Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλοπαναγιώτης: Πόλος Έλξης!

Με σημαντικά αρχαία μνημεία και οικίες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ένα γραφικό χωριό με σύγχρονες ανέσεις, είναι έτοιμο να σε φιλοξενήσει στο χτες και το σήμερα.

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2013

Ο Καλοπαναγιώτης βρίσκεται στην καταπράσινη κοιλάδα του Σέτραχου ποταμού στις βόρειες βουνοπλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Τα αμφιθεατρικά κτισμένα διώροφα σπιτάκια του, τα καταπράσινα μονοπάτια και η μαγική κοιλάδα που απλώνεται εμπρός σου, συνθέτουν μια εικόνα μοναδική.

Η διαδρομή: Αν ξεκινήσεις από Λευκωσία, ακολούθησε τον δρόμο Καλοπαναγιώτη-Κύκκου μέσω Αστρομερίτη, Κουτραφά. Αν έρχεσαι από Λεμεσό, ακολούθησε το δρόμο προς Καλοπαναγιώτη-Κύκκου μέσω Σαϊττά, Κάτω Αμιάντου, Κακοπετριάς, Ευρύχου. Ανακάλυψε τα πανέμορφα καταλύματα του και αφού κλείσεις διαμονή, απόλαυσε έναν περίπατο ακολουθώντας το μονοπάτι που περνάει μέσα από τη φύση και οδηγεί στον Νερόμυλο του Κύκκου και βεβαίως επισκέψου το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού, απέναντι από την παλιά γειτονιά του χωριού, με καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες, ανεκτίμητης αξίας εικονίσματα, ξυλόγλυπτες πόρτες και μοναδικής τεχνοτροπίας τέμπλο. Περιπλανίσου στα στενά δρομάκια το χωριού και δοκίμασε, οπωσδήποτε, σουτζούκο, που θα το βρεις σε αρκετά μαγαζάκια της κοινότητας ή επισκέψου τη φάρμα πέστροφας, δίπλα στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη, όπου επιτρέπεται το ψάρεμα. Όσο για φαγητό, επισκέψου το “Παλιό Σινεμά “ που θα βρεις και καλό οφτό και νοστιμιές στα κάρβουνα.

Tip: Ο Καλοπαναγιώτης είναι διάσημος και για τις ιαματικές πηγές που διαθέτει. Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των πηγών ήταν διάσημες στην αρχαιότητα, όταν οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί και οι Φράγκοι επισκέπτονταν το χωριό. Σήμερα, το εντυπωσιακό θέρετρο Casale Panayiotis προσφέρει υπηρεσίες spa που θα σε καταπλήξουν.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close