Πάμε Ταξίδι , Guide

5 προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείτε το 2019

Στην εκπνοή του 2018 οργανώστε τα πρώτα ταξίδια της νέας χρονιάς στο πλαίσιο των new year’s resolutions και φυσικά εξοικονομήστε χρήματα με το ΕNTERTAINER Travel.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018

Υποδεχθείτε το 2019 έχοντας στο χέρι τα εισιτήρια για το πρώτο ταξίδι της χρονιάς που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Δείτε ποιές πόλεις πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

1. Αθήνα

Είναι παγκόσμιο trend και οι επισκέπτες ξετρελαίνονται όχι μόνο για τα μνημεία της, αλλά και για το πως αφομοιώνει τις νέες τάσεις. Έχοντας να επιδείξει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις, μέσα από εγχώριες αλλά και διεθνείς παραγωγές, μικρά μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, νέους Ελληνες δημιουργούς, μια βόλτα στο κέντρο της πολυπολιτισμικής Αθήνας είναι μια ανάσα. Εστιατόρια με δημιουργική κουζίνα, βραβευμένα διεθνώς cocktail bars και all day καφέ θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε.

2. Βαρκελώνη

Εκτός από τη διάσημη παγκοσμίως ποδοσφαιρική ομάδα, η Βαρκελώνη είναι ο απόλυτος city break προορισμός, που έχει στηρίξει την ανάπτυξή της σε αυτόν. Ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα και στις συνοικίες του κέντρου της πόλης είναι στα must. Η καταλανική πρωτεύουσα φημίζεται για την Αγορά της, τα tapas bar, τις ατέλειωτες βόλτες στα στενά σοκάκια της γοτθικής συνοικίας και φυσικά τον Gaudi, αλλά και το Park Güell. Mην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Pavillion του Mis van der Rohe αν είστε λάτρης του design.

3. Σαρμ Ελ Σέιχ

Πρόκειται για το πιο διάσημο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αιγύπτου και αποτελεί την παγκόσμια Μέκκα του καταδυτικού τουρισμού. Η παραθαλάσσια λεωφόρος του Na’ama Bay είναι ο απόλυτος κοσμοπολίτικος προορισμός με όλα τα gourmet εστιατόρια, τα clubs και την εξωτική ατμόσφαιρα. Τα σμαραγδένια νερά με τους υποθαλάσσιους θησαυρούς θα σας μαγέψουν, σ’ ένα μέρος που πριν μερικές δεκαετίες, ήταν πέρασμα για νομάδες Βεδουίνους με τις καμήλες τους και ψαράδες της Ερυθράς Θάλασσας. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, το αρχαιότερο ορθόδοξο μοναστήρι σε ισλαμικό έδαφος. Ελληνορθόδοξοι μοναχοί και Βεδουίνοι συμβιώνουν εδώ και αιώνες ειρηνικά.

4. Ντουμπρόβνικ

Η Αδριατική είναι ένας από τους προορισμούς που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα το 2019. Το Ντουμπρόβνικ είναι μια πόλη-κόσμημα που σαγηνεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Περάστε από την πύλη Πιλ και περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Unesco, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων δεν επιτρέπεται. Ανηφορίστε το κεντρικό πλακόστρωτο, Στράντουν ή Πλάτσα και θα νιώσετε κομμάτι της πόλης με τις κόκκινες στέγες, τα λιθόστρωτα σοκάκια, τις ιστορικές εκκλησιές και τις πλατείες που μοιάζουν με σκηνικό. Για πολλούς αυτό είναι το Capri των Βαλκανίων, κι αυτό ακούγεται εξαιρετικά δελεαστικό για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει.

5. Βηρυτός

Είναι σχετικά κοντινός προορισμός ωστόσο είναι από εκείνα τα μέρη που έχουν μια λαϊκή αλλά και μια αριστοκρατική πλευρά, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι μια γοητευτική μίξη νωχελικότητας και πολυτέλειας. Η Βηρυτός είναι μια πόλη με προσωπικότητα, έχοντας ως χαρακτηριστικό της το μωσαϊκό πολιτισμών, γλωσσών και θρησκειών. Σήμερα είναι η αραβική Μέκκα του design, της μόδας, της ξακουστής νυχτερινής ζωής αλλά και της πραγματικά ενδιαφέρουσας γαστρονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το παλιό «Παρίσι της Μέσης Ανατολής».  

Από όποιο προορισμό κι αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τις αποδράσεις το 2019, μην ξεχάσετε να δείτε στο ENTERTAINER Travel τις επιλογές που έχετε για ξενοδοχείο. Με περισσότερα από 550.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, και με την προσφορά 2 για 1, εξοικονομείτε περισσότερα από 60% και φυσικά δεν έχετε δικαιολογία να μην κανονίσετε τώρα το ταξίδι σας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close