Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι 20+1 top συναυλίες του Οκτώβρη

Το Check In επιλέγει τις καλύτερες συναυλίες του μήνα, που αξίζει να απολαύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2018

Ο Οκτώβριος είναι ήδη εδώ και μπορεί ημερολογιακά τουλάχιστον να βρισκόμαστε στο φθινόπωρο, στην Κύπρο ωστόσο συνεχίζουμε να ζούμε το (παρατεταμένο) καλοκαίρι.

Ένα μήνα που μας επιτρέπει ακόμα να βγούμε και να απολαύσουμε συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες σε ανοιχτά θέατρο, υπαίθριους χώρους, πλατείες και όχι μόνο.

Διάβασε παρακάτω ποιους θα υποδεχθούμε στην Κύπρο τον Οκτώβριο, και βάλε υποσημείωση "να μην ξεχάσω να πάω".

 

Γιώργος Θεοφάνους, Ευρυδίκη, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Δέσποινα Ολυμπίου
20.000 θεατές σε 7 μήνες με 34 sold out παραστάσεις. Οι Κυριακές στις Notes έγιναν σημείο αναφοράς και η πιο must έξοδος για το κοινό σε Λεμεσό και όχι μόνο. Το μουσικό γεγονός της περασμένης σεζόν συνεχίζεται και φέτος. Ο σημαντικότερος και πιο επιτυχημένος συνθέτης των τελευταίων 25 χρόνων, Γιώργος Θεοφάνους, ξαναβρίσκεται επί σκηνής με τη σημαντικότερη και πιο επιτυχημένη pop-rock τραγουδίστρια της γενιάς της, την Ευρυδίκη, συνεργάζεται εκ νέου με έναν από τους πιο δημοφιλείς ερμηνευτές με σήμα κατατεθέν του τη ξεχωριστή φωνή του και τις ξεσηκωτικές live εμφανίσεις του, τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, και συναντά την αισθαντική και συνάμα δυναμική ερμηνεύτρια, Δέσποινα Ολυμπίου. Η δυνατή αυτή τετράδα, λοιπόν, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που αδιαμφισβήτητα δεν έχει ξαναγίνει στην Κύπρο.
>> Κάθε Σάββατο (23.00) & Κυριακή (20.30), Notes Music Hall, Λεμεσός. Πληρ. 25344344.

 

Πειραιώτικο Ρεμπέτικο
Δύο νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ιδιαίτερες επιλογές τραγουδιών από το ρεπερτόριο του Πειραιώτικου ρεμπέτικου. Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι αποτέλεσμα διετούς έρευνας σε μεταπτυχιακό επίπεδο και περιλαμβάνει κομμάτια που καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από το 1932 έως και το 1950.
Στην παράσταση θα ακουστούν τραγούδια καλλιτεχνών που δραστηριοποιήθηκαν στον Πειραιά όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Ανέστη Δελιάς, ο Γιώργος Μπάτης, ο Στέλιος Κηρομύτης κ.ά., τα οποία ερμηνεύονται με σεβασμό στις πρώτες ηχογραφήσεις αλλά και με στοιχεία από το προσωπικό ύφος των δύο μουσικών. Η συναυλία συνδυάζεται με προβολή φωτογραφικού υλικού εκείνης της εποχής. Βαγγέλης Πετρινιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι και Δέσποινα Ψαθά: λαϊκή κιθάρα, τραγούδι.
>> Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, παλιά Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531-2.

 

The Nano Symphony
Οι δύο πολυτάλαντοι μουσικοί, η κλαρινετίστα Catherine Thompson και ο βιολιστής στην Opera Australia Orchestra και πρώτη βιόλα για το Omega Ensemble, Neil Thompson, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αντλώντας υλικό από μερικούς εκ των σπουδαίων συνθετών της ιστορίας, ενώ αποκαλύπτουν και καινούργιο, αυθεντικό υλικό. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα των Rebecca Clarke, Erik Satie, Peggy Polias και πρωτότυπες συνθέσεις της The Nano Symphony.
>> Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00, €10. Πληρ. 70002420.

 

Μάριος Τόκας: Για πάντα εδώ!
Ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός, με σπουδαίες μελωδίες και αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, διοργανώνεται αυτόν τον Οκτώβριο στην Κύπρο. «Μάριος Τόκας: Για πάντα εδώ!»... Δέκα χρόνια μετά από το θάνατό του, 11 σπουδαίοι ερμηνευτές τιμούν τον Μάριο Τόκα με δύο ξεχωριστές συναυλίες-αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» στη Λεμεσό. Το μουσικό ταξίδι των δύο συναυλιών θα εμπλουτίσουν με τις μοναδικές φωνές τους οι Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ευρυδίκη, Βασίλης Σκουλάς, Δώρος Δημοσθένους και Βασιλική Χατζηαδάμου, με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Μάριος Τόκας». Οι γνωστοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν, με αγάπη και σεβασμό προς τον σπουδαίο και αείμνηστο μουσικοσυνθέτη, τραγούδια έρωτα, χαράς και λύπης που έμειναν αξέχαστα στο ελληνικό πεντάγραμμο και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας συντροφεύουν. «Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη», «Λαδάδικα», «Αννούλα του Χιονιά», «Εξαρτάται», «Η Εθνική μας μοναξιά», «Η δική μου η Πατρίδα» και «Πενταδάχτυλος» είναι μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια που θα μας ξυπνήσουν μνήμες νοσταλγίας και θα μας χαρίσουν αρώματα και εικόνες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού.
>> Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 - Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία
>> Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 - Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», Λεμεσός

 

Του έρωτα-Βάκια Σταύρου
O έρωτας, όπως τραγουδήθηκε από διάφορες φωνές της Μεσογείου τα τελευταία τουλάχιστον 70 χρόνια, πρωταγωνιστεί στη συναυλία της τραγουδοποιού Βάκιας Σταύρου. Η χαρά, η λύπη, ο πόθος, η προσμονή, το όνειρο και όλα όσα καθρεφτίζουν τον έρωτα, σε όλες τους τις εκφάνσεις, ισορροπούν σαν σε μαγικό χορό, δια μέσου της αισθαντικής φωνής της. Οι διαφορετικές γλώσσες, στις οποίες τραγουδά η Βάκια Σταύρου, δεν αποτελούν κανένα φραγμό στο συναισθηματικό αποτέλεσμα. Δοκιμασμένη αμέτρητες φορές μπροστά σε ξένο κοινό σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, απέδειξε πως η αληθινή μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και οι τυχόν άγνωστες λέξεις δεν μπορούν να αποτελέσουν κανένα φρένο στη φαντασία. Συνοδοιπόροι της στο ταξίδι αυτό, ο Μάριος Τακούσιης, χαρισματικός πιανίστας και ενορχηστρωτής με σημαντικές συνεργασίες ως συνθέτης μουσικής ταινιών κυρίως στο εξωτερικό, και ο Γαβριήλ Καραπατάκης, ευρηματικός μπασίστας και συνθέτης με παρουσία σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
>> Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 21.30, €10 & €5. Πληρ. 22894531 & 22894532.

 

Λάκης Παπαδόπουλος
Ο Λάκης Παπαδόπουλος θα περάσει από το Alot live στην Αγία Νάπα για μία και μόνο εμφάνιση την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Ερμηνευτής με ξεχωριστό τρόπο, πηγαίος, αυθόρμητος, με το δικό του γνωστό χιούμορ, έχει να καταθέσει πάμπολλες συνεργασίες στο ενεργητικό του, που αντέχουν στο χρόνο και αγαπάει ο κόσμος. Σερενάτα, τσάι γιασεμιού, κουρσάρος, εσύ εκεί, και θα χαθώ, το παλιό μου παλτό, έλα γοριλάκι, τσίχλα χωρίς ζάχαρη, για να σ' εκδικηθώ, μενεξεδιά, έγινα για σένα Τούρκος και τόσα άλλα... Αρλέτα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μητροπάνος, Ελένη Δήμου, Μανόλης Μητσιάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ονειράμα, Stavento κ.ά. Αιώνιος έφηβος και ακούραστος εργάτης της μουσικής θα μας καθηλώσει σε ένα πέρασμα τόσων χρόνων μουσικής στο stage του Alot live στην Αγία Νάπα.
Μαζί του: Στέλιος Μακρυπλίδης : κιθάρα, φωνή, Αντρέας Αντρέου: τύμπανα.
>> Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, Alot live, Αγία Νάπα, 22.30. Κρατήσεις: 99637831.

 

Cine Acordes
Μια πρωτότυπη προσέγγιση μουσικών μοτίβων από τον παγκόσμιο κινηματογράφο διασκευασμένων για ένα σχήμα που είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, το κιθαριστικό σύνολο Acordes (από το ισπανικό acorde=συγχορδία). Τους Acordes διευθύνει η Ζωούλα Παïσάνου, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2018.
>> Παρ 5 Οκτ, Υπαίθριο Αμφιθέατρο Μόλου, Λεμεσός, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 70002212.
>> Σ 6 Οκτ, Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, Αγία Νάπα, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 70002212.

 

Χρήστος Θηβαίος
Ο ίδιος γράφει ένα κείμενο, μέσω του οποίου προλογίζει την επικείμενη παράσταση με τίτλο 'Πάμε μία βόλτα στα Εξάρχεια'. 'Το 1980, μετά το Λύκειο, μετακομίσαμε με τους γονείς μου από το Μεταξουργείο στα Εξάρχεια. Βόλτες ατελείωτες με τους Συνήθεις Υπόπτους. Γνώρισα την αγωνία του Νικόλα με τα κλουβιά, τα όνειρα του Παύλου απ' την Κυψέλη, τη Σοφία της Αρλέτας, τα ποιήματα που σκάβουν στο μαγαζί με τα ρούχα της Κατερίνας... Άσιμος, Σιδηρόπουλος, Αρλέτα, Γώγου... "Ρε μπαγάσα, εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα. Είμαστε έμποροι ονείρων... Γι' αυτό άντε και καλή τύχη μάγκες". Ζω ακόμα στα Εξάρχεια με την οικογένειά μου. Τα παιδιά μας είναι ελεύθερα και ονειρεύονται ανάμεσα στα δακρυγόνα και στ' αστέρια, όμως η ποίηση είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την αλήθεια. Στο β' μέρος θα ακουστούν όσα τραγούδια μου έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. -Χρήστος Θηβαίος'.
>> Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, DownTown Live, Λευκωσία, 21:00. Πληρ. 99810011.
>> Σάββατο 6 Οκτωβρίου, Ravens Music Hall, Λεμεσός, 22.00, €20. Πληρ. 99614100.

 

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο
Ένα μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, τον πατέρα της σύγχρονης στιχουργικής την οποία ανέδειξε σε ποιητική τέχνη. Ο Γκάτσος δικαίως απέκτησε το προνόμιο να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής του, όπως ο Χατζιδάκις, ο Ξαρχάκος, ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης κ.ά., τραγούδια των οποίων θα ακουστούν στη συναυλία. Ως γέφυρες ανάμεσά τους θα λειτουργήσουν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ποιήματά του από τη συλλογή 'Αμοργός'. Ερμηνεύουν οι Πάνος Μπούσαλης και Χριστίνα Πιερή και παίζουν οι Κωνσταντίνος Ζορπάς (πιάνο), Πάνος Μπούσαλης (κιθάρα), Γιώργος Σπύρου (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο).
>> Κυριακή 7 Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5. Πληρ. 22894531 & 22894532.

 

Dinner for Life με τη Μελίνα Ασλανίδου
Φιλανθρωπικό δείπνο για την ενίσχυση του Καραϊσκακείου Ιδρύματος και του Συλλόγου Ελπίδα. Ευγενική συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Μελίνα Ασλανίδου.
>> Τρίτη 9 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Hilton Cyprus, Λευκωσία, 20.30, €75. Πληρ. 22210858 & 95119565.

 

Στέφανος Κορκολής
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας, Στέφανος Κορκολής, σε μια μουσική παράσταση με γνωστά, δικά του τραγούδια ('Δεν είσαι εδώ', 'Θες', 'Σβήσε το φεγγάρι', 'Ο Άγγελός μου', 'Στους πέντε ανέμους', 'Σκόνη και θρύψαλα', 'Σ' έχω ερωτευθεί', 'Κάποιες φορές' κ.ά.), ορχηστρικές συνθέσεις, αλλά και διασκευές κλασικών τραγουδιών (ελληνικών και ξένων) που ο ίδιος αγαπά. Ερμηνεύει η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Κωστής Πυρένης (κιθάρες, τραγούδι) και Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο, κρουστά).
>> Τρίτη 9 Οκτωβρίου, Μουσική Σκηνή RED, Λευκωσία, 21:00, €20. Πληρ. 99059257 & 96245929.
>> Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €18 & €15. Πληρ. 77777745.

 

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά
Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Σαν τις νύχτες τις καλοκαιρινές στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της. Από το 'Αστέρι κι η ευχή', τις 'Μικρές ιστορίες', την 'Πολίτικη κουζίνα', το 'Babam ve oglum', το 'Βirlesen gonuller' που μας ταξιδεύει στο μακρινό Καζακστάν, στη Ρωσία και στην Κωσταντινούπολη, τον 'Συρανό ντε Μπερζεράκ', τον 'Νοτιά' και φυσικά το πρόσφατο '1968' του Τάσου Μπουλμέτη. Μαζί με τις μελωδίες της Ρεμπούτσικα και τη μοναδική ερμηνεία της Πασπαλά, τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί-σολίστες (πιάνο, κανονάκι, ακορντεόν και κρουστά) φέρνουν το μοναδικό τους στυλ στη συναυλία.
>> Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30, €22 & €17. Πληρ. 25377277.
>> Κυριακή 14 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30.

 

Ρεμπέτικα της κρίσης
Τέλη 19ου αρχές 20ού αιώνα, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και μετά από το τεράστιο προσφυγικό κύμα του 1922, η ελληνική πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της χώρας αποτελούν πόλο έλξης διάφορων πληθυσμιακών στρωμάτων που αναζητούν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή. Τα τραγούδια 'της κρίσης' μάς μιλάνε ακριβώς για τις κρίσιμες συνθήκες ζωής, για τη φτώχεια, την καταστολή, το μεταίχμιο ανάμεσα στη νομιμότητα και στην παρανομία, για τις συνέπειες της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής κρίσης στον άνθρωπο ως ατομικό και κοινωνικό ον, για την κρίση στον έρωτα και στις σχέσεις των ανθρώπων. Το σχήμα Χρήσιμοι Κρίσιμοι επικεντρώνεται στη διερεύνηση της μουσικής παράδοσης και του κοινωνικού και πολιτισμικού της υπόβαθρου. Το σχήμα αποτελούν οι Gaia Zaccagni (κρουστά, τραγούδι), Παντελής Ιωνάς (κιθάρα, ούτι, μπάντζο) και Νίκος Νικολαΐδης (μπουζούκι, μπαγλαμάς), ενώ έκτακτη φιλική συμμετοχή θα έχουν οι Σόλων Λέκκας (τραγούδι, χορός) και Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί).
>> Σάββατο 13 Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5. Πληρ. 22894531-2.

 

Blues Wire
Οι θρυλικοί Blues Wire παρουσιάζουν τον καινούριο τους δίσκο "NOS" στο Downtown Live στη Λευκωσία την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Μετά από μια περίοδο πέντε και πλέον χρόνων, η θρυλική μπάντα από την Θεσσαλονίκη επιστρέφει στην Κύπρο για να παρουσιάσει τον καινούριο της δίσκο για μια νύχτα μόνο. Έχοντας πίσω τους μια δισκογραφία που ξεπερνά τα δέκα άλμπουμ, το "NOS" είναι ο πρώτος δίσκος με original μουσική του συγκροτήματος τα τελευταία 9 χρόνια. Οι BLUES WIRE διανύουν το 35ο έτος αδιάκοπης παρουσίας από την αρχή της σύστασής τους το 1983. Το βιογραφικό τους είναι δυσθεώρητο με χιλιάδες συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας blues σκηνής όπως οι Louisiana Red, Katie Webster, John Hammond, Larry Garner, Big Time Sarah, όπως και εμφανίσεις σε συναυλίες των Buddy Guy, Albert King, James Cotton, Otis Rush, Yardbirds, Fabulous Thunderbirds. Έχουν στο ενεργητικό τους 15 δίσκους και ένα διπλό live DVD. Μετρούν πρωτιές όπως τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο στην Ελλάδα και την μακροβιότερη ελληνική μπάντα και θεωρούνται ευρέως ο θεμέλιος λίθος της ελληνικής blues σκηνής. Οι ηλεκτρισμένες εμφανίσεις τους παραμένουν αξέχαστες στο κοινό τους και προσηλιτίζουν τους αμύητους στην μαγεία των Blues. Διά στόματος της καταπληκτικής Katie Webster (1936-1999): "BLUES WIRE are the best Blues band in Europe and deserve to be heard by a wider audience." Μην χάσετε τη μοναδική αυτή βραδιά.
>> Κυριακή 14 Οκτωβρίου, Downtown Live, Λευκωσία, πόρτες 20:00 / έναρξη 21:00, €15 προπώληση / €17 στην πόρτα. Κρατήσεις 99810011/ Πληροφορίες 99498642.

 

Ψαραντώνης
Η παράσταση θα έχει τίτλο 'Ήθελα και να κάτεχα την ε-μορφή του κόσμου' και αποτελεί μια επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής του πορείας, με γνωστές και λιγότερο γνωστές επιτυχίες του, αλλά και με πολλά νέα κομμάτια. Μαζί του κι αυτήν τη φορά, τα παιδιά του, Νίκη (κρουστά, φωνή) και Λάμπης Ξυλούρης (ούτι), καθώς και ο δεξιοτέχνης στο λαούτο, Γιάννης Παξιμαδάκης (λαούτο). Mια συναυλία στην οποία θα προβληθούν εκείνα τα τραγούδια του Ψαραντώνη, που αναδεικνύουν το βασικότερο στοιχείο της ποιητικής του τέχνης: το μεγαλείο της φύσης ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
>> Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5. Πληρ. 22894531 & 22894532.

 

Δύο βιολιά και ένα πιάνο
Η Tatiana Stupak στο πιάνο, η Marianna Doncheva και ο Pavel Rotaru στο βιολί, σας προσκαλούν στο ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 8μμ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Bach, Chopin, Frolov και Piazzolla.
>> Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Είσοδος: 12 ευρώ/ 10 ευρώ (μαθητές). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

