Πάμε Ταξίδι , Guide

10 ιδανικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι τον Φεβρουάριο

Ο Φεβρουάριος προσφέρεται για ταξίδια αφού θα βρεις πολύ καλές τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019

Ταξίδι το Φεβρουάριο; Όσοι ψάχνουν διακοπές με παραλία και θάλασσα, θα πρέπει να κοιτάξουν εκτός Ευρώπης. Ο Φεβρουάριος δεν είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφτείς ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά είναι πολύ καλύτερος από το να μείνεις σπίτι. Το θετικό με το Φεβρουάριο είναι ότι θα βρείτε πολύ καλύτερες τιμές ξενοδοχείων, ενώ δε θα χρειαστεί να περιμένετε στις ατέλειωτες ουρές για τα αξιοθέατα όπως τους υπόλοιπους μήνες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να εξετάσετε.

1. Τενερίφη, Κανάρια Νησιά (Ισπανία)
Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 21C
Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 15C
Αν ψάχνετε για έναν ζεστό προορισμό τον Φεβρουάριο αλλά θέλετε να πατάτε ευρωπαϊκό έδαφος, η επιλογή σας είναι τα Κανάρια Νησιά. Νησιά που ανήκουν στην Ισπανία, βρίσκονται κοντά στις ακτές του Μαρόκου και είναι το μόνο ευρωπαϊκό μέρος που έχει καιρό για παραλία το Φεβρουάριο. Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο και το πιο δημοφιλές από τα νησιά, για αυτό και είναι η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους τουρίστες. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος πολιτισμός στην Τενερίφη, ωστόσο μπορείτε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο στη νότια πλευρά του νησιού. Πάνω απ ‘όλα, οι άνθρωποι συρρέουν στην Τενερίφη για να απολαύσουν την παραλία ή τουλάχιστον να καθίσουν κάποιες ώρες κάτω από το ζεστό ήλιο που δε βρίσκουν στη χώρα τους το Φεβρουάριο.

2. Ρώμη (Ιταλία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 14C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 4C
Ως μία από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, η θερμοκρασία το Φεβρουάριο δεν είναι αποτρεπτική για να σε κάνει να την επισκεφτείς. Αντιθέτως, αν δεν είσαι πολύ άτυχος και πέσεις σε βροχερή περίοδο μπορείς να απολαύσεις ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι. Ίσως ο καλύτερος λόγος για να επισκεφθείτε τη Ρώμη τον Φεβρουάριο είναι οι μικρές ουρές στα μνημεία και ο αρκετά λιγότερος κόσμος που θα συναντήσετε συγκριτικά με τις άλλες εποχές που γίνεται πραγματικά παντού χαμός. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι επίσης χαμηλότερες το Φεβρουάριο, σε μια πόλη που τα ξενοδοχεία είναι υπερτιμημένα το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Οι πτήσεις είναι επίσης αρκετά φτηνές, ενώ αν το budget σας δε μπορεί να υποστηρίξει πολυήμερες διακοπές, μπορείτε κάλλιστα να την επιλέξετε για ένα Σαββατοκύριακο.

3. Φλωρεντία (Ιταλία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 12C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 3C
Λίγο πολύ όσα γράψαμε για τη Ρώμη ισχύουν και για τη Φλωρεντία το Φεβρουάριο. Εδώ θα χρειαστείτε κάτι πιο ζεστό αλλά όχι και παπούτσια για χιόνι. Η Φλωρεντία είναι μια αρκετά συμπαγής πόλη, με τα περισσότερα αξιοθέατα να βρίσκονται σε μια μικρή περιοχή στο κέντρο της πόλης. Με αυτό το σκεπτικό, δεν θα χρειαστεί να περπατάτε τεράστιες αποστάσεις όπως σε άλλες μεγάλες πόλεις. Και εδώ, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ φθηνότερες από ότι το καλοκαίρι. Ταξιδεύοντας στη Φλωρεντία, μπορείτε να συνδυάσετε ένα ημερήσιο ταξίδι στην κοντινή Πίζα ή σε μια από τις πόλεις της Τοσκάνης.

4. Παρίσι (Γαλλία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 8C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 4C
Το καλό με το Παρίσι το Φεβρουάριο είναι ότι συνήθως δεν έχει πολύ βροχή. Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, ο καιρός είναι γενικά ψυχρός, αλλά σπάνια κάτω από το μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε πάρετε μαζί σας μερικά από τα πιο κομψά σας ρούχα, όπως όμορφα παλτό, κασκόλ και γάντια για το βράδυ. Το Παρίσι είναι επίσης μια business πόλη, έτσι τα ξενοδοχεία που προσανατολίζονται στις επιχειρήσεις δεν έχουν φανταστικές ευκαιρίες τον Φεβρουάριο, αλλά στις τουριστικές περιοχές θα βρείτε εξαιρετικές τιμές σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Δοκιμάστε να κλείσετε ένα ξενοδοχείο στην υπέροχη γειτονιά Rue Cler, δίπλα στον Πύργο του Άιφελ.

