Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2018
Μετά την περσινή επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης τζάζ συναυλίας της Κατερίνας Μηνά με το Jazz Trio, η εκδήλωση παρουσιάζεται και πάλι στο Θέατρο Ριάλτο σε μια νέα έκδοση. Πρόκειται για ένα γιορταστικό κονσέρτο που περιλαμβάνει αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες jazz και blues μελωδίες και τραγούδια, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Μηνά.
To Jazz Trio το οποίο αποτελείται από τους εξαιρετικούς κύπριους μουσικούς, Γιάννη Χατζηλοΐζου (πιάνο), Γιώργο Κρασίδη (σαξόφωνο) και Ειρηναίο Κουλουρά (κοντραμπάσο), ενορχηστρώνει και παρουσιάζει μαζί με τη σοπράνο Κατερίνα Μηνά μερικά από τα πιο διάσημα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια των Cole Porter, Kurt Weil, George Gershwin και Bart Howard, καθώς και παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα.
Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Κατερίνα Μηνά είναι απόφοιτος του Guildhall School of Music & Drama με πτυχία Βmus (Hons) Degree και PGDip (Opera).
Η ελληνοκύπρια σοπράνο, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, βραβεύτηκε σε δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς τραγουδιού και είναι κάτοχος του μεταλλίου της «Ειρήνης και Φιλίας» της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Πολύ έμπειρη σολίστας, η Κατερίνα Μηνά έχει τραγουδήσει ανά το παγκόσμιο με γνωστές ορχήστρες και φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα θέατρα του Κόσμου.

Τον Μάιο του 2018 και μετά από επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ για την ανακήρυξη της Διεθνούς Ημέρας Φωτός, η Κατερίνα Μηνά είχε την τιμή να ερμηνεύσει το τραγούδι της Linda Lamon «Romance for the Stars» κατά την επίσημη τελετή ανακήρυξης της Διεθνούς Ημέρας Φωτός στην Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι. Ακολούθήσαν, μεταξύ άλλων, συναυλίες με την Royal Philharmonic Orchestra στo Ηνωμένο Βασίλειο και την Philharmonia Orchestra στο Θέατρο «Λα Σκάλα» στο Μιλάνο, καινούργιες συνεργασίες με διεθνούς φήμης συνθέτες όπως επίσης και συμμετοχή της Κατερίνας ως σολίστας στο Διεθνές Φεστιβάλ Συνθετών στο De La Warr Pavilion στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Κατερίνα ηχογράφησε πέρσι στο Λονδίνο το CD Άλμπουμ «Angel of Fire» με την Royal Philharmonic Orchestra και μαέστρο τον Grzegorz Nowak, το οποίο περιλαμβάνει γνωστές άριες καθώς επίσης και δυο συνθέσεις του Ελβετού συνθέτη Stephan Hodel βασισμένες σε ποίηση της Κατερίνας.
Θέατρο Ριάλτο, Κυραική 16 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 /10 E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
16 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά
Ο Demos Beke live στο AMARA
Στο The Bar του AMARA, η μουσική γίνεται μέρος της εμπειρίας και τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν ακόμη ένα λόγο για να τα θυμόμαστε.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Το παλιό λαϊκό τραγούδι ζωντανεύει στην καρδιά της Πάφου
Μια δωρεάν μουσική βραδιά με αγαπημένες μελωδίες του ελληνικού πενταγράμμου στήνεται στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς
Τα μεγάλα live στα χωριά που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον 15αύγουστο
Αυτό που θα συμβεί φέτος στην ορεινή Κύπρο, ομολογουμένως δεν το περιμένει κανείς
Eurovision 2027: Ανακοινώθηκε η πόλη της Βουλγαρίας που φιλοξενήσει τη διοργάνωση
Η επιλογή πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τη BNT
Το Fengaros Festival ανακοίνωσε ήδη τις ημερομηνίες για το 2027
Το δημοφιλές φεστιβάλ ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό του
Η Πλατεία Ζουχουρί τον Σεπτέμβριο θα μετατραπεί σε μια μεγάλη υπαίθρια σκηνή jazz μουσικής
Το Larnaka Jazz Festival επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά, με δωρεάν είσοδο και μπίρα στους επισκέπτες
«Πού ’ναι τα χρόνια»: Ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή
Η παράσταση με τους Δημήτρη Φανή και Μαρίνα Βερζανλή παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο σε Δύμες, Κοράκου και Κάτω Δρυ
Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά Καζαντζίδη και Μητροπάνο σε μια δωρεάν συναυλία
Η μουσική παράσταση «Τρεις Φωνές» έρχεται στον Άγιο Αθανάσιο, με τη συμμετοχή του Λευτέρη Πιτσιλλίδη και του οκταμελούς Μουσικού Σχήματος «Ορφέας»
Eurovision 2027: Η EBU αλλάζει τους κανονισμούς του Διαγωνισμού – Όλες οι νέες αλλαγές
Σύμφωνα με την EBU, οι αλλαγές έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλους όσοι συμμετέχουν στον Διαγωνισμό
Δωρεάν συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες!
6 μουσικά απογεύματα στη Λεμεσό
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού ξανά στο «Οκτάγωνο»!