισης και το Ολυμπιακό κολυμβητήριο.

Μετά τη βουτιά Μπορείς να κάνεις γιόγκα στην παραλία και γυμναστική στο πράσινο, ενώ αν πας με ποδήλατο, η όμορφη διαδρομή του ποδηλατοδρόμου, θα σε ανταμείψει και στην επιστροφή! Αν πεινάσεις, πήγαινε στο 'Dizzy Bizzy' που άλλαξε και το μενού του, κάνοντας την καλοκαιρινή έκπληξη! Πάντα βέβαια υπάρχει και το 'Dizzy Bizzy by the sea' για δροσερά κοκτέιλ και καφεδάκι.

 

Lady's Mile

Πριν από τη βουτιά Βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η 8 χιλιομέτρων παραλία είναι το ιδανικό μέρος για ντόπιους και ξένους για να απολαύσουν θάλασσα και ήλιο, αλλά κυρίως για οικογένειες, αφού τα ρηχά νερά επιτρέπουν παιχνίδια στη θάλασσα με τα παιδιά.

Μετά τη βουτιά Έχεις πολλές επιλογές, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά εστιατόρια για να φας, να πιεις και να αράξεις. Εμείς επιλέξαμε το 'Captain's Cabin' για το νόστιμο φαγητό του και την καλή εξυπηρέτηση.

 

Αγία Βαρβάρα

Πριν από τη βουτιά Οι Λεμεσιανοί τη γνωρίζουν ως Σάντα Μπάρμπαρα. Είναι μια παραλία με άμμο και πέτρες στον Άγιο Τύχωνα. Στην περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ προς ενοικίαση και χώροι διαμονής, ενώ οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός διατίθενται από τις 10.00 μέχρι τις 17.00.

Μετά τη βουτιά Πάνω από την παραλία υπάρχει το καφέ 'Sands'. Εκεί μπορείς να απολαύσεις καφεδάκι και ελαφριά σνακ.

 

Κόλπος Πισσουρίου

Πριν από τη βουτιά Θα τη βρεις 30 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού (στο δρόμο για την Πάφο), στο νότιο άκρο του παλιού χωριού. Είναι κυρίως αμμώδης παραλία με βότσαλα και χαλίκια στη μέση. Ξεχωρίζει για την ψιλή χρυσή της άμμο, τα πολύχρωμα βότσαλα, τα μέτρια κύματά της και τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της. Προστατευμένη από το ακρωτήρι 'Άσπρο' και τους θεαματικούς λευκούς του λόφους, έναν από κάθε πλευρά, η παραλία του Πισσουρίου προσφέρει μοναδική ηρεμία και γαλήνη. Είναι η ιδανική παραλία (μήκους 1.500 μέτρων και πλάτους 90 μέτρων) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Ακόμα και τους λάτρεις των σπορ, που μπορούν να κάνουν θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα και paraglide.

Μετά τη βουτιά Έχεις πολλές επιλογές. Για κάτι γρήγορο, όπως ένα σαντουιτσάκι, μπορείς να πας στην καντίνα που βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα από το Columbia. Αλλιώς, κλείνεις τραπέζι στο 'Bacchus' στο Columbia Resort και απολαμβάνεις γεύση. Μια άλλη επιλογή είναι το 'Λιμανάκι', ένα εστιατόριο με σεφ τον Sam Kazzaz, του οποίου οι γεύσεις θα σε ξετρελάνουν.

 

Παρεκκλησιά

Πριν από τη βουτιά Η κοινοτική παραλία Παρεκκλησιά είναι μια από τις λίγες παραλίες που υπάρχουν στην περιοχή Λεμεσού και καλύπτονται από τόση πολλή άμμο. Έχει μήκος 400 μέτρων και πλάτος 300 μέτρων κι είναι καλυμμένη από ψιλή γκρίζα άμμο, ενώ η ένταση των κυμάτων της είναι από ήπια μέχρι και μέτρια. Οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στη γύρω περιοχή είναι: ενοικίαση εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ, χώροι διαμονής, εστιατόρια, μπαρ και περίπτερα, ενώ οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός είναι διαθέσιμα από τις 10.00 μέχρι τις 17.00. Η προσπέλαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με λεωφορείο, αυτοκίνητο και με τα πόδια.

Μετά τη βουτιά Θα πας στο 'Plus Sea', όπου θα απολαύσεις τη θέα και φυσικά θα τσιμπήσεις και κάτι. Προσωπικά προτείνω μακαρονάδα με θαλασσινά ή με φρέσκο τόνο στη σχάρα.

