Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2019
Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαροµετρικό αναµένεται την Τρίτη.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν σύντοµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, αλλά στα ανατολικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ τη νύκτα αναµένεται χιονόπτωση και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία κατά τη διάρκεια της µέρας θα κυµανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα µε τη ∆ευτέρα, που είναι και κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ωστόσο από το βράδυ αναµένεται να σηµειώσει αισθητή πτώση.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι. Σταδιακά µετά το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει άνοδο για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 47 εκατοστά.
Σχετικά
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού