Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2018
Προειδοποίηση εξαιρετικά ψηλής θερμοκρασίας δόθηκε από την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 11.00 της Δευτέρας 23 Ιουλίου μέχρι και τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Πιο αναλυτικά η πρόβλεψη αναφέρει τα εξής:
Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά, από το µεσηµέρι και µετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα νότια και τοπικά στα δυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ από το µεσηµέρι και µετά στα νότια και τοπικά στα δυτικά παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη ενώ στα νότια και ανατολικά παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.
Την Τετάρτη και την Πέµπτη θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, ενώ την Πέµπτη πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές.
Η θερµοκρασία την Τρίτη θα δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Τετάρτη και την Πέµπτη θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Σχετικά
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η αλλαγή είναι #ΣτοΧέριΣου!
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2026 η προθεσμία για εγγραφές στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού
Τηλεόραση: Αλλάζει το σήμα από το Σάββατο – Κάντε τώρα αυτή τη ρύθμιση
Η διαδικασία δεν θα γίνει με ταυτόχρονο «switch off» σε ολόκληρη την Κύπρο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Οι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2027 -Ηλιόλουστες παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
Αναρωτιέστε πού να πάτε διακοπές την χρονιά που έρχεται;Οι νέεοι συναρπαστικοί προορισμοί έχουν αποκαλυφθεί και περιλαμβάνουν παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
«The Empress»: Η Σίσσυ ανάμεσα στον έρωτα και το στέμμα – Το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν
Η σειρά του Netflix επιστρέφει στις 12 Νοεμβρίου. Ο γάμος της Ελισάβετ και του Φραγκίσκου Ιωσήφ που κλονίζεται, αλλά και ο γοητευτικός κόμης Αντράσι.
«Dragons’ Den»: Επτά επενδυτές αναζητούν το επόμενο μεγάλο deal στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 22:10, με τον Σάκη Τανιμανίδη και επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση για τις ιδέες τους.
Το Minthis φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού
Μια σημαντική διήμερη επιστημονική διοργάνωση αναδεικνύει το Minthis ως έναν ξεχωριστό προορισμό για συνέδρια, επαγγελματικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.
Η Πάολα παίρνει θέση στο «The Voice of Greece» που επιστρέφει στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21:00 για τη 12η σεζόν, με τέσσερις coaches και τον Γιώργο Λιανό στην παρουσίαση.
Condé Nast Traveller: Η Ελλάδα ψηφίστηκε η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδια το 2026
«Ο έρωτάς μας για την Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του», γράφει το ταξιδιωτικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να προσελκύει ταξιδιώτες σε αριθμούς-ρεκόρ
Αίθριο το «σκηνικό» - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια
Αυτή είναι η 2η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη στα "Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας"
Η αναγνώριση από τους επιβάτες αντικατοπτρίζει την αφοσίωση των ανθρώπων της Wizz Air και τη συνεχή εστίασή της σε προσιτά, αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη ταξίδια
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.