 

Παραλία Κουρίου

Πριν από τη βουτιά Θα τη βρεις στο χωριό Επισκοπή, περίπου 17 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Η τοποθεσία αυτή είναι γνωστή ως αρχαιολογικό χώρος -με το αρχαίο Ελληνορωμαϊκό θέατρο Κουρίου σε πολύ μικρή απόσταση. Η παραλία είναι κυρίως αμμώδης και με χαλίκια, ενώ τα νερά είναι κατάλληλα για windsurfing.

Μετά τη βουτιά Εκεί πρέπει να πας κάπως προετοιμασμένος -ένα ψυγειάκι με όλα όσα χρειάζεσαι είναι απαραίτητο. Τώρα, αν δεν έχεις προνοήσει, πήγαινε στο 'Blue Island' να φας (είναι το τρίτο στη σειρά εστιατόριο).

 

Το κολπάκι του Lighthouse

Πριν από τη βουτιά Βρίσκεται κάτω από το 'Lighthouse by Pralina'. Αν και είναι μικρό κολπάκι, είναι λατρεμένο, γιατί πλέον δεν ανήκει στη συνομοταξία 'πασαρέλα', αλλά αντίθετα εκεί θα πας χαλαρά και θα απολαύσεις βουτίτσες, άμμο και καθαρά νερά. Προστατευμένη από ανέμους, είναι μια χαλαρή και πανέμορφη παραλία.

Μετά τη βουτιά Εκεί θα μείνεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί έχει άνετες σεζλόνγκ, μπορείς να παραγγείλεις τον καφέ σου, να φας στο ταβερνάκι του 'Lighthouse' και αν θέλεις να εξερευνήσεις όλους τους ορόφους του εντυπωσιακού αυτού εστιατορίου και όχι μόνο!

 

Η παραλία στο 'Dream Cafe'

Πριν από τη βουτιά Ρωτήσαμε τον κόσμο που έκανε μπάνιο εκεί, πώς λέγεται η παραλία. Κάποιοι μας είπαν 'Αρμονία', ενώ κάποιοι άλλοι φανατικοί τού 'Dream Cafe' μάς είπαν 'ότι φυσικά είναι η παραλία του 'Dream''. Άρα πώς μπορούμε εμείς να το αμφισβητήσουμε. Είναι ένας όμορφος κολπίσκος με καθάρια νερά, βραβευμένος με Γαλάζια Σημαία και με ναυαγοσώστη.

Μετά τη βουτιά Φυσικά θα δώσεις ραντεβού στο 'Dream Cafe'. Εκεί θα απολαύσεις από έναν απλό φραπέ μέχρι την πιο πολύπλοκη γεύση καφέ. Ακόμα παγωτά, κρέπες, γλυκά Marlenka, σάντουιτς, ουζομεζεδάκια, burgers, πίτσες κ.ά. Θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις θέα. Αλλιώς, σου έχω ακόμα μια πρόταση: το 'Puesta Oyster', για κάτι διαφορετικό.

 

Δίπλα στη μαρίνα του St. Raphael hotel

Πριν από τη βουτιά Η πρόσβαση είναι πανεύκολη: παίρνεις το δρομάκι που οδηγεί προς τη μαρίνα του St. Raphael και παρκάρεις στο πάρκινγκ στα δεξιά σου. Προχωράς ακάθεκτος και βρίσκεις το 'Malindi'. Εκεί μπροστά διαλέγεις άνετο κρεβατάκι και αράζεις με τις ώρες.

Μετά τη βουτιά Αν δεν θέλεις να το κουνήσεις, μένεις για φαγητό στο 'Malindi'. Αν πάλι μείνεις μέχρι το βραδάκι, τότε δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις θέα Λεμεσού by night στο εξαιρετικό εστιατόριο 'Sailor's Rest'.

 

Ακτή Κυβερνήτη

Πριν από τη βουτιά Είναι μια πολύ γνωστή αμμώδης παραλία family oriented. Η πρόσβαση είναι εύκολη και έχει μια μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, πολλές ψαροταβέρνες και χώρους διαμονής. Οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός εξυπηρετούν τους λουόμενους από τις 11.00 μέχρι τις 18.00.

Μετά τη βουτιά Μετά τις βουτιές και τα παιχνίδια πήγαινε για φαγητό στο εστιατόριο 'Ανδρέας & Μέλανι' ή ακόμα και στο εστιατόριο 'Κάλυμνος' για ψαράκι.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close