Παπαδόπουλος - Γιοκαρίνης - Μηλιώκας - Ζιώγαλας
Αν ο Γκρισίνο συναντούσε τον Μόγλη και στην συνέχεια ερχόταν στην παρέα ο Χουζούρης με τον Σπορτ Μπίλλυ τι θα γινόταν; Πανικός είναι η σωστή λέξη! Αυτά και άλλα πολλά γίνονται στις συναυλίες του Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Ζιώγαλα και Γιάννη Μηλιώκα. Η θρυλική ανδροπαρέα των 4 ταξιδεύει παντού με την πιο κωμικοτραγική ταινία κινουμένων σχεδίων να εναλλάσσει το γέλιο με το τραγούδι, το χειροκρότημα με το χορό ...εεε και κανένα ωχχχχχχ κάποιες φορές μίας και έχουμε και κάποια ηλικία... μικρή βέβαια! Όμως ως γνωστόν οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων πάντα νικούν και είναι εκεί για να "αθωώνουν" τα νιάτα και να πορεύονται στον χρόνο με πατήματα έφηβων. Τα υπόλοιπα επί σκηνής μιας και τα τραγούδια τους είναι γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας. Μαζί τους φυσικά είναι ο Τιραμόλα στα πλήκτρα (Δ. Χατζηδημητρίου) ο Πόλτο στην ηλεκτρική κιθάρα (Γ. Γιαρέλης), ο Ποπάϋ στο μπάσο (Τ. Ιωαννίδης) που συμμαχεί για πρώτη φορά με τον Βρούτο στα ντραμς (Α. Αλεξίου).
>> Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, Έντεχνη Ροκ Σκηνή Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30. Κρατήσεις 25373763.
>> Σάββατο 20 Οκτωβρίου, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Κρατήσεις
99156683.


Ελένη Δήμου
Το Σάββατο 20 του μήνα το Vinylio wine etc υποδέχεται με μεγάλη χαρά για ακόμα μια φορά μια από τις πιο ζεστές γυναικείες φωνές του Ελληνικού πενταγράμμου την Ελένη Δήμου. Σε "εφ όλης της ύλης" τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε και μας ταξιδεύουν ακόμα!
>> Σάββατο 20 Οκτωβρίου, Vinylio wine etc, Λεμεσός. Πληροφορίες 99300430.

 

Μαριώ
Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».
Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια. Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που διηγείται, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο…
Έτσι, έχοντας παρέα της τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Δημήτρη Λίβανο και τον μαέστρο και πιανίστα Παναγιώτη Παπαγεωργίου, εμφανίζονται στη Μουσική Σκηνή Κύκλος στη Λεμεσό, στις 21 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσουν τραγούδια - διαμάντια, ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, σε ένα γλέντι από καρδιάς. Γιατί, όπως λέει, «θέλουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο, σαν να τους έχουμε καλεσμένους στο σπίτι».
>> Κυριακή 21 Οκτωβρίου, Μουσική Σκηνή Κύκλος, Λεμεσός, 21.30. Είσοδος 15 ευρώ. Τηλ Κρατήσεων: 25107230.

 

Κώστας Χατζής
Ο κορυφαίος τραγουδοποιός έρχεται προς όφελος του ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Μικρή Σαλαμίνα, για να μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και με την εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου 'Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει', μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που άφησαν εποχή.
>> Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 25747750.

 

Ρένα Μόρφη
Έχοντας στις αποσκευές της τη μεγάλη της επιτυχία 'Όταν σου χορεύω', που έχει ξεπεράσει τα 7.000.000 views, αλλά και το 'Αμάντο μίο', που μόλις κυκλοφόρησε, έρχεται στην Κύπρο για άλλο ένα δυναμικό live. Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον δίσκο της, θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές που θα συζητηθούν. Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτυπήσαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση. Μαζί της, πέρα από τους μουσικούς της, θα έχει και δύο κορυφαίους περκασιονίστες, τον Κουβανό Carlos Menéndez και τον Άγγελο Πολυχρόνου, οι οποίοι ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και τσιφτετέλι, κάνοντας τη Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος.
>> Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, Μουσική Σκηνή Red, παλιά Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 99059257, 96245929.
>> Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Οκτωβρίου, Vinylio Wine etc, Λεμεσός, 21.30. Πληρ. 99300430.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close