Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για ζωντανές μουσικές εμφανίσεις καλλιτεχνών στο 14o Cyprus Rialto World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο στην Πλατεία Ηρώων, δίνοντας όπως κάθε χρόνο δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music). Στο πλαίσιο μιας σειράς υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο, το Φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευσή τους από την παράδοση της κάθε χώρας, δημιουργώντας ωστόσο γέφυρες με το μουσικό παρόν.
Στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν ως επίκεντρο τους την εμπλοκή και διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίεςαπό το εξωτερικό.
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Μαρτίου 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 21 Απριλίου 2019.
Σχετικά
Βίσση, Ρέμος, Οικονομόπουλος, Φέρρης αλλάζουν το σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας την επόμενη σεζόν
Μετά την αποχώρηση της Άννας Βίσση από το Hotel Ermou, σχεδιάζεται ξανά από την αρχή ο χάρτης της νυχτερινής Αθήνας.
Ο μεγάλος συνθέτης Denis Stelmakh έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης Denis Stelmakh μας προσφέρει δυο ώρες νεοκλασικής μουσικής. Ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της μουσικής
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στις Notes Live
Το δίδυμο που ετοιμάζεται να κάνει Reunion στη Λεμεσό
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης
Αφορμή το νέο της τραγούδι
Το φεστιβάλ Φέγγαρος πάτησε "pause": Θα ακουστεί φέτος το soundtrack του καλοκαιριού;
Οι διοργανωτές ανακοινώνουν παύση προετοιμασιών, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τα μέτρα στήριξης του 2026
"Καλησπέρα και καλή βραδιά": Το Αmmos μετατρέπεται σε μπουζούκια των 80s
Το δημοφιλές μαγαζί φοράει βάτες, ανεβάζει τα φώτα και γυρίζει τον χρόνο πίσω… στα πιο καψουροτράγουδα 80’s που αγαπήσαμε!
Οι αγαπημένοι Xατζηφραγκέτα έρχονται Λευκωσία
Το χιουμοριστικό ύφος τους μας βάζει στην παρέα για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης
Οι Γιαγκίνηδες ανοίγουν «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» στο Παλλάς
H μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, συνεχίζεται
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά