Cine News , Κινηματογράφος

Πενταδάκτυλος, τόσο κοντά… μα τόσο μακριά

Έναταξίδι γνωριμίας στον πανέμορφοΠενταδάκτυλο μέσω του ντοκιμαντέρ του Πασχάλη Παπαπέτρου

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018

Ένα ταξίδι γνωριμίας στον πανέμορφο Πενταδάκτυλο συνιστά το ντοκιμαντέρ του Πασχάλη Παπαπέτρου «Πενταδάκτυλος, τόσο κοντά… μα τόσο μακριά», που προβάλλεται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 7.30μ.μ. στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Με τη βοήθεια επιστημονικών συμβούλων, η ταινία επιχειρεί ένα ταξίδι γνώση για τη μοναδική γεωλογική του εξέλιξη, την πλούσια χλωρίδα του και το αξεπέραστο σε ομορφιά φυσικό περιβάλλον του Πενταδακτύλου, που βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 καταλήγει να βρίσκεται τόσο μακριά στερώντας ταυτόχρονα και την ελεύθερη επίσκεψη και απόλαυσή του.

Επιχειρείται ένα ταξίδι γνωριμίας με τα αγαθά που αφειδώλευτα προσέφερε η οροσειρά στους κατοίκους του όπως τον ορυκτό της πλούτο, το δομικό λίθο, το νερό, αλλά και μια γνωριμία με ανθρώπους που έζησαν με αυτά και εκδιώχθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους και ζουν στην προσφυγιά με τον πόθο και την ελπίδα για επανένωση της Κύπρου.

Την προβολή διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Anadysis Films Ltd και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Νίκος Κ. Σιακόλας» του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής-ΣΕΚΚΙ (Παλαιός δρόμος Λευκωσίας - Λεμεσού, πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, παραπλεύρως του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος).

Η ταινία που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γεωλόγου Γιαννάκη Παναγίδη διαρκεί 70 λεπτά και θα συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Ο αείμνηστος Γ. Παναγίδης συνυπέγραψε το σενάριο της ταινίας μαζί με τον σκηνοθέτη Πασχάλη Παπαπέτρου και τον δρ Γιώργο Κωνσταντίνου. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Νίκου Αβρααμίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 22894305.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close