Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2019
Η Ποταμίτισσα είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό στην καρδιά της Πιτσιλιάς, τριγυρισμένο από τα χωριά Αγρό, Αγρίδια, Δύμες, Πελένδρι και Κάτω Μύλο. Είναι ένα χωριό με πλούσια φυσική ομορφιά, με λιγοστούς, όμως, μόνιμους κατοίκους μεγάλης ηλικίας ως επί το πλείστον. Παρόλα αυτά, μερικοί νέοι, οργανωμένοι ως Κέντρο Νεότητας, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το χωριό τους στο πέρασμα του χρόνου, να πολεμήσουν την αστυφιλία και να διατηρήσουν άρρηκτους τους δεσμούς τους με το χώμα που ανέθρεψε τις ρίζες τους.
Το Κέντρο Νεότητας Ποταμίτισσας (Κ.Ν.Π) είναι ένα σωματείο εθελοντικής δράσης και αποτελεί μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ). Ιδρύθηκε το 2001 και στοχεύει στην προσέλκυση και δημιουργική απασχόληση των νέων στο χωριό. Το Κ.Ν.Π για να πραγματοποιήσει τους προαναφερθέντες του στόχους προχωρεί στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κοινωνικού, εθνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη, διάρκεια του χρόνου, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τελευταία περίπου 4 χρόνια, η επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων συνεχώς φαίνεται να παρουσιάζει μια ανοδική πορεία και η σκληρή δουλειά των μελών του Κ.Ν.Π να αποδίδει καρπούς, πράγμα που δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η αμέριστη στήριξη από πλευράς του κόσμου. Μετά από πολύ καιρό πολλοί συγχωριανοί άρχισαν να ενδιαφέρονται ξανά για το χωριό τους και η ζωή να επιστρέφει ξανά στο χωριό, κυρίως τα Σαββατοκυρίακα και σε περιόδους διακοπών.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο, 10 Αυγούστου, το Κ.Ν.Π διοργανώνει και προσκαλεί άπαντες σε μια μοναδική μουσική βραδιά παρέα με τους Εύρο Αντωνίου, Νίκο Βεζυράκη και Στέφανη Νέρου, οι οποίοι είναι έτοιμοι να απογειώσουν την καρδιά της Πιτσιλιάς με το πρόγραμμά τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της εκκλησίας της Παναγίας της Ποταμίτισσας, στις 8:30 μ.μ. Στον χώρο της εκδήλωσης θα πωλούνται συγκεκριμένα είδη σχάρας (και νηστίσιμα). Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 99333835 μέχρι τις 7/8/2019.
Οι εκδηλώσεις του Κ.Ν.Π βέβαια δεν σταματούν εδώ, αλλά πολύ σύντομα θα επιστρέψει με περαιτέρω εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον! Όσοι επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και να στηρίξετε την προσπάθεια αυτών των παιδιών μπορείτε να ακολουθήσετε το Κέντρο Νεότητας Ποταμίτισσας στους πιο κάτω συνδέσμους.
Facebook: https://www.facebook.com/Κέντρο-Νεότητας-Ποταμίτισσας-236232286788034
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
