Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2018
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 17.00.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και στα δυτικά µέχρι δυτικοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν, το απόγευµα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ αλλά στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και αργά το απόγευµα, στα προσήνεµα, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι παροδικά συννεφιασµένος, από χαµηλές νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη και αργότερα, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, το µεσηµέρι και το απόγευµα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.
Σχετικά
Let’s Do It! Cyprus 2026: Η αλλαγή είναι #ΣτοΧέριΣου!
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2026 η προθεσμία για εγγραφές στην παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού
Τηλεόραση: Αλλάζει το σήμα από το Σάββατο – Κάντε τώρα αυτή τη ρύθμιση
Η διαδικασία δεν θα γίνει με ταυτόχρονο «switch off» σε ολόκληρη την Κύπρο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο ελληνικό ανδρικό μόριο
Οι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2027 -Ηλιόλουστες παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
Αναρωτιέστε πού να πάτε διακοπές την χρονιά που έρχεται;Οι νέεοι συναρπαστικοί προορισμοί έχουν αποκαλυφθεί και περιλαμβάνουν παραλίες, hi-tech πόλεις και ένα ελληνικό νησί
«The Empress»: Η Σίσσυ ανάμεσα στον έρωτα και το στέμμα – Το τρέιλερ της τελευταίας σεζόν
Η σειρά του Netflix επιστρέφει στις 12 Νοεμβρίου. Ο γάμος της Ελισάβετ και του Φραγκίσκου Ιωσήφ που κλονίζεται, αλλά και ο γοητευτικός κόμης Αντράσι.
«Dragons’ Den»: Επτά επενδυτές αναζητούν το επόμενο μεγάλο deal στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 22:10, με τον Σάκη Τανιμανίδη και επιχειρηματίες που διεκδικούν χρηματοδότηση για τις ιδέες τους.
Το Minthis φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού
Μια σημαντική διήμερη επιστημονική διοργάνωση αναδεικνύει το Minthis ως έναν ξεχωριστό προορισμό για συνέδρια, επαγγελματικές εκδηλώσεις και εταιρικές συναντήσεις.
Η Πάολα παίρνει θέση στο «The Voice of Greece» που επιστρέφει στο ΣΙΓΜΑ
Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21:00 για τη 12η σεζόν, με τέσσερις coaches και τον Γιώργο Λιανό στην παρουσίαση.
Condé Nast Traveller: Η Ελλάδα ψηφίστηκε η καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδια το 2026
«Ο έρωτάς μας για την Ελλάδα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του», γράφει το ταξιδιωτικό περιοδικό, σημειώνοντας ότι η χώρα εξακολουθεί να προσελκύει ταξιδιώτες σε αριθμούς-ρεκόρ
Αίθριο το «σκηνικό» - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια
Αυτή είναι η 2η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κεντρική Ευρώπη στα "Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας"
Η αναγνώριση από τους επιβάτες αντικατοπτρίζει την αφοσίωση των ανθρώπων της Wizz Air και τη συνεχή εστίασή της σε προσιτά, αξιόπιστα και φιλικά προς τον επιβάτη ταξίδια
«Τότε και Τώρα»: Τσουβέλας και Χαραλαμπούδη επιστρέφουν στο ΣΙΓΜΑ με… κρίση μέσης ηλικίας
Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 22:30, με καλεσμένους τον Ηλία Βαλάση και τη Δανάη Μικέδη Προδρόμου.