Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2019
Μία γερή δόση Ιαπωνίας περιμένει τους λάτρεις της KitKat, αφού η Nestle θα φέρει στην Ευρώπη τον συνδυασμό της δημοφιλούς σοκολάτας με τσάι matcha.
Η πράσινη Kit Kat θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη μέσα στον μήνα, δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά το λανσάρισμά της στην Ιαπωνία. Την ανάμειξη της σκόνης πράσινου τσαγιού με το βούτυρο κακάο και τη λευκή σοκολάτα για την ευρωπαϊκή αγορά, θα αναλάβει το εργοστάσιο της Nestle στο Αμβούργο, όπου φυλάσσεται το επτασφράγιστο μυστικό της συνταγής.
Αρχικά, η νέα γεύση θα διατεθεί σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Βρετανία, η Ελβετία και η Ιταλία και στη συνέχεια θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη γηραιά ήπειρο. Η αγορά σοκολάτας στην Ιαπωνία είναι τεράστια, συνολικής αξίας περίπου5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και η KitKat είναι η πιο δημοφιλής ανάμεσα σε όλα τα brands, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικά η γεύση με τσάι matcha είναι στις τρεις δημοφιλέστερες στη χώρα, μεταξύ των 350 ανταγωνιστικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία.
Παγκοσμίως, ο περσινός ετήσιος κύκλος μόνο για την KitKat ανήλθε στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τη Nestle, από τα συνολικά 8 δισεκατομμύρια που ήταν τα έσοδα της από προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Οι δείκτες ανάπτυξης του προϊόντος ξεπέρασαν κατά πολύ το 3% του μέσου όρου της Nestle, φτάνοντας το 9%, γεγονός που καταδεικνύει το θετικό μομέντουμ για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Το πράσινο τσάι matcha είναι βαθιά ριζωμένο στην ιαπωνική κουλτούρα και χρησιμοποιείται συχνά σε τελετουργίες τσαγιού στη χώρα. Τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο είδος τσαγιού έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ευρώπη - ειδικά τα latte πράσινου τσαγιού.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε μία από τις πιο χαρακτηριστικές ιαπωνικές KitKat στην Ευρώπη φέτος», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μελότ, επικεφαλής του τμήματος ζαχαροπλαστικής της εταιρείας.
Το λανσάρισμα έρχεται έναν χρόνο μετά την πώληση του αμερικανικού βραχίονα της Nestle στην «Ιταλίδα μητέρα» της Nutella, Ferrero SpA, έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τότε, η πώληση είχε σηματοδοτήσει τη στροφή της Nestle σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες προϊόντων.
Πηγή: www.lifo.gr
Σχετικά
Νέο μενού, live και DJs: Το OLIO επιστρέφει στη Στασικράτους
OLIO: More than a restaurant!
Το Chivas Regal Crystalgold έφτασε και στην Κύπρο
Μια πρωτοποριακή νέα δημιουργία που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και συστήνεται στο κοινό μέσα από μια ξεχωριστή καμπάνια
Επιστρέφει το αγαπημένο brunch στο The Barn
Από τις 28 Οκτωβρίου, το The Barn της Royal Goat Farm επιστρέφει με το αγαπημένο του Royal Brunch, αυτή τη φορά μαζί με τη νέα The Greenhouse Experience
Κλείνει για τη σεζόν ένα από τα πιο εντυπωσιακά rooftops της Λευκωσίας
Μάθαμε την ημερομηνία
Ένας νέος, ξεχωριστός χώρος για brunch στο χωριό, μόλις άνοιξε!
Νέο brunch spot στην επαρχία Λεμεσού μάς δίνει λόγο να ανέβουμε στο χωριό
Μια βραδιά γνωριμίας με το κυπριακό κρασί στη Λευκωσία, με δωρεάν είσοδο
Το Νέο Δημαρχείο φιλοξενεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, στα κρασιά και στις ιστορίες του κυπριακού αμπελώνα.
Ένα νέο στέκι για sushi καταφθάνει από τη Λεμεσό και "προσγειώνεται" στην καρδιά της πρωτεύουσας
Οι λάτρεις του sushi στη Λευκωσία έχουν μια νέα άφιξη να περιμένουν
Ένα από τα πιο iconic rooftops της Λευκωσίας έκλεισε για τη σεζόν
Το Balza ολοκλήρωσε τη φετινή του σεζόν στις 3 Οκτωβρίου, αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά το δικό του αποτύπωμα στα βράδια της πρωτεύουσας
Κυπριακές και ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, σε ένα υπέροχο bar-restaurant
Το Museum έχει κοσμοπολίτικο touch, νόστιμα ποτά και πολύ ωραίο vibe
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα