Εκδρομές να πας , Guide

Φύγαμε για χωριό: Διαμονή και φαγητό σε Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτη και στη γύρω περιοχή

Τα Σαββατοκύριακα μάς δίνουν πάντα μια υπέροχη αφορμή για εκδρομή στην ορεινή Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, κάνουμε μία πρώτη στάση στα φεστιβάλ που διοργανώνονται στα χωριά Γαλάτα, Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτης, και Λινού-Φλάσου ακολουθώντας τη διαδρομή Κακοπετριά, Γαλάτα, Ευρύχου, Λινού-Φλάσου και Καλοπαναγιώτης, με κατάληξη τον Πεδουλά.

Τα Φεστιβάλ του μήνα
> Στο περσινό Φεστιβάλ του Γλυκού του Κουταλιού, τα γλυκά του κουταλιού βγήκαν 'Από την Αρμαρόλλα της γιαγιάς στα δρομάκια της Κακοπετριάς', κερνώντας μας 49 διαφορετικά γλυκά, φτιαγμένα όλα με αγάπη και άριστη τεχνογνωσία! Φέτος, στη δεύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, αναμένουμε να δοκιμάσουμε ακόμα περισσότερα.
> Το 2ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου, θα σου δώσει και φέτος την καλύτερη αφορμή για να εκδράμεις στον Καλοπαναγιώτη. Εκεί οι μελισσοκόμοι θα σε μυήσουν στον κόσμο της μέλισσας, στα προϊόντα κυψέλης και τη μελισσοκομία, ενώ θα σου πουν και για τις ευεργετικές ιδιότητες του κυπριακού μελιού. Ακόμα θα δοκιμάσεις μέλι από κάθε γωνιά της Κύπρου και θα προμηθευτείς τα καλύτερα απευθείας από τους παραγωγούς.
> Παραδοσιακό φεστιβάλ ετοιμάζουν φέτος και στη Φλάσου, το μικρό χωριό της περιοχής της Σολιάς, της επαρχίας Λευκωσίας, το οποίο μάλιστα θα σε ταξιδέψει Πίσω στα παλιά. Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Λινού-Φλάσου, θα σου συστήσει παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αγγειοπλάστης και κατασκευαστής πιθκιαβλιού, θα σου δείξει τον τρόπο που γίνεται η απόσταξη ζιβανίας και η παρασκευή παλουζέ και άλλων εδεσμάτων, όπως οι πίτες με μέλι, το χαλλούμι και η αναρή, το ψωμί και οι ελιωτές. Ακόμα το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Πού να φας



Το Παλιό Σινεμά
Αυτό το εστιατόριο θα σου προσφέρει τα πιο γευστικά πιάτα! Από κρύα πιάτα μέχρι μαγειρευτά και είδη σχάρας όλα ένα κι ένα! Παράγγειλε τον μεζέ (Παρ-Σ €16.50 & Κ €18) και απόλαυσε την κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της.
(99130275) Καλοπαναγιώτης.

Κρητική Κουζίνα στον Παλιολινό
Απόλαυσε μία μοναδική εμπειρία με πλούσιο, κρητικό φαγητό. Δοκίμασε κρητικό μεζέ, αντικριστό (αρνί ή χοιρινό που ψήνεται στη φωτιά για περίπου τρεις ώρες), παραδοσιακό ντάκο, σαγανάκι, μοσχαράκι με... κρητική συνταγή, φυσικά μουσακά και πολλά άλλα ελληνικά εδέσματα.
(97710055 & 99844404) Γαλάτα.

Ταβέρνα στου Ζοππή
Τοποθετημένη σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Κακοπετρίας, η ταβέρνα στου Ζοππή σε καλωσορίζει με τη ζεστασιά της. Απόλαυσε αυθεντική παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και άριστη φιλοξενία.
(22924068) Κακοπετριά.

