Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2018
Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά να οδεύει προς το τέλος του, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας «συνοδεύουν» και τον Σεπτέμβριο, με τις πρώτες μέρες του μήνα να μας υποδέχονται με καύσωνα, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους σαράντα βαθμούς.
Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα υποχωρήσουν νωρίς, καθώς, σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας για τον μήνα Σεπτέμβριο, η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά, χωρίς όμως να αναμένονται αξιόλογα ποσοστά βροχόπτωσης.
Συγκεκριμένα, με βάση την εποχική πρόγνωση, ο Σεπτέμβριος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κανονικός στα παράλια, αλλά στο εσωτερικό λίγο ψυχρότερος του κανονικού (κατά 1 με 2°C). Το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί κυρίως στα νότια και ανατολικά κάτω του 50% του κανονικού, ενώ στα βόρεια και δυτικά θα φθάνει μέχρι και τα κανονικά επίπεδα.
Ελπιδοφόρα όμως είναι τα «μηνύματα» που φέρνει ο Οκτώβριος, μήνας κατά τον οποίο αναμένεται δραστική μείωση των μέσων κλιματικών θερμοκρασιών, αλλά και αύξηση των αθροιστικών υψών βροχής.
«Η ουσιαστική αύξηση των αθροιστικών υψών βροχής, οφείλεται στην ουσιαστική αύξηση της συχνότητας έλευσης βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει συγκεκριμένα η πρόγνωση.
Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών...
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Σχετικά
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα
Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό σημείο του Πρωταρά
Ένα νέο floor mural στην καρδιά του Πρωταρά, θα αποτελέσει το νέο καλλιτεχνικό σημείο αναφοράς και φωτογραφικό τοπόσημο
Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης αποκαλύφθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις ελληνικές
Στη φετινή κατάταξη βρέθηκαν συνολικά 11 ευρωπαϊκές παραλίες, από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, αλλά και η Ιρλανδία
Πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά - Ανοικτό το ενδεχόμενο καταιγίδων
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Καλοκαίρι στον προορισμό που τα έχει όλα: Πολυτελή διαμονή, κορυφαίες εγκαταστάσεις και ολοκληρωμένες εμπειρίες
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο με πλήρη λειτουργία και ολοκληρωμένη εμπειρία lifestyle
Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Με το Μουντιάλ προ των πυλών, η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα
Ήρθε κι Έδεσε: Δεν λέμε αντίο, κάνουμε πάσα στο μουντιάλ και λέμε «στο επανιδείν το Φθινόπωρο»!
Το αγαπημένο, ανατρεπτικό δίδυμο, ολοκληρώνει αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου τη φετινή σεζόν