5. Νίκαια (Γαλλία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 16C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 6C
Παρόλο που βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου, η Νίκαια δεν είναι η κορυφαία μας σύσταση για τον Φεβρουάριο, αλλά δεν παύει να είναι αρκετά καλή επιλογή. Μια πόλη γνωστή για την ηλιόλουστη παραλιακή της μεριά, είναι περισσότερο δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι καθώς κάποια πράγματα είναι κλειστά λόγω χειμώνα. Παρόλα αυτά, ο καιρός είναι αρκετά ήπιος ώστε να είναι ευχάριστος και τον Φεβρουάριο και δεδομένου ότι είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη, έχει πολύ ζωή παρά το γεγονός ότι οι τουρίστες είναι λίγοι. Αν και η ίδια η πόλη είναι πραγματικά από τις ομορφότερες, είναι επίσης 20 λεπτά με το τρένο από τις Κάννες από τη μία πλευρά και το Μονακό από την άλλη. Υπόψη ότι οι δύο τελευταίες πόλεις έχουν εξαιρετικά υψηλές τιμές ξενοδοχείων, ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να τις επισκεφτείτε σε ημερήσιες εκδρομές με έδρα σας τη Νίκαια.

6. Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 8C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 3C
Το Λονδίνο έχει τουρισμό όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών μπορεί να είναι αποκρουστικά γεμάτο από τουρίστες. Τον Φεβρουάριο, ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός, έτσι υπάρχουν λίγοι τουρίστες για να σε ανταγωνιστούν στις ουρές για τα αξιοθέατα. Πολύ θετικό είναι ότι στο Λονδίνο βρέχει πολύ λίγο το Φεβρουάριο και συνήθως δεν έχει χιόνι. Για το διάστημα που είστε έξω ντυθείτε αρκετά καλά και επισκεφθείτε τα μουσεία και τα διάσημα αξιοθέατα χωρίς σχεδόν καθόλου αναμονή. Οι όμορφες και ζεστές παμπ είναι ακόμα πιο ζεστές το χειμώνα.

7. Βαρκελώνη (Ισπανία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 14C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 6C
Όντας στις ακτές της Μεσογείου, η Βαρκελώνη έχει αρκετά ήπιους χειμώνες, με πολύ μικρή πιθανότητα βροχής. Φυσικά, θα βρείτε λίγους τουρίστες, ώστε να μπορέσετε πραγματικά να δείτε το εσωτερικό του Sagrada Familia και του Park Guell χωρίς να αγωνίζεστε ή να περιμένετε για ώρες όπως τις άλλες εποχές. Η Βαρκελώνη έχει φανταστική νυχτερινή ζωή και υπέροχη κουζίνα, για αυτό παραμένει καλός προορισμός για τους πολιτιστικούς τουρίστες ακόμα και το χειμώνα. Οι πτήσεις στη Βαρκελώνη είναι φθηνότερες αυτήν την εποχή του χρόνου συνεπώς είναι μια καλή επιλογή και σε επίπεδο budget.

8. Μαδρίτη (Ισπανία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 12C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 4C
Παρόλο που είναι πιο νότια από τη Βαρκελώνη, η Μαδρίτη βρίσκεται στο κέντρο της Ισπανίας, για αυτό και έχει περισσότερο κρύο από την παραθαλάσσια Βαρκελώνη. Ο Φεβρουάριος είναι συνήθως αρκετά ήπιος (σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες), ενώ δεν έχει πολύ βροχή. Η Μαδρίτη είναι ως επί το πλείστον indoor από την άποψη των κορυφαίων αξιοθέατων της ενώ υπάρχουν πολλές μεγάλες πλατείες στο κέντρο, οι οποίες θα σας προστατεύσουν από τους ψυχρούς ανέμους. Εάν σκέφτεστε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη και θέλετε να το συνδυάσετε με Μαδρίτη, θα πρέπει να σκεφτείτε τουλάχιστον 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη. Οι πόλεις είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους αλλά εξίσου συναρπαστικές. Συνδέονται με τρένο υψηλής ταχύτητας με το ταξίδι να διαρκεί περίπου 3 ώρες.

9. Λισαβόνα (Πορτογαλία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 16C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 9C
Η Λισαβόνα έχει τον καλύτερο καιρό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα τον χειμώνα. Μια θαυμάσια πόλη που παραβλέπεται πολύ συχνά από εκείνους που ταξιδεύουν ηπειρωτικά, καθώς είναι απομακρυσμένη δυτικά προς τις ακτές του Ατλαντικού. Αλλά παρά το γεγονός ότι είναι παραλιακή πόλη, είναι και αυτή αρκετά indoor όσον αφορά στα αξιοθέατα. Μπορείτε να δείτε τα κάστρα και τα μουσεία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό.

10. Ιντερλάκεν (Ελβετία)
• Μέση μέγιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: 5C
• Μέση ελάχιστη θερμοκρασία Φεβρουαρίου: -3C
Το Interlaken είναι λίγο διαφορετικό από τις παραπάνω πόλεις. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να επισκεφθούν την Ελβετία πραγματικά δεν ξέρουν πού πρέπει να πάνε. Αν θέλετε να δείτε τις πιο εντυπωσιακές όψεις των Άλπεων και τις πιο όμορφες πόλεις με την καλύτερη χειμερινή υποδομή, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς την περιοχή του Ιντερλάκεν. Τα κορυφαία αξιοθέατα εδώ είναι το observation deck του Schilthorn και ο σιδηρόδρομος Jungfraujoch. Και τα δύο είναι εκπληκτικά όταν ο καιρός στα υψηλά υψόμετρα είναι καθαρός αλλά όταν έχει ομίχλη ή βροχή η μαγεία χάνεται. Ο καιρός μπορεί να γίνει απρόβλεπτος το Φεβρουάριο, οπότε πρέπει να κάνετε την επίσκεψή σας προσεκτικά και μόνο μετά την άφιξή σας στο Ιντερλάκεν. Έχει επίσης χειμερινό χιονοδρομικό κέντρο, συνεπώς κάποιες περιοχές έχουν υψηλές τιμές ξενοδοχείων, αλλά υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες σε φθηνά καταλύματα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close