Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2019
Αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν μια βόλτα στην φύση, ειδικότερα αυτές τις μέρες που το τοπίο στα ορεινά είναι χιονισμένο. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πηγαίνουμε απροετοίμαστοι,αφού πρέπει να έχουμε μαζί μας τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Στην Κύπρο δεν υπάρχουν «απαγορευμένα» μονοπάτια, υπάρχουν όμως κάποια που γίνονται απροσπέλαστα λόγω καιρικών συνθηκών. Αυτό ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού. Κληθείς να απαντήσει για το αν υπάρχει κάποιο μονοπάτι που δεν ενδείκνυται για πεζοπορία ή κάτι άλλο, είπε ότι επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή των Μαύρων Κρεμμών.
Διάβασε ακόμα: Η κυρία Σοφία σερβίρει κυπριακή κουζίνα στο σπίτι της στο χωριό
Η περιοχή αυτή της κοιλάδας του Ρουδιά, έκτασης 2.578 εκταρίων, κηρύχθηκε το 2000 ως περιοχή Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας. Αποτελεί πολύ σημαντικό βιότοπο χλωρίδας με πολλά ενδημικά φυτά. Δυο από αυτά (Origanum cordifolium και Ranunculus kykkoensis) περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αυστηρά προστατευόμενων φυτών της Σύμβασης της Βέρνης.
Επίσης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους του αγρινού και άλλων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, αμφίβιων και εντόμων.
Σχετικά
Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου για το 2026
Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα στις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια και τα αυτιά των ίδιων τους των κατοίκων
Σταματούν και σήμερα το delivery και οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα
Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση
Καμίνι η Κύπρος με τον υδράργυρο στους 44°C -Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Σε ισχύ τίθεται σήμερα πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογία από τις 12:00μμ μέχρι τις 17:00μμ το απόγευμα.
Πού να ταξιδέψετε τον Αύγουστο – Οι 6 επιλογές του National Geographic
Έξι ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Αύγουστο για παραλίες, σέρφινγκ, σκι και μοναδικά υπαίθρια φεστιβάλ προτείνει το National Geographic
Μουσική, διαχρονικός σχεδιασμός και υψηλές επιδόσεις συναντήθηκαν στο Minthis Music Festival 2026
Ένα φεστιβάλ, πέντε ξεχωριστές βραδιές, δύο brands με κοινές αξίες, πολλές αξέχαστες εμπειρίες
Το ελληνικό νησί που εξυμνεί το Lonely Planet
«Φυσική ομορφιά και πολιτισμός, χωρίς υπερτουρισμό»
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος
Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Από τις 12.00 σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, θα τεθεί σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17.00.