Eating News , Εστιατόρια

Τρία νέα πολυτελή εστιατόρια έρχονται να αλλάξουν τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού

Θα αποτελέσουν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους που αγαπούν τη γαστρονομία

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2019

Νέα δεδομένα στον τομέα της εκλεπτυσμένης εστίασης και της υψηλής γαστρονομίας τόσο της Λεμεσού όσο και της Κύπρου γενικότερα έρχονται να φέρουν τα τρία πολυτελή εστιατόρια που θα λειτουργήσουν στο νέο πέντε αστέρων ξενοδοχείο Amara, που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του σε μερικούς μήνες στη Λεμεσό.

Και όπως όλα δείχνονυ το νέο στολίδι της πόλης θα απασχολήσει τα σχετικά με τη γαστρονομία μέσα για πολύ καιρό... και όχι μόνο καθώς ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα. Ο σχεδιασμός του θέρετρου εποπτεύεται από τους SB Architects, το Studio David Rockwell και το WA Interiors.

Το Amara Hotel, εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική λέξη "αμάραντος" (δηλαδή αιώνιος, αθάνατος) ανήκει στη γνωστή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Stademos Hotels, η οποία έχει στο δυναμικό το Mediteranean Beach Hotel και το Elysium Hotel.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 207 δωμάτια (συμπεριλαμβανομένων των σουιτών και των διαμερισμάτων) με θέα 180 μοιρών στη θάλασσα από ιδιωτικά μπαλκόνια, σπα, γυμναστήριο, εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα (με θαλασσινό νερό, ενώ θα υπάρχει και εσωτερική θερμαινόμενη), μπαρ στον τελευταίο όροφο, όπως επίσης μεγάλη αίθουσα χορού για ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019, στη Λεωφόρο Αμαθούντας, στον Άγιο Τύχωνα, θα διαθέτει εστιατόρια, τα οποία θα διευθύνονται από σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin.

Πράγματι, ο στόχος είναι να τοποθετηθεί το πολυτελές ξενοδοχείο ως κορυφαίο γκουρμέ μέρος στην Κύπρο.

Matsuhisa Limassol
Ο διεθνούς φήμης σεφ, Nobu Matsuhisa και το ξενοδοχείο Amara φέρνουν νέα πρότυπα στη γαστρονομία της Κύπρου με το εστιατόριο Matsuhisa Limassol.

Ο χώρος, σχεδιασμένος από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα David Rockwell, χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας πλούσιες αποχρώσεις και απαλό φωτισμό, με υλικά που αφενός αντικατοπτρίζουν τις ρίζες του σεφ Nobu και αφετέρου εγκωμιάζουν τον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της Λεμεσού.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό εστιατόριο θαλασσινών, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, με τα πιο φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και πολλές άλλες γαστρονομικές απολαύσεις που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά της περιοχής.

Το μενού του εστιατορίου προσφέρει μία μοναδική Ιαπωνική-Περουβιανή μαγειρική εμπειρία, με μία σειρά από πιάτα υπογραφής του σεφ (Salmon karashi su miso, Black Cod miso, White fish dry miso, Rock shrimp tempura, New style sashimi). Το φαγητό εμπλουτίζουν τα εξωτικά κοκτέιλ και σάκε.

Ristorante Locatelli
Βραβευμένο με αστέρι Michelin (από το 2008), το Ristorante Locatelli είναι εκλεπτυσμένο εστιατόριο με έδρα το Λονδίνο, στο οποίο είναι επικεφαλής ο διάσημος σεφ Giorgio Locatelli.

Το εστιατόριο που θα λειτουργήσει στο Amara Hotel θα περιλαμβάνει μενού, το οποίο ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα. Σπιτικά ζυμαρικά, πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο και απολαυστικά επιδόρπια είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα απολαύσουν οι επισκέπτες του Ristorante Locatelli.

Armyra by Papaioannou
Με την εμπειρία του βραβευμένου σεφ Γιώργου Παπαϊωάννου, το Armyra by Papaioannou θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του Amara Hotel.

     

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close