Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2019
«Η νεράιδα και το παληκάρι», η αισθηματική κωμωδία της Finos Films, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη η παράσταση έρχεται και πάλι στην Κύπρο.
Λίγα λόγια για την υπόθεση
«Στην Κρήτη, όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετιούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ιδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν έναν κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη) που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη, το Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο, που κρατάει τη βεντέτα ζωντανή.
Η προίκα εκείνη την εποχή επίσης είχε την τιμητική της. Έτσι οι Βροντάκηδες καλούν τον μοναχογιό τους στην Κρήτη να τον παντρέψουν με το Λενιώ, που είναι όσο «βαρέων βαρών» είναι και τα προικιά του. Οι Φουρτουνάκηδες, από την άλλη, αρραβωνιάζουν το Κατερινιώ με τον ώριμο και μάλλον ασχημάντρα μεν, άρχοντα του χωριού δε, τον Καπετάν Σκανταλάκη, και το ρίχνουν στο γλέντι. Σ’ αυτό το γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά το Κατερινιώ με τον Μανούσο και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος ως σύγχρονοι Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Όμως όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές εξελίξεις αλλά και δραματικές, μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», σ’ ένα κρητικό γλέντι με την λύρα και τη χαρακτηριστική σφραγίδα του δημοφιλούς Κρητικού καλλιτέχνη Νίκου Ζωιδάκη.
Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Παραδοσιακή Κρητική Μουσική
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης
Video trailer: Φώτης Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός) και στον ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.
Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης
Στον ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Όλγα Πολίτου
Στον ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη ο Γιώργος Κωνσταντίνου
Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας), Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός) και ο Κρητικός χορευτικός Σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου
Την παραδοσιακή κρητική μουσική και τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωιδάκης.
Γενική είσοδος €25
Εισιτήρια Tickethour: http://bit.ly/2JZfkKj
Πληροφορίες: 77 77 70 40
Λάρνακα - Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου , ώρα 9μ.μ.
-
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
04 Σεπτεμβρίου 2019
Σχετικά
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία
17 θεατρικά ραντεβού στην Κύπρο αυτόν τον Οκτώβριο
Πρεμιέρες, αγαπημένες επαναλήψεις, κωμωδίες, μυστήριο και διεθνείς παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου αυτόν τον μήνα.
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το έργο «Ένα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σιέπαρντ
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα