Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2018
Δυνατή «Κραυγή» μαρτυρά «μυστικά» μιας πολυτάραχης ζωής. Φωνές παράνοιας, τρόμου και απόγνωσης θα ακουστούν από τους Νιόβη Χαραλάμπους και Θανάση Ιωάννου, οι οποίοι συστήνουν στο κοινό σκοτεινές πλευρές του Τένεσι Ουίλιαμς, με ένα έργο σχεδόν άγνωστο στο κυπριακό κοινό, που περιγράφεται από τον συγγραφέα ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή της και αποτελεί μια καινοτομία στο συγγραφικό του ύφος.

Βασισμένο στη σύμβαση του «θεάτρου μέσα στο θέατρο», η «Κραυγή» καλεί στη σκηνή δύο αδέρφια, ηθοποιούς και θιασάρχες ενός περιοδεύοντος θιάσου, ο οποίος τους εγκαταλείπει, αποκαλώντας τους «τρελούς». Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση. Θα καταφέρουν να εξορκίσουν το παρελθόν τους και το παρόν τους; Αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια μεταφράζεται στην «Κραυγή» του τίτλου!

Έργο ατμοσφαιρικό, καταθλιπτικό, σφιχτοδεμένο σαν άλυτος κόμπος, δείχνει το αδιέξοδο, μπροστά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου! Τον φόβο του. Το μόνο που του απομένει, είναι να βγάλει κραυγή αγωνίας, για το αδιέξοδο της ζωής του! Ένα αλλόκοτο έργο που φέρνει τα μέσα έξω της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, του αποδυναμωμένου και αποδιοργανωμένου από τις άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος, και τον διαρκή φόβο του για το σήμερα! Ένας φόβος που αρχίζει από χτες και επεκτείνεται στο σήμερα, απειλώντας τον να τον συνθλίψει!

Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που δεν έχει στόχο να διασκεδάσει, αλλά να προβληματίσει θέτοντας ερωτηματικά για την ανθρώπινη φύση. Μέσα από δραματικότητα και εκρηκτικές εκδηλώσεις πόνου παρουσιάζει στο κοινό μια απεχθή πραγματικότητα που βρίσκεται τόσο κοντά όσο και μακριά από τη φαντασία.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Μόνο για λίγες παραστάσεις:
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331
-
Flea Theatre
05 Δεκεμβρίου - 06 Δεκεμβρίου 2018
12 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2018
18 Δεκεμβρίου - 19 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.
«Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Pafos Aphrodite Festival 2026
Σε ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival αναφέρεται ότι η νέα σκηνοθετική πρόταση μεταπλάθει ριζικά το κλασικό έργο σε έναν σύγχρονο, συμβολικό κόσμο
Τα έργα που θα δούμε στον ΘΟΚ τη νέα θεατρική σεζόν 2026-2027
Παρουσιάστηκε ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΘΟΚ από το καλοκαίρι του 2026 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2027
“PARAPHERNALIA”: Μια θεατρική παράσταση για την πιο σημαντική αποστολή που έγινε ποτέ, από την Onsite Project
H παράσταση παρουσιάζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026
15 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Ιούλιο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και Σαίξπηρ μέχρι σύγχρονες κυπριακές κωμωδίες, πολιτικές σάτιρες και διεθνείς παραγωγές, ο Ιούλιος μετατρέπει ολόκληρη την Κύπρο σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή
Ο Ιούλιος γίνεται… Μήνας Θεάτρου στον Δήμο Λακατάμειας
Έξι θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, χαρίζοντας στο κοινό ένα καλοκαίρι γεμάτο γέλιο, συγκίνηση και ποιοτικό κυπριακό θέατρο