Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2019
Το βαροµετρικό χαµηλό, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αργά το απόγευµα. Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή µεµονωµένες καταιγίδες.
Στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευµα αναµένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα νότια και δυτικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Από το µεσηµέρι και µετά θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί κυµατώδης και τοπικά µέχρι πολύ κυµατώδης, για να καταστεί το απόγευµα ταραγµένη, στα νότια και τα ανατολικά και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια.
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός. Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά και τα δυτικά παράλια, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα νότια, ταραγµένη και τοπικά µέχρι κυµατώδης, στα ανατολικά, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια κυµατώδης και παροδικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευµα της Παρασκευής θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικές ελαφρές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος των χιονιών, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 62 εκατοστά.
Σχετικά
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.
Τρία ελληνικά bars στα 50 καλύτερα του κόσμου - Ένα στην κορυφαία πεντάδα
Ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 Best Bars 2026
3 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης
Διακρίθηκαν στα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Πραγματοποιήθηκε η 22η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
Δυναμική παρουσία από χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν ενώνοντας τις φωνές τους για την πρόληψη και τη στήριξη στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού
Κυπριακό ξενοδοχείο στην 5η θέση των Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Μία διάκριση που επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης.
Αναμένονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
10 χρόνια Fresh Partnership: Η Lidl επεκτείνει τo Global Handball Partnership με τα IHF World Championships έως το 2030
Η ανανέωση της συμφωνίας συμπίπτει με μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς στις αρχές του 2027, η Lidl και η IHF θα γιορτάσουν τη 10η επέτειο της συνεργασίας τους
Netflix: 5 νέες αφίξεις για τη φθινοπωρινή watchlist – Από το «Unabomber» στο «East of Eden»
Συνοδεύουμε με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό μπολ με ποπκορν.
15 μοναδικά καταλύματα στο βουνό για φθινοπωρινές εξορμήσεις τον Οκτώβριο
Χαλάρωση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Διαμονή στο χωριό: Το ανακαινισμένο boutique hotel που επέστρεψε και μας δίνει λόγο να ανέβουμε βουνό
Νέα επιλογή για διαμονή στον Πεδουλά μετά την πλήρη ανακαίνισή του, μας δίνει το ξενοδοχείο Elyssia