Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2018
Ένα από τα μακροβιότερα και πιο συνεπή φεστιβάλ στο νησί, το Paradise Jazz Festival, επιστρέφει και φέτος στην 19η έκδοσή του, σε ένα παραδεισένιο location, το Paradise Place στον Πωμό.
Και φέτος, για ένα διήμερο, τζαζίστες από Κύπρο και εξωτερικό ενώνουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα δυνατό line up.
Το φετινό πρόγραμμα θα ανοίξουν την Παρασκευή 17 Αυγούστου στις 21.30. Οι Trio Misteriozo αποτελούνται από τρεις καλλιτέχνες που είναι από τα πιο δραστήρια και αναγνωρισμένα μέλη του Cyprus Jazz Musicians και φυσικά και της όλης της νεώτερης ιστορίας του Paradise Jazz Festival. Τον Γιώργο Κούλα -ντραμς, Ερμή Μιχαήλ -κιθάρα και Αντρέα Ροδοσθενους -μπάσο. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής μπλουζ, τζαζ και φανγκ. Παίζουν ένα κράμα από αυθεντικές συνθέσεις και αυθεντικές διαμορφώσεις γνωστών τραγουδιών της εποχής μας, ερμηνεύοντας τα μέσω αυτοσχεδιασμού με έμφαση σε δυναμικές θεματικές μελωδίες και συνάμα μένουν πιστοί στην ιδιαιτερότητα του κάθε κομματιού. Φέτος μαζί τους θα είναι και ο ταλαντούχος Έλληνας τρομπετίστας Αντρέας Πολυζογοπουλος ο οποίος έχει συνεργαστεί με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ζωντανές η στούντιο εμφανίσεις. Ο μεσογειακός ήχος της τρομπέτας του ταιριάζει απόλυτα με την ταξιδιαρικη ατμόσφαιρα της μπάντας.
Το επόμενο γκρουπ της Παρασκευής, στις 23.00, διασχίζει τον ωκεανό και κυλά σε Νοτιοαμερικανικούς ρυθμούς. Οι "Macumba" που είναι μια συνεργασία του Χιλιανού μπατίστα Rodrigo Caceres με τους Ηλία Ιωάννου -τρομπέτα, Γιώργο Μορφίτη -πιάνο, και Ρόδο Παναγιωτου -ντραμς και κρουστά θα ανεβάσουν τις δονήσεις σε Αφρό - Κουβανέζικους και Βραζιλιάνικους ρυθμούς. Είναι η ώρα της γιορτής!
Και φυσικά όπως πάντα η Παρασκευή θα τελειώσει με ένα ακόμα καθιερωμένο Τζαμ Σεσσιον.
Το Σάββατο 18 Αύγουστου η νύχτα ξεκινά στις 21.30 με ένα κουαρτέτο που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς του Φεστιβάλ. Ο Pavel Skornyakov -σαξόφωνο και Leonid Nesterov -πιάνο που συχνά εμφανίζονται και σαν ντούο, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά με δύο νεαρούς, αλλά ταλαντούχους εκπροσώπους των Cyprus Jazz Musicians, τον Όμηρο Μηλτιαδους -ντραμς και Κυριάκο Κεστα -ακουστικό μπάσο. Θα μας παρουσιάσουν ένα μίγμα κλασσικής και μοντέρνας τζαζ μουσικής. Ο Pavel Skornyakov είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς τζαζ σκηνής. Ως ταλαντούχος συνθέτης και μουσικός, είναι δεξιοτέχνης στο άλτο, σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο και φλάουτο. Μέσω της αφοσίωσης του για την τέχνη του, ο Πάβελ συνδέεται άμεσα με το κοινό, ανεξαρτήτως μεγέθους και προτιμήσεων, και υπόσχεται μια παράσταση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.
Ο pιανίστας Leonid Nesterov, ζει στη Λεμεσό από το 2010 και μοιράζεται το πάθος του για την τζαζ παίζοντας με ταλαντούχους μουσικούς στην Κύπρο αλλά και στις Βαλτικές Χώρες, Γερμάνια, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και Ισραήλ.
