Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2019
Η Ποταμίτισσα είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό στην καρδιά της Πιτσιλιάς, τριγυρισμένο από τα χωριά Αγρό, Αγρίδια, Δύμες, Πελένδρι και Κάτω Μύλο. Είναι ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά, με λιγοστούς, όμως, μόνιμους κατοίκους μεγάλης ηλικίας ως επί το πλείστον. Παρόλα αυτά, μερικοί νέοι, οργανωμένοι ως Κέντρο Νεότητας, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους στο πέρασμα του χρόνου, να πολεμήσουν την αστυφιλία και να διατηρήσουν άρρηκτους τους δεσμούς τους με το χώμα που ανέθρεψε τις ρίζες τους.
Το Κέντρο Νεότητας Ποταμίτισσας (Κ.Ν.Π) είναι ένα σωματείο εθελοντικής δράσης και αποτελεί μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ). Ιδρύθηκε το 2001 και στοχεύει στην προσέλκυση και δημιουργική απασχόληση των νέων στο χωριό. Το Κ.Ν.Π για να πραγματοποιήσει τους προαναφερθέντες του στόχους προχωρεί στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κοινωνικού, εθνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη, διάρκεια του χρόνου, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τελευταία περίπου 4 χρόνια, η επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων συνεχώς φαίνεται να παρουσιάζει μια ανοδική πορεία και η σκληρή δουλειά των μελών του Κ.Ν.Π να αποδίδει καρπούς, πράγμα που δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η αμέριστη στήριξη από πλευράς του κόσμου. Μετά από πολύ καιρό πολλοί συγχωριανοί άρχισαν να ενδιαφέρονται ξανά για το χωριό τους και η ζωή να επιστρέφει ξανά στο χωριό, κυρίως τα Σαββατοκυρίακα και σε περιόδους διακοπών.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο, 10 Αυγούστου, το Κ.Ν.Π διοργανώνει και προσκαλεί άπαντες σε μια μοναδική μουσική βραδιά παρέα με τους Εύρο Αντωνίου, Νίκο Βεζυράκη και Στέφανη Νέρου, οι οποίοι είναι έτοιμοι να απογειώσουν την καρδιά της Πιτσιλιάς με το πρόγραμμά τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της εκκλησίας της Παναγίας της Ποταμίτισσας, στις 8:30 μ.μ. Στον χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται συγκεκριμένα είδη σχάρας (και νηστίσιμα). Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 99333835 μέχρι τις 7/8/2019.
Οι εκδηλώσεις του Κ.Ν.Π βέβαια δεν σταματούν εδώ, αλλά πολύ σύντομα θα επιστρέψει με περαιτέρω εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον! Όσοι επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και να στηρίξετε την προσπάθεια αυτών των παιδιών μπορείτε να ακολουθήσετε το Κέντρο Νεότητας Ποταμίτισσας στους πιο κάτω συνδέσμους.
Facebook: https://www.facebook.com/Κέντρο-Νεότητας-Ποταμίτισσας-236232286788034
Σχετικά

Oι Iron Maiden επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία μεγάλη συναυλία
Η τελευταία φορά που είδαμε το θρυλικό συγκρότημα στην Ελλάδα ήταν και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο, τον Ιούλιο του 2022 στο πλαίσιο του Legacy of the Beast World Tour ’22.

Το 2026 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ της Μαντόνα
Η παραγωγή του επερχόμενου άλμπουμ έχει ανατεθεί στον καταξιωμένο DJ Στιούαρτ Πράις

Eurovision 2026: Αυτές είναι οι πρώτες υποψηφιότητες για την εκπροσώπηση της Ελλάδας
Οι πρώτες πληροφορίες για το πότε και που θα γίνει ο εθνικός τελικός

Intervision: Αυτές οι χώρες συμμετέχουν στη Eurovision της Ρωσίας - Θα εμφανιστεί και τραγουδίστρια με ελληνικές ρίζες
Η πρώτη Intervision διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1965 στην Τσεχοσλοβακία - Η Vassy θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ

Μουσική βραδιά στο χωριό με Χριστίνα Σέλλα, Γιώργο Βανή και φαγητό
Αυθεντική κυπριακή διασκέδαση με μουσική, χορό και φαγητό

Ο Σαής παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με τίτλο «Σ̑σ̑ιΟΣ»
Σε συνεργασία με Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρο Κυριαζή και Φρειδερίκη Τομπάζου

Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Άντρη Καραντώνη σε ένα αγαπημένο beach bar
Κυπριακή Γιορτή για την Ημέρα Ανεξαρτησίας σε ένα παραθαλάσσιο προορισμό

Eurovision 2026: Η επίσημη απόφαση της ΕΡΤ για την ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου της Ελλάδας
Θα πραγματοποιηθούν δύο ημιτελικοί και ένας τελικός.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το Grecophilia επιστρέφει στη Λευκωσία με το πιο αγαπημένο του concept
Μετά από τις sold out συγκεντρώσεις παραθαλάσσια αλλά και σε ύψωμα

Δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και κυπριακά ποτά με μουσική από τον Στέφανο Πελεκανή
Μία ξεχωριστή εκδήλωση με μουσική, γεύσεις και κυπριακά ήθη

Η Ισπανία αποφασίζει επίσημα την απόσυρση από τη Eurovision 2026 αν συμμετάσχει το Ισραήλ
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Δεκέμβριο, όταν η EBU θα αποφασίσει αν το Ισραήλ θα παραμείνει ή θα αποκλειστεί