Πού να μείνεις



The Mill Hotel
Στο ζεστό περιβάλλον των Μύλων θα απολαύσεις γνήσια κυπριακή φιλοξενία, σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Το ξενοδοχείο, που άνοιξε τις πόρτες του τον Νοέμβριο του 1999, διαθέτει 13 δωμάτια, δύο senior σουίτες, οκτώ junior σουίτες και τρία απλά δωμάτια, με τις τιμές για διαμονή να αρχίζουν από oe90 το βράδυ με πρόγευμα. Από την άλλη, επίσκεψη αξίζει και το βραβευμένο εστιατόριο Μύλος, το οποίο προσφέρει ένα πλούσιο μενού, με πολλές επιλογές ακόμα και για vegan. Δοκίμασε τη σπεσιαλιτέ τους που είναι η πέστροφα με τη γευστική σάλτσα. Προσφέροντας μια φιλική ατμόσφαιρα και φανταστική θέα, το εστιατόριο Μύλος είναι ιδανικό για ένα χαλαρωτικό γεύμα στο βουνό.
(22922536) Κακοπετριά.

Το σπίτι του Ξενή
Στο κέντρο του χωριού Γαλάτα, το πέτρινο κτίριο που στεγάζει Το Σπίτι του Ξενή διαθέτει τρία πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα, με κουζίνα (φούρνο, καφετιέρα, ψυγείο και τοστιέρα, τηλεόραση και δωρεάν προϊόντα περιποίησης) και ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στα γύρω βουνά. Τα διαμερίσματα του Ξενή είναι παραδοσιακά επιπλωμένα με σιδερένια κρεβάτια και οροφές με ξύλινα δοκάρια, ώστε να προσφέρουν μία γνήσια, παραδοσιακή εμπειρία. Κάποια, μάλιστα, διαθέτουν τζάκι και τζακούζι. Οι τιμές για διαμονή αρχίζουν από €50 το βράδυ.
(22922391 & 99419251) Γαλάτα.

Ενύπνιον
Στην καρδιά της παλιάς Κακοπετριάς, ανάμεσα στους ποταμούς Καρκώτη και Γαρίλλη, δεσπόζει ένα συγκρότημα αγροτουριστικών διαμερισμάτων, το Ενύπνιον. Αποτελείται από τέσσερα πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα, σε τρία ξεχωριστά κτίρια, τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις και είναι ιδανικά για σένα που θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας εξορμώντας στη φύση. Οι τιμές για διαμονή κυμαίνονται από €60-€120 το βράδυ.
(22924500 & 96899699) Κακοπετριά.

Πανδοχείο Λινός
Ένα συγκρότημα από παλιά σπίτια που έχουν αναπαλαιωθεί δημιουργώντας ένα όμορφο και οικείο περιβάλλον για να ζήσεις μία γνήσια και παραδοσιακή εμπειρία. Οι τιμές για διαμονή
αρχίζουν από €50 το άτομο.
(22923161) Κακοπετριά.



Αριστοτέλειο
Το ξενοδοχείο με τις σύγχρονες ανέσεις που διατηρεί την όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με ζεστούς χώρους και δωμάτια πολυτελείας.
(22953334) Πεδουλά.

 



Καλοπαναγιώτης: ένα χωριό, πολλές επιλογές
Ο Καλοπαναγιώτης προσφέρει πολλές επιλογές για άνετη διαμονή, ανάμεσά τους το δημοφιλές Casale Panayiotis (22952444), που συνδυάζει την άνεση με την πολυτέλεια. Τσέκαρε τα έξι διαμερίσματα (τέσσερις σουίτες ενός υπνοδωματίου και δύο studio, με τιμές από €55 τα βράδυ) του καταλύματος Άγιος Ανδρόνικος (99646151), δίπλα ακριβώς στην ομώνυμη εκκλησία, όπως επίσης και τα πολύ όμορφα επιπλωμένα και καλά εξοπλισμένα Atratsa Mountain Apartments-Suites (99464664 & 22318543). Αξίζει ακόμα να ρίξεις μια ματιά και στο Maison Elena (70006062) με τη σύγχρονη διακόσμηση και την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Απόλαυσε παράδοση και ανέσεις στο κουκλίστικο Παλατάκι της Βασιλικής (70000099) όπως και στο Hani Chrysomilou (99530540), που προσφέρει ζεστή φιλοξενία με παράδοση ενός αιώνα.

Χορηγός: Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού
www.agrotourism.com.cy


Sponsored content

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close