Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2018
Το Φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με Μουσικές του Κόσμου σηκώνει αυλαία, ανεβάζοντας στην υπαίθρια σκηνή του 40 περίπου νεαρούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, ηλικίας από 15 έως 30 χρονών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προγράμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις μουσικές παραδόσεις των Μεσογειακών Χωρών.

Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκήνωσης παραδοσιακής μουσικής Ethno Cyprus 2018 που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από την 1η έως τις 10 Ιουλίου και στην οποία συμμετέχουν νέοι από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες (Κύπρο, Κροατία, Βέλγιο, Λίβανο και Ιορδανία). Στη διάρκεια της κατασκήνωσης επιχειρούν να ανακαλύψουν τις ρίζες της κοινής μουσικής τους ταυτότητας, διδάσκοντας ο ένας τον άλλο τοπικές μουσικές παραδόσεις. Ακολουθώντας τις έξι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που ξεκίνησαν το 2005, το Ethno Cyprus 2018 πραγματοποιεί μουσικά εργαστήρια αφιερωμένα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να μάθουν την παραδοσιακή μουσική όλων των συμμετεχουσών χωρών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια των συναυλιών έχει ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Λύκεια Ανδρέας Χριστοδούλου.
Το Ethno Cyprus 2018 εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής το οποίο σκοπό έχει τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του και άλλων οργανώσεων της περιοχής που ασχολούνται με την νεολαία και την μουσική. Το Κέντρο το οποίο ίδρυσε η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή μαζί με το Jeunesses Musicales International Arab Academy of Music του Αραβικού Συνδέσμου το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής.εγκαινιάστηκε στη Λεμεσό το 2012.
Το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής συνεργάζεται στη διοργάνωση του Ethno Cyprus 2018 με το JM International, Arab Academy of Music-Αραβικού Συνδέσμου, JM Croatia και National Music Conservatory of Amman, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Tρίτη 10 Ιουλίου @ Πλατεία Ηρώων
Είσοδος Ελεύθερη @ 21:00
Πληροφορίες: 77 77 77 45
www.cyprusrialtoworldmusic.com
www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
10 Ιουλίου 2018
Σχετικά
Μόλις ανακοινώθηκε η μεγάλη, δωρεάν συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Κύπρο
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια στη μουσική με μια μεγάλη συναυλία στη Λευκωσία
Το Minthis Music Festival 2026 ανακοινώνει την Porsche Cyprus ως Μεγάλο Χορηγό μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με lifestyle χαρακτήρα
Μια συνεργασία που ενώνει δύο brands ταυτισμένα με την αριστεία, τον σχεδιασμό, την απόδοση και τις ξεχωριστές εμπειρίες.
Μία βραδιά. Δύο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Μία ανεβαστική μπάντα
Μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά, όπου η γαστρονομία συναντά τη μουσική και τη διασκέδαση.
12 καλοκαιρινές βραδιές, σε ένα θεατράκι μέσα στο δάσος
Το Φεστιβάλ Μουσικής 2026, μια διοργάνωση που παντρεύει τη μουσική με τη μοναδική ατμόσφαιρα του δάσους του Τροόδους.
Summer Music Festival 2026 στο Aphrodite Hills Resort
A celebration of all senses – εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά ρυθμό
Ξέρουμε ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το φετινό καλοκαίρι στο Nava
Μάθαμε τις ημερομηνίες για τα επόμενα 6 πιο ανεβαστικά live που θα γίνουν στο πιο hot καλοκαιρινό μαγαζί
Ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδά στο 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού, στο χωριό
Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται στα Αγρίδια για το 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΗ»
Το Χουζούρι (τον Αύγουστο) παίρνει τα βουνά... και ανηφορίζει για Λουβαρά!
Το line up του διημέρου
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής
Το μεγαλύτερο ρετρό πάρτι του καλοκαιριού θα στηθεί στον Κάτω Δρυ
Και ετοιμάζεται για πάρτι με Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ONE
Το 6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών θα γεμίσει τη Λεμεσό με μελωδίες!
Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.