Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

24 ώρες στο Radisson Blu Hotel Larnaca

Βιώσαμε μία 24ωρη εμπειρία πολυτέλειας στο πρώτο business hotel της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2018

Αποτέλεσε θέμα συζήτησης αλλά και πολλών δημοσιευμάτων τους προηγούμενους μήνες.

Η άφιξη ενός τέτοιου ξενοδοχειακού κολοσσού στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα δημιουργούσε νέα δεδομένα στη μικρή παραλιακή πόλη του Ζήνωνα. Η αποπεράτωση του Radisson Blu Hotel Larnaca και το άνοιγμά του το περασμένο φθινόπωρο δημιουργούσε νέα δεδομένα που συμβαίνουν πρώτη φορά στην πόλη της Λάρνακας. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η πόλη απέκτησε ένα ξενοδοχείο με brand name που ανήκει σε διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Λάρνακα με κόστος άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, η πόλη υπερηφανεύεται προς το παρόν για το ψηλότερό της κτήριο και τέλος η Λάρνακα γίνεται η πόλη της Κύπρου με το πρώτο αυθεντικό business hotel της χώρας μας. 

Η πρόσκληση 
Στα μέσα Νοεμβρίου προσκλήθηκα μαζί με άλλους δημοσιογράφους να ζήσω ένα ολόκληρο 24ωρο στο νέο σημείο αναφοράς της πόλης της Λάρνακας, το Radisson Blu και να βιώσω όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το δεκαεξαόροφο ξενοδοχείο της πόλης. 

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο αντιλαμβάνομαι πως η διαμονή στο Radisson Blu Hotel Larnaca είναι πολυδιάστατη. Πρόκειται για μία ξενοδοχειακή μονάδα νέας γενιάς που συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση και την παραγωγικότητα με τη διασκέδαση, δημιουργώντας εμπειρίες, που κάποιος θέλει να ζήσει ξανά και ξανά.

Το Radisson Blu Hotel Larnaca είναι μια 16ώροφη υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από 106 δωμάτια και σουίτες. Όλα τα δωμάτια έχουν θέα προς τη θάλασσα, μεγάλα μπαλκόνια και είναι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος δωμάτια στην Κύπρο με τις 52 σουίτες να είναι 56τμ η καθεμία.

Το πρώτο business ξενοδοχείο της Κύπρου διαθέτει συνεδριακούς χώρους για conferences, corporate meetings και εκδηλώσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έως 300 άτομα.

Διάβασε ακόμα: RADISSON BLU: ΖΗΣΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το δικό μας πρώτο ραντεβού δόθηκε στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου όπου εκεί βρίσκεται ο χώρος υποδοχής και απλώνεται η υπαίθρια πισίνα με την απίστευτη θέα προς όλη τη Λάρνακα. Παράλληλα, σε αυτό το επίπεδο του ξενοδοχείου θα βρεις ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας με πρότυπο γυμναστήριο, σάουνα και steam room.

Το Radisson Blu διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο, το all day restaurant Harbour Blu, το μπαρ Aqua Blu δίπλα στην πολυτελή πισίνα στον 5ο όροφο, το Blu Lounge Bar και το Skybar στην οροφή του ξενοδοχείου στον 16ο όροφο με φανταστική θέα της πόλης μέρα και νύχτα. 

Εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι αναμφίβολα τα μεγάλα, άνετα δωμάτια, με τα υπέροχα στρώματα, εντυπωσιακά έπιπλα και διακόσμηση.

Ένα ξενοδοχείο που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει φιλοξενία και θα σου την προσφέρει απλόχερα. Βιώνοντας την εμπειρία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου στέκεσαι ιδιαίτερα στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην Κύπρο μπορείς να απολαύσει τη θέα μίας πόλης από τόσο ψηλά και αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα κλείνοντας τραπέζι για ποτό στο Sky Bar του ξενοδοχείου στον 16ο όροφο. 

H εμπειρία του Q-Blu Plaza
Το Q-Blu Plaza  είναι ένα μικρό εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στο ισόγειο του νέου ξενοδοχείου Radisson Blu. Συνδυάζει εντυπωσιακά exclusive shopping, comfort dining, lounge cafe, cigar bar και spa/ wellbeing centre. Πρόκειται για ένα χώρο που τα έχει όλα.

Μέσα σε ένα χώρο 2.000 τ.μ. φιλοξενεί πολυτελή boutique, με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρος της γυναικείας κι ανδρικής μόδας, κοσμηματοπωλείο με τη μεγαλύτερη συλλογή ελβετικών ρολογιών στην Κύπρο, urban art gallery, με έργα ξακουστών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, κατάστημα πώλησης γυαλιών ηλίου, με τις πιο επώνυμες και σπάνιες συλλογές από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού , κέντρο ευεξίας κι αισθητικής, με πρωτοποριακές υπηρεσίες χαλάρωσης για το σώμα και την ψυχή, cigar lounge, με τα πιο γνωστά αλλά και σπάνια κουβανέζικα, τα οποία συνοδεύονται με τα πιο σπάνια spirits. 

Εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις είναι οι τρεις χώροι εστίασεις που βρίσκονται στο Q-Blu Plaza, δύο μοναδικά εστιατόρια comfort dinning και ένα κοσμοπολίτικο καφέ, για όλες τις ώρες της μέρας. 

Οι χώροι εστίασης του Q-Blu Plaza
H γνωριμία μας με τους χώρους εστίασης του Q-Blu Plaza ξεκίνησε από το Marbre grill fusion restaurant όπου προσκληθήκαμε για μεσημεριανό γεύμα. Πρόκειται για ένα grill fusiοn εστιατόριο σε ένα άνετο και ιδανικά διακοσμημένο χώρο, που λειτουργεί μεσημέρι – βράδυ, και προσφέρει ένα concept ανοιχτής κουζίνας, μέσα στη σάλα, με ζωντανή φωτιά. Εδώ θα βρεις διαφορετικές κοπές κρεάτων από επιλεγμένες φάρμες από όλο τον κόσμο, αλλά και την Κύπρο, που προσφέρονται με διαφορετικούς τρόπους ψησίματος, συμπεριλαμβανομένης και της Αργεντίνικης ψησταριάς parrillia. 

Το μενού του εστιατορίου είναι εκλεπτυσμένο και διαθέτει μια καλοσχεδιασμένη λίστα κρασιών από τον διάσημο Έλληνα παγκοσμίου κλάσης sommelier κ. Νικόλα Γιαννόπουλο. Το Marbre προσφέρει γευστικές εμπειρίες  που ξεπερνούν τα συνηθισμένα κυπριακά πρότυπα και το μενού του επιμελείται ο βραβευμένος chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης. 
(24505821) www.marbrerestaurant.com 

Το απόγευμα, μετά από λίγη ώρα ξεκούραση κατεβήκαμε στο ατμοσφαιρικό Dolce Cafe, μέλος του Ομίλου Dolce της Λεμεσού. Ένας μοναδικά εκλεπτυσμένος χώρος που σε μεταφέρει σε ένα βιεννέζικο καφέ από το πρωί για να απολαύσεις τα χαρμάνια καφέ μαζί με χειροποίητα croissants, σε προσκαλεί το μεσημέρι για να δοκιμάσεις γεύσεις ενός παριζιάνικου bistro, σε βάζει σε πειρασμό το απόγευμα να γευτείς τα μοναδικά χειροποίητα γλυκά του και τα ιδιαίτερα παγωτά.
To βράδυ μετατρέπεται σε ένα lounge music bar του Milano, προσφέροντας signature cocktails και μια εξαιρετική λίστα κρασιών μέσα σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. 
(24505823) www.dolcecafe.com.cy

Η μέρα μας στο Radisson Blu ολοκληρώθηκε με ένα μοναδικό δείπνο στο εστιατόριο Ma που συνδυάζει την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα. Ένα εστιατόριο μοναδικό για την Κύπρο που συνδυάζει δύο από τις διασημότερες κουζίνες στον κόσμο. Την αναδυόμενη περουβιανή κουζίνα με τα ξεχωριστά πιάτα, προϊόντα και παρασκευές της και την εκλεπτυσμένη ιαπωνική. 

Επικεφαλής στην κουζίνα του εστιατορίου βρίσκεται ο περιβόητος και πολυβραβευμένος chef Θάνος Στασινός, απευθείας από τα σοκάκια της Μυκόνου, ο οποίος ήρθε για να ταράξει τα γαστρονομικά νερά της Κύπρου. 
Μια ανοιχτή ζεστή και κρύα κουζίνα, με ένα μεγάλο cocktail bar, που αποτελεί μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα. Στο ΜΑ, για πρώτη φορά εισάγεται στην Ευρώπη ψάρι Αμαζονίου και προσφέρονται ως επιλογή πιπεριές και μπλε πατάτες από το Περού. Nikkei cuisine, από τις μητροπόλεις του κόσμου τώρα και στη Λάρνακα.
(24505822) www.ma-restaurant.com

Το Radisson Blu μαζί με το εμπορικό κέντρο του Q-Blu Plaza έφεραν στην Κύπρο μία σύγχρονη πρότασης διαμονής, φιλοξενία, εστίασης αλλά και shopping τοποθετώντας τη Λάρνακα στο χάρτη των διεθνούς φήμης ξενοδοχειακών κολοσσών αλλά και του fine dining. 

Ένα υπέροχο 24ώρο πολυτελείας όπου βιώσαμε μία ξενοδοχειακή μονάδα νέας γενιάς που συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση και την παραγωγικότητα με τη διασκέδαση, δημιουργώντας εμπειρίες, που κάποιος θέλει να ζήσει ξανά και ξανά.

Μάθε επίσης…
Διάφορα χριστουγεννιάτικα  events θα πραγματοποιούνται στο Radisson Blu καθ’ όλη τη διάρκεια Δεκεμβρίου μέχρι και τα Θεοφάνια. 
Θα προσφέρονται ειδικά εορταστικά μενού παραμονές και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, με αποκορύφωμα την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Radisson Blu Hotel Larnaca με live συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Για κρατήσεις: 24505800. 

Πληροφορίες
Radisson Blu Hotel, 24505800 / https://www.radissonhotels.com/en-us/brand/radisson-blu
Q-Blu Plaza, 80008878 / www.qbluplaza.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close