Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2018
Φέτος στο Windcraft Music Fest οι μουσικοί δρόμοι των Βαλκανιών και της Ανατολικής Μεσογείου σμίγουν με τα μονοπάτια της τζαζ και της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ετοιμαστείτε για μια διήμερη μουσική γιορτή με πρωταγωνιστές τα πνευστά, με την παράδοση να συναντά το σήμερα, με ένα χωριό να ξεχειλίζει από μουσική και κέφι!
Το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Windcraft θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Αυγούστου 2018 στο φιλόξενο χωριό Κατύδατα της επαρχίας Λευκωσίας. Εννιά μουσικά σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, επηρεασμένα από τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, θα παρουσιάσουν την προσωπική τους μουσική άποψη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ: στο Χάνι, στο Περβόλι, στη Μικρή Πλατεία.
Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ η κύρια σκηνή θα φιλοξενήσει σχήματα που κινούνται στο είδος της έθνικ και τζαζ μουσικής: το κουαρτέτο του πιανίστα και συνθέτη Uriel Herman από το Ισραήλ, τη νέα συνεργασία του Κύπριου ουτίστα Γιάννη Κουτή με τους Vahan Galstyan (duduk, Αρμενία) και Ruven Ruppik (κρουστά, Γερμανία) με τίτλο «Levant Project», καθώς και το ethnic jazz κουιντέτο του Άλκη Αγαθοκλέους. Την ίδια μέρα στην Μικρή Πλατεία θα ακουστούν κλασσικά κομμάτια της χρυσής εποχής της τζαζ από το Paphos Big Band ενώ η βραδιά θα κλείσει με „έντονους“ ρυθμούς από το σχήμα The French Experience (Μάριος Τακούσιης & Στέλιος Ξυδιάς) στο Περβόλι.

Η δεύτερη μέρα θα έχει ακόμη πιο ζωηρό χαρακτήρα, με τα χάλκινα πνευστά να μας ξεσηκώνουν με τους ήχους των Βαλκανίων. Οι Captain Stambolov από τη Γαλλία θα παρουσιάσουν ένα φουτουριστικό κράμα Βαλκανικής turbo μουσικής, ενώ οι Chouska Ensemble (Ελλάδα) ακολουθούν μια πιο παραδοσιακή συνταγή, προσθέτοντας κάποια στοιχεία τζαζ. Το Windcraft Band, με διάφορους εκλεκτούς καλεσμένους, θα δώσει νέα πνοή σε γνώριμα κυπριακά και άλλα παραδοσιακά τραγούδια, καθώς το Marlia Project θα πειραματιστεί φέρνοντας κοντά παράδοση, τζαζ, λούπες και avant-garde μπαλάντες. Στην Μικρη Πλατεία, ο γνωστός παραμυθάς Δημήτρης Μπασλάμ θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τη «Σοφία τη Μέλισσα» - μια παράσταση κουκλοθεάτρου με ζωντανή μουσική.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μουσικά εργαστήρια και σεμινάρια που θα διεξαχθούν στη φύση και σε παραδοσιακές οικίες και στόχο θα έχουν την εμπλοκή όλων των παρευρισκόμενων στη μουσική δημιουργία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή μουσικού υπόβαθρου. Ενθαρρύνωντας όπως πάντα την επαφή και γνωριμία των επισκεπτών του φεστιβάλ με τους χωριανούς αλλά και τη μεταξύ τους διάδραση, θα διοργανωθούν διάφορες παράλληλες δράσεις, όπως παιχνίδι εξερεύνησης στο χωριό και φωτογραφικός περίπατος, καθώς και μια μοναδική δράση όπου πέραν των 50 ατόμων θα προκληθούν να ενώσουν την πνοή τους για να παράξουν ήχο από μια χειροποίητη φλογέρα 48 μέτρων!
Έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Κυπριακής υπαίθρου, το Windcraft Music Fest υπόσχεται να συνεχίσει να παρουσιάζει προσεγμένες μουσικές παραστάσεις, παντρεύοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, προβάλλοντας το αξιόλογο μουσικό έργο Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών, και δημιουργώντας ένα πεδίο πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και μια ατμόσφαιρα γιορτινή!
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: www.windcraftmusicfest.com
Πληροφορίες: Τηλ. 22-377748, info@windcraftmusic.com
Εισιτήρια: €20 – μονοήμερο, €25 – διήμερο. Παιδιά κάτω των 12, εργαστήρια και παράλληλες δράσεις δωρεάν. Διαδυκτιακή προπώληση εισιτηρίων: μέχρι τις 10 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας Eventbrite.com.
Διαμονή: Δωρεάν κατασκηνωτικός χώρος με χώρους υγιεινής. Ξενοδοχεία και καταλύματα στα γύρω χωριά (Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτης, Σπήλια, Γαλάτα κτλ)
Διοργανωτής: Windcraft Loud
Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Goethe-Institut Zypern, Wavaya, Πρεσβεία Ισραήλ, Air France-KLM, Ano Sound Control
Υποστηρικτές: Κοινοτικό Συμβούλιο Κατυδάτων, Windcraft Music Centre, Interton Music Management, Πιανοτεχνική, Hook Recording Studio
Σχετικά
Ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά για πρώτη φορά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Με τη Ζωή Ζενιώδη στο πόντιουμ, το πρόγραμμα συνδυάζει έργα των Νέστορ Ταίηλορ, Saint-Saëns και Bizet, από τον λυρισμό του πιάνου μέχρι το πάθος της «Carmen»
Πόσα τραγούδια έχει η Βίσση χωρίς τον Καρβέλα;
Πόσα τραγούδια μπορεί να ερμηνεύει η Άννα Βίσση, αν ο Νίκος Καρβέλας κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που της έχει κάνει
«Νωρίς την Κυριακή» στο Παλαιά Ελιά Live Stage: Μια πρεμιέρα που έκλεψε τις εντυπώσεις!
Eξαιρετικές ερμηνείες, χημεία επί σκηνής και ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα
Ο Νίκος Καρβέλας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, απαγορεύει στην Άννα Βίσση να λέει τα τραγούδια του
Ο Νίκος Καρβέλας έχει υπογράψει τη συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων επιτυχιών της Άννας Βίσση με περισσότερα από 400 τραγούδια, τα οποία αποτελούν βασικό μέρος του ρεπερτορίου της
O Χάρης Βαρθακούρης τραγουδά (δωρεάν) στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή συναυλία στην κεντρική πλατεία του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού.
Ακυρώνονται οι εμφανίσεις της Άννας Βίσση στο Αθηνών Αρένα για τον φετινό χειμώνα
Η Άννα Βίσση ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την εξέλιξη που ανατρέπει όσα αναμένονταν το φετινό χειμώνα
Eurovision 2027: Η χώρα που αποσύρεται από τον διαγωνισμό
Η Τσεχική Τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της: «Δεν θα δούμε την τσεχική σημαία στη σκηνή την επόμενη χρονιά»
«Το πιο λαμπρό αστέρι: 30 χρόνια χωρίς την Αλίκη»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση
Ένα ταξίδι στο φως, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε αναμμένο, μέσα από τα τραγούδια, τις λέξεις, τις εικόνες, το χαμόγελό της!
Τα 25 "δυνατά" μουσικά ραντεβού του Οκτώβρη
Ποιες είναι οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις
Andreas Krambias Quintet και Ιδαίον Project σε μια διπλή μουσική βραδιά στη Λευκωσία
Η παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου συναντά τον σύγχρονο ήχο και τον πειραματισμό στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen και τον Μάριο Τακούσιη, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του ουτιού συναντά το κοινό στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026.
Oι Fuse και η Φρειδερίκη Τομπάζου στο DownTown Live
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική μουσική βραδιά!