Το αποκορύφωμα της φωτεινής διοργάνωσης είναι ο Gilad Atzmon, ο οποίος σαν ηγετική μορφή των σχημάτων του και σαν δεινός σολίστας καθηλώνει τους ακροατές του με το δυναμικότατο προσωπικό στυλ που συνδυάζει την δεξιοτεχνία του bebop με τις μουσικές ρίζες της Μέσης Ανατολής με ένα σοφιστικέ και κάποτε ειρωνικό τρόπο. Μαζί στην σκηνή θα είναι ο έξοχος Ειρηναίος Κουλλουράς στο ακουστικό μπάσο, ο Αντρέας Παντελή στο ηλεκτρικό πιάνο , ο Στέλιος Ξυδιάς στα ντραμς και ο Gilad είναι στο σαξόφωνο και κλαρίνο. Λόγω της κυκλοφορίας του νέου CD του Gilad - "Tribute to John Coltrane", ένα μεγάλο τμήμα των κομματιών που θα μας παρουσιάσουν στο Paradise Place θα είναι αφιερωμένα στο μεγάλο συνθέτη, άλλα θα είναι πλούσια με μουσικά στοιχειά από την γεωγραφική μας γειτονιά και άλλα αμφισβητούν τα σύνορα της συμβατικής τζαζ μουσικής. Μια σπουδαία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε .
Το επίσημο πρόγραμμα για φέτος θα κλείσει ένας νέος καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην διοργάνωση μας. Ο Οδυσσέας Του μάζου -κιθάρα θα μας παρουσιάσει τρεις δικές του συνθέσεις και με αυτόν τον τρόπο θα κάνει την αρχή για άλλο ένα Τζαμ Σεσσιον οργανωμένο από τους Cyprus Jazz Musicians που όπως κάθε καλοκαίρι θα έχουμε παρέα για να γιορτάσουμε μαζί την αγαπημένη μας μουσική συνάντηση. Και ώρα για Party!
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει και περίπτερο με φαγητό που έχει αναλάβει η εταιρεία "The Munchables" που εκτός από το μαριναρισμένο χοιρινό και κοτόπουλο θα περιλαμβάνει και επιλογή για χορτοφάγους. Κόστος €6!
Πέρα από το φαγητό, οι διοργανωτές, εξασφάλισαν για όλους ακόμα κα διαμονή, προτείνοντας σας την ελεύθερη κατασκήνωση. Θα λειτουργούν ντους και το μπαρ θα είναι ανοικτό όλη την ημέρα και θα σερβίρει καφέ, χυμούς και ποτά.
Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Αυγούστου, Paradise Place, Πωμός, επ. Πάφου. 21.00. Είσοδος €12 (για κάθε βράδυ) & δωρεάν για παιδιά κάτω των 14 ετών.
-
Paradise Place
17 Αυγούστου - 18 Αυγούστου 2018
Σχετικά
Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έρχεται για τη νέα σεζόν στο ZAZZA Music Theater στη Λευκωσία
Κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου
Goldsingers & Nammos Resident DJ ανοίγουν τη νέα σεζόν στο The Landmark Nicosia
Στις 11 Οκτωβρίου, οι δημοφιλείς Goldsingers συναντούν τον Nammos Resident DJ στο Sumosan και το Vetrina, στο Sunken Garden του The Landmark Nicosia, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας σεζόν γεμάτης μουσική, γαστρονομία και ξεχωριστές live performances
Δύο πολύ ξεχωριστές συναυλίες με 200 κιθάρες και τον Γιώργο Περρή, στην Κύπρο
Παγκόσμιες Αντηχήσεις “Μουσικές Του Κόσμου”
Ο APON έρχεται Κύπρο για μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία
O super επιτυχημένος και viral τραγουδοποιός που «σαρώνει» με κάθε του κυκλοφορία, μεταφέρει τη μαγεία του στο νησί μας
Αλλάζει ημερομηνία η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στη Λεμεσό
Η εμφάνιση της Ρίας Ελληνίδου στο Theama Venue στη Λεμεσό αλλάζει ημερομηνία
Πέντε Κύπριοι συνθέτες παρουσιάζουν νέα έργα σε ένα πολυμεσικό κοντσέρτο
“Flows of Time / Ροές Χρόνου” με πιάνο, ηλεκτρονικά και εικόνα
Της μάνας μας ηχώ: Λόγος, μουσική και κίνηση στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας
Λόγος, μουσική και κίνηση συναντιούνται εδώ, για να αφηγηθούν ιστορίες που ξεκινούν από τη μορφή της Μάνας–Παναγίας
Η σειρά Candlelight® κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο με συναυλίες στη Λευκωσία
Το ιστορικό Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί ζωντανές μουσικές εμπειρίες υπό το φως χιλιάδων κεριών, μετά την επιτυχία του Candlelight σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Από τον Saint-Saëns στην Κάρμεν!
Η βραδιά ξεκινά με το έργο Ο Δρόμος του Αρχάγγελου του Νέστωρ Ταίηλορ, μια υποβλητική ελεγεία για έγχορδα
Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ραχμάνινοφ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για δύο πιάνα και μουσική δωματίου