Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιανουαρίου 2019
Με μικρά «διαλείμματα» θα κτυπήσουν τρία χαμηλά βαρομετρικά την περιοχή της Κύπρου μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή, αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει σήμερα την Κύπρο αναμένεται να εξασθενήσει απόψε. Όμως, κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχόπτωσης να ξεπερνά τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα. Υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά. Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση μέχρι και τις 22:00 το βράδυ.
Το νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από αύριο αργά το απόγευμα μέχρι και το Σάββατο. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση τα φαινόμενα που θα παρατηρηθούν θα ομοιάζουν με αυτά του προηγούμενου βαρομετρικού. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ίσως χιόνια στα ορεινά.
Τέλος, ένα τρίτο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται το Σάββατο, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι την Κυριακή αναμένεται βελτίωση τελικά του καιρού.
Να θυμίσουμε ότι σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώνεται στην περιοχή των Πλατρών, ενώ οι δρόμοι από τις Πλάτρες προς το Τρόοδος όπως και οι άλλες ορεινές διαδρομές προς την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή αντιολισθητικές αλυσίδες.
Εν τω μεταξύ τις περιοχές που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από το χαμηλό βαρομετρικό δείχνει η σελίδα windy.
Επίσης, συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Λευκωσίας και Λεμεσού – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Λυμπιών παρατηρείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.
Με δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια και καταιγίδες που συνοδεύονταν με κεραυνούς γιόρτασε την πρωτοχρονιά η Λεμεσός. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στα βίντεο από τη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», δρόμος στη Λεμεσό έχει πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
Σχετικά
Αυτή είναι η 2η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη στα "Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας"
Η αναγνώριση από τους επιβάτες αντικατοπτρίζει την αφοσίωση των ανθρώπων της Wizz Air και τη συνεχή εστίασή της σε προσιτά, αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη ταξίδια
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.
Τρία ελληνικά bars στα 50 καλύτερα του κόσμου - Ένα στην κορυφαία πεντάδα
Ανακοινώθηκε η λίστα με τα 50 Best Bars 2026
3 κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης
Διακρίθηκαν στα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Πραγματοποιήθηκε η 22η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες
Δυναμική παρουσία από χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν ενώνοντας τις φωνές τους για την πρόληψη και τη στήριξη στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού
Κυπριακό ξενοδοχείο στην 5η θέση των Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Μία διάκριση που επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης.
Αναμένονται βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
10 χρόνια Fresh Partnership: Η Lidl επεκτείνει τo Global Handball Partnership με τα IHF World Championships έως το 2030
Η ανανέωση της συμφωνίας συμπίπτει με μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς στις αρχές του 2027, η Lidl και η IHF θα γιορτάσουν τη 10η επέτειο της συνεργασίας τους
Netflix: 5 νέες αφίξεις για τη φθινοπωρινή watchlist – Από το «Unabomber» στο «East of Eden»
Συνοδεύουμε με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό μπολ με ποπκορν.
15 μοναδικά καταλύματα στο βουνό για φθινοπωρινές εξορμήσεις τον Οκτώβριο
Χαλάρωση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά το δελτίο καιρού