Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2019
Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου, ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μάη, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου), στις 5.00 το απόγευμα, με Πομπή που θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία Δημαρχείου.
Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης, θα αρχίσει στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 5.00μ.μ., με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου, από το Λαογραφικό Όμιλο « Κτήμα », από το Paphos Aphrodite Trio, τη Σοπράνο Χρυσούλα Πενταρά και τον τενόρο Θωμά Νικοδήμου.
Στις 6.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Αναβίωση, καλλιτεχνικά, των τριών σταδίων της Διονυσιακής Γιορτής των Ανθεστηρίων: Πυθοίγια – Χοές – Χύτροι , σε σκηνοθεσία Παυλίνας Φλεβοτομά και με τη συμμετοχή των ηθοποιών: Ανδρέα Αγαθοκλέους, ,Άντριας Χατζηστεφάνου, Αρίστης Σπύρου και Ελένης Μικάλη.
Συμμετέχουν: Ομάδα Genesis του Συνδέσμου Χορού Πάφου (Pafos Dance Culture) και οι Σχολές « Movement » Ευδοκίας Μίτσιγγα, Κούλας Λάντα, Thompson School of Dance, Γιάννας Ιωάννου ,Studio 6, ΑΚΑΜΑΣ – Ρυθμική Γυμναστική Δέσπως Ιακώβου, το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, το Θεατρικό Ινστιτούτο Πάφου, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πάφου και το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.
Βοηθός Σκηνοθέτης, για την εκτέλεση του δρώμενου, η Νάταλι Αναστασίου. Δραματουργία / επιμέλεια κειμένου: Άντρια Χατζηστεφάνου και Παυλίνα Φλεβοτομά. Ενδυματολογία Κωνσταντίνα Ανδρέου. Το σχεδιασμό και την κατασκευή του σκηνικού επιμελήθηκε ο Γιάννης Σακέλλης.
Η Γιορτή, θα περιλαμβάνει επίσης παιδικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, φουσκωτά, κ.ά.
Συμμετέχει η Ομοσπονδία Γονέων Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων Πάφου και το Κολλέγιο CDA Πάφου.
Στην Πλατεία θα λειτουργεί ανθοκομική έκθεση, από το ανθοπωλείο – φυτώριο « Paradise Gardens ».
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, στο τηλέφωνο 26932014.
Σχετικά
Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία τη Δευτέρα του Πάσχα, με σούβλα, κλέφτικο και μουσική
«Ξένοι αμμά τζ̆αι χωρκανοί, κοπιάστε στην πλατεία, το ζιαφέττιν της Λαμπρής εν να ’ναι η αιτία».
Πασχαλινό Γλέντι στο Παλαιομέτοχο με τη Βασιλική Χατζηαδάμου
Το Πάσχα στο Παλαιομέτοχο γιορτάζεται με χαρά, κέφι και αυθεντική κυπριακή παράδοση!
Πασχαλινές Εκδηλώσεις στον Δήμο Κουρίου με αποκορύφωμα τη Γιορτή του Ρεσιού
Μια γιορτή παράδοσης, πολιτισμού και αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας για μικρούς και μεγάλους
Πασχαλινές εκδηλώσεις και διασκέδαση στο χωριό Άλασσα
Δύο μέρες γεμάτες παιχνίδια, δραστηριότητες και πασχαλινή χαρά για όλη την οικογένεια
Διήμερο εκδηλώσεων με παιχνίδι, δράση και πασχαλινή διασκέδαση για όλους στα χωριά Φλάσου και Λινού
Δύο μέρες γεμάτες παιχνίδια, δραστηριότητες και πασχαλινή χαρά για όλη την οικογένεια
Ήρτεν Πάσκα, κατεβαίνω Ακάτζι... με τον Χοβίκ στη διασκέδαση
Κατά την διάρκεια του διημέρου θα πωλούνται διάφορα φαγητά και ποτά
Παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδι και γιορτινή ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους στο Παλαιχώρι
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφέρονται φαγητό και ποτό από το Κοινοτικό Συμβούλιο
Πάσχα στην Αγία Νάπα: Μια μοναδική εμπειρία παράδοσης, κατάνυξης και αυθεντικής κυπριακής φιλοξενίας
Το εορταστικό πρόγραμμα κορυφώνεται με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας
Το Λιοπέτρι διοργανώνει ένα Γλέντι Αγάπης για τη μικρή Εύα τη Δευτέρα του Πάσχα
Μια εκδήλωση στήριξης, ελπίδας και προσφοράς από όλη την κοινότητα
Πάσχα στην ωραία Λόφου
Παραδοσιακές στιγμές, κατάνυξη και γιορτινή διασκέδαση για όλους
Πάσχα στην όμορφη Κακοπετριά - Όλες οι εκδηλώσεις
Ένα τριήμερο γεμάτο έθιμα, διασκέδαση και αυθεντική πασχαλινή εμπειρία
Ο Άγιος Θεράπων γιορτάζει το Πάσχα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με παράδοση, παιχνίδι και μουσική