Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2019
Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ κατά διαστήµατα θα παρατηρείται σκόνη στην ατµόσφαιρα.
Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, αλλά από το µεσηµέρι θα καταστεί παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα νοτιοδυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Το απόγευµα θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές, ενώ αρχικά δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αρχικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη αλλά σταδιακά, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα δυτικά και τα βόρεια, δυνατό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, περισσότερο το απόγευµα και το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 55 εκατοστά, στην Πλατεία Τροόδους.
Σχετικά
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.
Τρία ελληνικά bars στα 50 καλύτερα του κόσμου - Ένα στην κορυφαία πεντάδα
Ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 Best Bars 2026
3 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης
Διακρίθηκαν στα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Πραγματοποιήθηκε η 22η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
Δυναμική παρουσία από χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν ενώνοντας τις φωνές τους για την πρόληψη και τη στήριξη στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού
Κυπριακό ξενοδοχείο στην 5η θέση των Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Μία διάκριση που επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης.
Αναμένονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
10 χρόνια Fresh Partnership: Η Lidl επεκτείνει τo Global Handball Partnership με τα IHF World Championships έως το 2030
Η ανανέωση της συμφωνίας συμπίπτει με μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς στις αρχές του 2027, η Lidl και η IHF θα γιορτάσουν τη 10η επέτειο της συνεργασίας τους
Netflix: 5 νέες αφίξεις για τη φθινοπωρινή watchlist – Από το «Unabomber» στο «East of Eden»
Συνοδεύουμε με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό μπολ με ποπκορν.
15 μοναδικά καταλύματα στο βουνό για φθινοπωρινές εξορμήσεις τον Οκτώβριο
Χαλάρωση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Διαμονή στο χωριό: Το ανακαινισμένο boutique hotel που επέστρεψε και μας δίνει λόγο να ανέβουμε βουνό
Νέα επιλογή για διαμονή στον Πεδουλά μετά την πλήρη ανακαίνισή του, μας δίνει το ξενοδοχείο Elyssia