12 July 2018
Μουσική , Συναυλίες & Events

Οι Fourth Moon παρουσιάζουν μουσικές από τη σκωτσέζικη και ιρλανδική μουσική παράδοση

Το κουαρτέτο Fourth Moon έρχεται από την Σκωτία για πρώτη φορά στην Κύπρο, για μια μόνο συναυλία στο Rialto World Music Festival

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2018

Το κουαρτέτο Fourth Moon έρχεται από την Σκωτία για πρώτη φορά στην Κύπρο, για μια μόνο συναυλία στο Rialto World Music Festival, την Πέμπτη 12 Ιουλίου στην Πλατεία Ηρώων. Το κάθε μέλος του σχήματος προέρχεται και από μια διαφορετική χώρα δίνοντας ένα σαφή πολυπολιτισμικό χαρακτήρα στην μπάντα, η οποία αποτελείται από τους: David Lombardi (Ιταλία): Βιολί, Andrew Waite (Σκωτία): Ακορντεόν, Geza Frank (Αυστρία): Φλάουτο, Σφυρίχτρες και Jean Damei (Γαλλία): Κιθάρα.

Το σχήμα Fourth Moon ιδρύθηκε το 2013. Από το 2016, το κουαρτέτο συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ φολκλόρ μουσικής ανά την Ευρώπη. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικές τους, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, καθώς και διασκευές. Η μουσική ταυτότητα των Fourth Moon έχει τις ρίζες της στη σκωτσέζικη και ιρλανδική μουσική παράδοση, αναπτύσσοντας ωστόσο τον δικό της καινοτόμο χαρακτήρα. Με επιρροές από κλασική και τζαζ μέχρι τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Ευρώπης, ο ήχος της μπάντας είναι δυνατός και μοναδικός, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά ιδιώματα.

Οι γρήγοροι και βιρτουόζικοι σκωτσέζικοι χορευτικοί σκοποί - τα «reels» και «jigs» - παντρεύονται με βραδύτερους, πιο στοχαστικούς ρυθμούς, ενώ οι λούπες και οι δυναμικές εναλλαγές των συνθέσεών τους ακολουθούν μια παλμική μουσική κίνηση, με τους ρόλους των μελωδικών και συνοδευτικών οργάνων να εναλλάσσονται διαρκώς.

Πέμπτη 12 Ιουλίου @ Πλατεία Ηρώων 
Είσοδος Ελεύθερη @ 21:00
Πληροφορίες: 77 77 77 45
www.cyprusrialtoworldmusic.com

www.rialto.com.cy

13ο Cyprus Rialto World Music Festival
Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο,  Eventpro, Κοινοτικό Συμβούλιο Λόφου
Στηρίζουν: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού - Δήμος Λεμεσού
Μέλος: EFWMF -  EFFE Label

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close