Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

5 υπέροχα καταλύματα για χειμερινές αποδράσεις στο βουνό

Πετρόκτιστα ζεστά, ατμοσφαιρικά δωμάτια με θέα το βουνό δίπλα στο τζάκι.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο χειμώνας έκανε και επίσημα την εμφάνισή του, τα Χριστούγεννα βρίσκονται μόλις μια ανάσα μακριά και το πρόγραμμα για τις φετινές γιορτινές μας εξορμήσεις, έχει ήδη "κλείσει" ή όχι; Σε περίπτωση που ακόμα ψάχνεσαι ή ακόμα κι αν θέλεις να προγραμματίσεις τις επόμενες σου εξορμήσεις στην κυπριακή ύπαιθρο, το παρακάτω κείμενο είναι για σένα. 

Κι αυτό γιατί βρήκαμε και σου προτείνουμε πανέμορφα καταλύμματα στην ορεινή Κύπρο, σε πετρόκτιστα δωμάτια, ζεστά, ατμοσφαιρικά δωμάτια με θέα το βουνό δίπλα στο τζάκι.

Όλα αυτά δεν είναι όνειρο αλλά πραγματικότητα. Πάρε μία ιδέα από 6 πολύ ιδιαίτερα καταλύματα στο βουνό και πέρασε εκεί τις όμορφες στιγμές μαζί με το ταίρι και τους αγαπημένους σου φίλους.

Casale Panayiotis
Θα το βρεις μέσα στο πανέμορφο ορεινό χωριό Καλοπαναγιώτης, με φόντο την απέναντι εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή.
Είναι πετρόκτιστο και παραδοσιακό και αποτελείται από μικρούς παραδοσιακούς ξενώνες. Συνολικά διαθέτει 43 δωμάτια τύπου στούντιο και μεζονέτες, εκ των οποίων κάποια με υδρομασάζ και τζάκι, όλα ωστόσο διακοσμημένα με νεοκλασικά έπιπλα.
Tip: Διαθέτει καφενείο για πρωινό και απογευματινό, με σπιτικά εδέσματα και ροφήματα, κέντρο ευεξίας με ιαματικά νερά, sauna, steam bath, κελλάρι με κάβα, αίθουσα συνεδριάσεων και πολιτιστικό κέντρο για συνέδρια και εκδηλώσεις. Το εστιατόριο Βυζαντινό προωθεί αυθεντικές κυπριακές συνταγές της περιοχής, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά από αγροκτήματα του τόπου και μικρές βιοτεχνίες. Νέα προσθήκη το σικάτο εστιατόριο 'Λουτράκι', το οποίο σερβίρει steaks.
(22952444, www.casalepanayiotis.com) Μάρκου Δράκου 80 Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

Λύχνος
Θα το βρεις μόλις μπεις στον Ασκά, μεταξύ της πλατείας και του παραδοσιακού πέτρινου οικισμού. Αναβλύζει την ηρεμία ενός ξεχασμένου κόσμου, ενώ το κατάλυμα βρίσκεται δίπλα στη γνωστή ταβέρνα 'Λύχνος'. O Λύχνος φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με ξύλο και αυθεντική πέτρα, αλλά και με πινελιές από πιο σύγχρονες τάσεις. Διαθέτει 4 χώρους διαμονής, εκ των οποίων ο ένας στέγαζε παλαιότερα το μπακάλικο, ο άλλος το ξυλουργείο, ο τρίτος το δίχωρο μέρος του σπιτιού, ενώ υπάρχει και ένα άλλο δωμάτιο ονόματι 'Σανιδωτό'.
Tip: Η ταβέρνα 'Λύχνος' σερβίρει καθημερινά πρόγευμα και τα σαββατοκύριακα μεσημεριανό, ενώ τα δωμάτια έχουν, εκτός από τις διάφορες πολυτέλειες, επίσης μπανιέρα με υδρομασάζ και τα περισσότερα τζάκι.
(22642641, www.lyhnos.com) Μιχαήλ Κουτσόφτα 1, Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 

 

Oinoessa Τraditional Boutique Guest Houses
Θα το βρεις εντός του χωριού Λόφου, ενός από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του νησιού, θα βρεις ένα αγροτουριστικό κτισμένο εξ ολοκλήρου με πέτρα της περιοχής.
Πρόκειται για έναν απόλυτα ζεστό και άνετο χώρο ο οποίος, όπως και όλα τα άλλα σπιτάκια του συγκροτήματος, αναπαλαιώθηκε με λεπτομέρεια και σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, έχοντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες υποδομές και ανέσεις για μία άνετη και ολοκληρωμένη διαμονή.  Όλα τα διαμερίσματά του είναι εμπλουτισμένα με παραδοσιακή και κλασική επίπλωση, γεγονός που εμπνέει ιδιαίτερη ζεστασιά.
Tip: Η τελευταία προσθήκη αποτελεί η νέα executive suite, με το όνομα "Παλατούι", η οποία περιλαμβάνει τζάκι και jacuzzi.
(99373371/ www.oinoessa.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

 

Aristotelio Boutique Hotel
Θα το βρεις μέσα στον Πεδουλά, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του Τροόδους. Κτίστηκε το 1917 και μέχρι και το 1940 λειτουργούσε ως ξενοδοχειακή μονάδα. Το 2000 ωστόσο το κτίριο αγοράσθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το αναπαλαίωσαν, δίνοντάς του ξανά ζωή.
Είναι πετρόκτιστο, διαθέτει 8 πανέμορφα δωμάτια διακοσμημένα με αντίκες που σε παραπέμπουν σε ένα παλιό, κλασικό αρχοντικό, ενώ συμπεριλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Tip: Όλα τα δωμάτια έχουν τζάκι, μπαλκόνι, ενώ το ξενοδοχείο στεγάζει εστιατόριο και μπαρ, έχει αυλή και ανοικτή ανώγεια βεράντα.
(22953334/ www.aristotelioboutiquehotel.com) Χαραλάμπους Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.


Απόκρυφο
Θα το βρεις διασχίζοντας τη Λόφου, θα αρχίσεις να ανηφορίζεις, και εκεί, θα το βρεις κτισμένα αμφιθεατρικά με θέα όλο το υπέροχο, πέτρινο χωριό.
Τα κομψά καταλύματα είναι φτιαγμένα από πέτρα της περιοχής. Τα 9 δωμάτια, σουίτες και τα διαμερίσματά του είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, ανάλογα με τα χρώματα που φέρει το όνομα του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα το δωμάτιο 'ελιά' είναι διακοσμημένο με λαδί χρώμα και το 'λεβάντα' με μοβ.
Tip: Το εστιατόριο του, το Αγρινό σερβίρει καλοφτιαγμένη κυπριακή κουζίνα από ντόπια υλικά. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητη υπόγεια κάβα όπου μπορείς να κάνεις και wine tasting. Στο θέρετρο υπάρχει επίσης πισίνα, γυμναστήριο, spa με σάουνα, steam bath, και ειδικό δωμάτιο για μασάζ.
(25813777, 96475530/ www.apokryfo.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close