Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018
Μία κυπριακή ομάδα έχει πρόσφατα προσκληθεί να συμμετάσχει στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών της Shanghai με τη θεατρική παράσταση «Κάτι σαν βασιλέας».
Το εν λόγω φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών στην Κίνα και το μοναδικό το οποίο διοργανώνεται από την κινεζική κυβέρνηση. Μάλιστα στο συγκεκριμένο φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν μεγάλες, διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, όπως ο Bob Wilson.
Η ομάδα μας είναι η πρώτη ομάδα από την Κύπρο που έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η αναχώρηση της αποστολής μας για την Κίνα θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί θα δώσει τρεις παραστάσεις για το κινεζικό κοινό, μία εκ των οποίων θα λάβει χώρα στο κτήριο του Εθνικού Θεάτρου.
Με τη συμμετοχή αυτή εγκαινιάζεται και μια συνεργασία με την εταιρία παραγωγών Utopia Media, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγών στη Shanghai.
Η παράσταση «Κάτι σαν βασιλέας» είναι μια πρωτοβουλία και παραγωγή των Μάριου Κακουλλή, Έλενας Τερέπεη και Σταύρου Σταύρου. Το κείμενο υπογράφει η Στέλλα Βοσκαρίδου και τη σκηνοθεσία ο Μάριος Κακουλλή. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε παραμύθια, μύθους, γεύσεις, παραδόσεις και τραγούδια της Κύπρου, δοσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο. Πρόκειται για μια παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου η παράδοση μπλέκεται με έναν πρωτότυπο τρόπο με το σήμερα. Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε παραδοσιακές μελωδίες της Κύπρου, σε διασκευές και ενορχηστρώσεις του Ερμή Μιχαήλ και στίχους του Σταύρου Σταύρου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η Έλενα Τερέπεη.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ιωάννου, Ιωάννα Κορδάτου, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Θεόδωρος Σουρμελής, Ανδρέας Δανιήλ και Ραφαέλλα Καβάζη.
Σχετικά
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival