Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε Πρωταρά με... φόρα!

Όλα όσα μπορείς να κάνεις, είτε για να εκτοξεύσεις την αδρεναλίνη στα ύψη είτε απλώς για να χαλαρώσεις και να ρίξεις ρυθμούς.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2013

Aqua Balls

Περπάτησε στο νερό

Μπορείς να περπατήσεις στο νερό, να πηδήξεις και να κυλήσεις σε αυτό, χωρίς να βραχείς; Φαντάζομαι θα σκέφτεσαι ότι μόνο ο Χριστός θα μπορούσε να το κάνει αυτό, άντε και ο διάσημος μάγος Chris Angel. Προφανώς, δεν έχεις δει ακόμα τα Aqua Balls, τις τεράστιες πλαστικές μπάλες στις οποίες μπαίνεις και βολτάρεις στο νερό, χωρίς να έρθεις σε επαφή με αυτό ούτε στιγμή.

Αγία Νάπα (έξω από το Panthea Village Hotel στο Nissi Avenue)/Πρωταράς (δίπλα στο Brewery)/Περνέρα (κοντά στο Windmills bar & restaurant).

 

Bungee Jumping

Ώρα για πήδημα

Αν δεν έχεις υψοφοβία κι αν έχεις κότσια, ένα άλμα στο κενό από ύψος 60 μέτρων, με την όλη διαδικασία να καταγράφεται σε DVD και να αποτυπώνεται φωτογραφικά, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου φέτος το καλοκαίρι.

(70002270) Nissi Beach, Αγία Νάπα.

Δ-Κ 09.00-18.00. Τιμή €50.

 

Demari Welness & Spa

Θεραπεία και χαλάρωση

Πέρα από το jacuzzi, το χαμάμ 'Himalaya Salt Cave' καθώς και τα προγράμματα γυμναστικής αλλά και ευεξίας με καταπραϋντικές και θεραπευτικές αγωγές, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στο αδυνάτισμα αλλά και τη μείωση της κυτταρίτιδας, εξ ου και το μηχάνημα Technispa, όπως επίσης και στις θεραπείες προσώπου (αντιγήρανση κ.λπ.). Τέλος, για περιπτώσεις hens και bachelor parties, έχουν διαμορφωθεί ειδικά πακέτα προσφορών.

(23731111) Λεωφ. Πρωταρά 259, Παραλίμνι. Δ-Παρ 09.00-21.00. Σ μέχρι 20.00. Μόνο με ραντεβού.

 

Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα

Ένα αλλιώτικο μουσείο

Δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσείο. Τόσο η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του όσο και τα εκθέματά του, σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο βυθό. Θα ξεχωρίσεις, εννοείται, το πιστό αντίγραφο του 'Κυρήνεια ΙΙ', του αρχαίου ναυαγίου που βρίσκεται στο Κάστρο της Κερύνειας.

(23816366) Λεωφ. Κρύου Νερού 14, Αγία Νάπα. Δ 09.00-20.00, Τρ-Σ 09.00-17.00, Κ 15.00-19.00. €3 για ενήλικες, €2 για ομάδες και μαθητές, €1 για πιο μικρά παιδιά.

 

Five Senses Spa

Ξυπνά τις αισθήσεις!

Η μουσική σε ταξιδεύει, το ίδιο και οι μυρωδιές από τα εξωτικά αρώματα και τα αιθέρια έλαια. Στο Five Senses Spa θα αναζωογονηθείς και θα χαλαρώσεις στο έπακρο, ενώ στη συνέχεια έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα ρόφημα στο ολοκαίνουργιο 'Aroma CafŽ' χαζεύοντας τη θάλασσα.

(23831100/www.five-senses-spa.com) Coralli Spa Residence, Δάφνης 13, Πρωταράς.

 

Living Boutique

Η μπουτίκ των διακοπών

Ποιος είπε ότι στις διακοπές σου δεν μπορείς να πας για shopping; Και μάλιστα σε μια concept boutique, η οποία ανήκει στον όμιλο 'Living Design' που ασχολείται κυρίως με την αρχιτεκτονική και το design. Εξ ου και τα πολλά design και ενίοτε extreme κομμάτια που θα βρεις στο κατάστημα, μαζί με πιο κλασικές επιλογές. Στη 'Living Boutique' θα βρεις όλα όσα χρειάζεται για ένα άψογο outfit, από ρούχα και παπούτσια, μέχρι τσάντες και accessories από Λονδίνο, Βελιγράδι, Παρίσι και Ρώμη, ενώ από φέτος διαθέτει και παιδική κολεξιόν από Ισπανία και Ιταλία.

(23823488) Λεωφ. Πρωταρά 10, Παραλίμνι. Δ-Σ 09.30-20.00, Τετ & Σ μέχρι 17.00.

 

Magic Dancing Waters

Το νερό, νεράκι

Τα νερά χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής κι εσύ απολαμβάνεις το θέαμα με φαγητό και ποτό. Και για να γίνουμε λίγο πιο ακριβείς, πέρα από το νερό, στο 'μπλέντερ' μπαίνει επίσης η λάβα, τα λέιζερ, η φωτιά και ο καπνός.

(99623143, 99416350) Λεωφ. Πρωταρά. Δ-Κ από 19.00 (show 21.00-22.00).

 

Neat Feet

Πεντικιούρ από ψάρια

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το fish spa pedicure, καλό θα ήταν να το βάλεις στο 'bucket list' του φετινού καλοκαιριού. Κάθεσαι αναπαυτικά με τα πόδια στο νερό και ενόσω τα ψαράκια Garra Rufa κάνουν τη δουλειά τους, εσύ μπορείς να απολαύσεις μια παγωμένη μπίρα ή ένα ποτήρι σαμπάνια. Η χρέωση είναι στα €10 για 12 λεπτά (ή €7 για 6 λεπτά), ενώ προσφέρονται ειδικές τιμές για hen parties και για groups. Το Neat Feet προσφέρεται σε 4 σημεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά. Αναζήτησέ το!

 

Ocean Aquarium

Καρχαρίες, πιγκουίνοι και κροκόδειλοι

Αν είσαι φαν του 'National Geographic' και του 'Animal Planet', τότε μάθε πως εδώ θα δεις καρχαρίες και άλλα πολλά ψάρια, εξωτικά αλλά και της Μεσογείου, όπως επίσης και πιγκουίνους, κροκόδειλους, χελώνες, ρακούν, παπαγάλους κ.λπ.

(23741111) Λεωφ. Πρωταρά, Πρωταράς.

Δ-Κ 10.00-18.00, €13 ενήλικες, €7 παιδιά.

 

Πεζόδρομος Πρωταρά

Βόλτα by the sea

Μπορεί εσύ να λες ότι πεζόδρομο διαθέτει και η πρωτεύουσα, άλλο είναι όμως να περπατάς και να βλέπεις Μεσόγειο. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, ξεκίνα από την Περνέρα και περπάτησε ή κάνε ποδήλατο (προτίμησε όμως να μην πας για ποδήλατο σε ώρες αιχμής) μέχρι το 'Ναυσικά', λίγο μετά το Fig Tree Bay.

 

ΟΣΕΑ (Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου)

Επιλέγω λεωφορείο, βοηθώ το περιβάλλον!

Όλοι συμφωνούμε πως το λεωφορείο είναι το πλέον αξιόπιστο και ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς και ότι με τη χρήση του βοηθούμε όλοι μαζί στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα (Climate Action Network Europe), τα ταξίδια με το λεωφορείο είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον. Ο ΟΣΕΑ δραστηριοποιείται στην ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου αλλά και τις κοινότητες Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου. Εκτελεί, επίσης, δρομολόγια από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προς τη Λάρνακα και από τη Λάρνακα προς την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα ωράρια των δρομολογίων επεκτείνονται μέχρι και τις πρωινές ώρες. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα δρομολόγια 101 και 102 που ενώνουν το Παραλίμνι και τον Πρωταρά με την Αγία Νάπα (μέχρι και το Υδροπάρκο/ Παραλία Μακρόνησος), με τακτά δρομολόγια από τις 07.00 το πρωί μέχρι και τις 04.00 το επόμενο πρωί. Για να δεις αναλυτικά τις ώρες των δρομολογίων για φέτος το καλοκαίρι, επισκέψου την απίστευτα εύχρηστη και πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα του ΟΣΕΑ -στην κατηγορία 'Δρομολόγια Λεωφορείων' επίλεξε το δρομολόγιο που σε ενδιαφέρει. Αξίζει να σημειωθεί πως αν είσαι μέχρι και 18 χρονών δικαιούσαι να διακινείσαι δωρεάν σε όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕΑ. Αν πάλι είσαι φοιτητής πανεπιστημίου, ταξιδεύεις με 50% έκπτωση!

(23819090/ www.osea.com.cy)

 

Play 4 All

Ώρα για παιχνίδι

Στον ίδιο χώρο μπορείς να κάνεις τα πάντα! Πήγαινε για φαγητό, καφέ, κοκτέιλ και bowling στο 'Bowlicious', άφησε τα παιδιά να αλωνίζουν στο 'In the Jungle', παίξε μια παρτίδα μπιλιάρδο στο 'Poolycarpos Area', ακόνισε το μυαλό σου με επιτραπέζια στο 'Think+Play', τσέκαρε το λογαριασμό σου στο Facebook στο '@PurpleNet', και σκότωσε την ώρα σου με ηλεκτρονικά στο 'Arcade Heroes'. Παιχνίδι για όλους, όπως λέει και το όνομά του.

(23740555/www.play4all.com.cy) Γρίβα Διγενή 149, Παραλίμνι. Δ-Κ 10.00-αργά.

 

Red Bus

Πιάσε κόκκινο

Κόκκινα λεωφορεία δεν υπάρχουν μόνο στο Λονδίνο. Είναι κι αυτά που γυροφέρνουν στην Αμμόχωστο, την ελεύθερη αλλά και τη σκλαβωμένη, έξι χρόνια τώρα. Συγκεκριμένα, προσφέρουν δύο διαδρομές: το 'Village Tour' που περνά από Βρυσούλες, Φρέναρος, Δερύνεια, Παραλίμνι, Πρωταρά, Αγία Νάπα, Ποταμό Λιοπετρίου, Αυγόρου και Άχνα, αλλά και τη διαδρομή 'Famagusta' που διασχίζει την κατεχόμενη Αμμόχωστο, με στάση μάλιστα στην Constantia Beach απ' όπου φαίνεται το Βαρώσι, το οποίο μένει ακατοίκητο εδώ και 40 σχεδόν χρόνια. Μια εικόνα που ραγίζει καρδιές. Στο site θα βρεις όλα τα σημεία εκκίνησης σε Αγία Νάπα, Περνέρα, Κάππαρη και Πρωταρά.

(96423602/www.redbuscyprus.com).

 

Spartans Paintball

Do it like Rambo

Στο γήπεδο που διαθέτει πύργους και διάφορες άλλες κρυψώνες, θα βρεις μέχρι και ρέπλικες M16, καπνογόνα και χειροβομβίδες. Ο πόλεμος τώρα ξεκινά και οι μάχες θα 'ναι μέχρι τελικής πτώσεως.

(99470644) Περιοχή Κόκκινες, Αγία Νάπα. Δ-Κ 10.00-18.00. Μόνο με ραντεβού. €25 το άτομο με 100 μπάλες.

 

Undersea Adventures

Η κατάδυση αλλιώς

Με τους ειδικούς του 'Undersea Adventures' μπορείς να ζήσεις την εμπειρία της κατάδυσης, όχι με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά με σκάφανδρο και μάλιστα σε ρηχά νερά.

(99563506/www.underseawalkers.com) Παραλία Αγίας Τριάδας, Πρωταράς. Πρωί και απόγευμα. Τιμή από €45.

 

Water World Water Park

Μυθικές βουτιές

Είναι από τις περιπτώσεις όπου το μέγεθος μετρά, αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο υδροπάρκο στην Ευρώπη, ενώ αποτελεί και το μοναδικό θεματικό πάρκο στην Κύπρο. Τα συναισθήματα στο Water World εναλλάσσονται συνεχώς ανάλογα με το πού βρίσκεσαι, αφού η χαρά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μετατρέπεται σε 'τρόμο' και μετά σε ενθουσιασμόÉ Ανέβα στο Kamikaze, απόλαυσε τα κύματα στην πισίνα 'Ποσειδώνας', μπες στο Atlantis και 'πέταξε' όπως ο Ίκαρος.

 (23724444, 80001444) Αγίας Θέκλας 18, Αγία Νάπα. Δ-Κ 10.00-18.00. Εισιτήρια €35 (άνω των 13 ετών) και €20 (3-12 ετών).

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close